Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kartuše s lepidlem, zasychají?

Od: bomb odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak dlouho vydrží po otevření lepidla případně jiní látky v takovýchto válcových kartuších, zde:

domstav.cz/...

To, co mě zajímá nejvíc je, zda takové lepidlo nezasychá uvnitř aplikačního "sosáku"takové kartuše..? Potom je použitelnost skladování omezená na jednorázovou akci.. Praktická zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lepidlo, samozřejmě, zasychá v tom ,,sosáku. Proto se některé ty sosáky prodávají i s kloboučky, truhláři to řeší běžně tak, že do trysky našroubují vrut patřičné ráže. A to vše jen proto, aby se nedostával dovnitř tuby vzduch a neztvrdla celá tuba. Takhle se prošťouchne jen ta dírka a jede se dál. V případě, že zatuhne celý ,sosák´´ , tak i ten se dá koupit za pár kaček. Ale rozhodně nemám silikon, akryl, či PUR lepidlo na ,,jednorázovou akci´´.

osobní zkušenost s Mamutem.ten mi vydržel přes rok,měnil jsem jen špičku,v té vždy ztvrdnul a po víc jak roce nepoužívání pak celý.silikon a akryl tmel-s tím se nepárám a automaticky měním celou špičku nevím jak dlouho to trvá ale už ho mám přes rok? a je funkční. kdežto , "mamut " od Patexu,bez nutnosti použít aplikační vytlačovací pistoli mi zavrdnul za pár týdnů,naklonec jsem 3/4 vyhodil,vytvrdlo to a nešlo to "proštouchnout".

olin*
Málokterý sajrajt z tuby (kartuše) vydrží neztvrdnout. Co používám silikony, tak ztvrdnou max. do poloviny sosáku a po roce celý sosák. Akryly po odříznutí špičky kartuše do roka nejde vytlačit, spíš do půl roku.. Neotevřené akryly při pokojové teplotě vydrží dva, maximálně tři roky. Je lepší je skladovat v chladu. Ještě silikony jsou acetické a neutrální. Ty neutrální se mi zdají ohledně výdrže před ztvrdnutím lepší.

jabraka*
hodnocení

2x

Podle mých zkušenostíjsou akrylátová(disperzní)lepidla vcelku odolná.Tvrdnou vysýcháním vody.Pokud je potřeba je skladovat delší dobu,stačí tubu zabalit do PE sáčku.Horší je to se silikony.Ty tuhnou pohlcováním vzdušné vlhkosti a když je výrobek naplněn do tuby s malou těsností,tak se nám může stát,že už při koupi je obsah v místě komntaktu s pístem zatvrdlý.Dobře vyrobená těsná pouzdra zajistí použitelnost 1 - 2 roiky.Použitý silikon už po roce zatvrdne i dva cm od aplikační špičky.Pomoci si můžeme opět utěsněním do plastového obalu.

JABRAKA

lucie*
hodnocení

0x

Doma vždy po použití otvor přetáhneme folii,kouskem igelitu,našroubujeme "sosák"a vtlačíme do něj špejli,až dovnitř,že propíchne ten igelit.

Vydrželo snad všechno bez problému,otec tak skladuje tmely,lepidla,silikony a jen vyjímečně se stalo,že zatvrdly.

hodnocení

0x
Nejhorší zkušenost mám se stavebními lepidly z lidlu. Dvě ze tří ztvrdla v kartuších odspodu. Neotevřená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytlačovací pistole

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]