Nejste přihlášen/a.
Proč se nedoporučuje používat starší,namíchaný benzín s olejem do křovinořezů a motorových pil?
Nepozoroval jsem žádný rozdíl/snad nižší výkon/,když použiji kanistr s loňským namíchaným benzínem na jaře.
Křovinořez Partner mám již 10 let a přes tuto nedoporučovanou praktiku běhá stále OK.
Skutečně je nejlepší namíchat olej do benzinu těsně před použitím,protože směs má stabilní složení.Protože jsou ropné produkty směsí parafinických uhlovodíků,ať se jedná o benzin nebo o olej,Může se stát,že po delší době se těžší frakce usadí na dně kanystru.Rozmíchání pak trvá dlouho.Voda se v kanystru usadit nemůže,nemá z čeho.V nádrži automobilu se při ochlazení nasává vlhký vzduch dovnitř a kondenzuje.Ve dne se vzduch ohřeje a večer se vše opakuje.Za měsíc se samozřejmě nastřáda i deci vody.Proto to chce plnit nádrž po špunt.Samozřejmě se to nemůže dít u uzavřené nádoby.
JABRAKA
No já zaslechl něco v tom smyslu,že by se stářím měl ten namíchaný olej "znehodnotit" a potom dobře nemazat.
Nebo tak nějak.. - ale nevím,proto se ptám..
1) Oleji se snižuje viskozita
2) V kanystru (nádrži) kondezuje voda
3) Benzín je těkavá látka a mění se jeho chemické vlastnosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.