Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho vydrží po otevření lepidla případně jiní látky v takovýchto válcových kartuších, zde:
To, co mě zajímá nejvíc je, zda takové lepidlo nezasychá uvnitř aplikačního "sosáku"takové kartuše..? Potom je použitelnost skladování omezená na jednorázovou akci.. Praktická zkušenost?
2x
Lepidlo, samozřejmě, zasychá v tom ,,sosáku. Proto se některé ty sosáky prodávají i s kloboučky, truhláři to řeší běžně tak, že do trysky našroubují vrut patřičné ráže. A to vše jen proto, aby se nedostával dovnitř tuby vzduch a neztvrdla celá tuba. Takhle se prošťouchne jen ta dírka a jede se dál. V případě, že zatuhne celý ,sosák´´ , tak i ten se dá koupit za pár kaček. Ale rozhodně nemám silikon, akryl, či PUR lepidlo na ,,jednorázovou akci´´.
osobní zkušenost s Mamutem.ten mi vydržel přes rok,měnil jsem jen špičku,v té vždy ztvrdnul a po víc jak roce nepoužívání pak celý.silikon a akryl tmel-s tím se nepárám a automaticky měním celou špičku nevím jak dlouho to trvá ale už ho mám přes rok? a je funkční. kdežto , "mamut " od Patexu,bez nutnosti použít aplikační vytlačovací pistoli mi zavrdnul za pár týdnů,naklonec jsem 3/4 vyhodil,vytvrdlo to a nešlo to "proštouchnout".
2x
Podle mých zkušenostíjsou akrylátová(disperzní)lepidla vcelku odolná.Tvrdnou vysýcháním vody.Pokud je potřeba je skladovat delší dobu,stačí tubu zabalit do PE sáčku.Horší je to se silikony.Ty tuhnou pohlcováním vzdušné vlhkosti a když je výrobek naplněn do tuby s malou těsností,tak se nám může stát,že už při koupi je obsah v místě komntaktu s pístem zatvrdlý.Dobře vyrobená těsná pouzdra zajistí použitelnost 1 - 2 roiky.Použitý silikon už po roce zatvrdne i dva cm od aplikační špičky.Pomoci si můžeme opět utěsněním do plastového obalu.
JABRAKA
- Tip na odolnou vytlačovací pistoli
- Vložení kartuše s tmelem do výtlačné pistole
- Obal salám
- Praskliny v omítce
- Silikon proti plísni
- Nezasychání silikonu
- Ukotvení závitové tyče
- Řemeslník x inženýr
- Dilatační spára
- Přilepení odfouklé dlaždice na terase
- Polystyrenove desky
- Nátěry, barvy, laky a povrchové ůpravy kovů
- Oprava uchycení pantu u okna-krytu otvoru
- Vrtání do cihel
- Jakou vybrat WC mísu podle typu odpadu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.