Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chci si udělat stolní tenis domácí výroby, desku použiju vodovzdornou překlížku, aby to mohlo být jak venku (ne na přímém dešti, schováno pod přístřeškem) tak doma (np v blbém počasí nebo přez zimu). Přemýšlím o jednom blatu tl.12 nebo 15 (rozměry stolu tedy budou trošku menší než originál, ale to mi nevadí)
a sháním nějaké nohy, abych to mohl rozložit, složit a přenést ven nebo dovnitř přez dveře. Nechci ale nohy za šílené peníze. Sháním nějaké buď sklapěcí, nebo šroubovací apod. nebo tzv stavební kozy, ale ne ty klasické dřevěné, ale skládací? aby se to po rozložení komplet stolu neviklálo na strany apod. Ale jak jsem psal, nechci to za žádné velké peníze.
je něco také? máte nějakou inspiraci? děkuji
ale bojím se že když dám np na celý blat (1250x2300) np 6 nebo 8 noh, že se to bude viklat do stran nebo tam a zpět. To by bylo asi třeba nějak vzepřít do kříže? nebo se pletu?
Zásadní info je tloušťka ,,blatu´´ . Pingpongové stoly se dělají většinou z laťovky, pokud to bude půlené - což ty stoůy bývají už kvůli skladování, tak bych dal na každou půlku 4 nohy. Zavětrování není potřeba, ty nohy jsou k desce stolu hliníkovým odlitkem, ten je dostatečně pevný.
Navíc pingpongové stoly nejsou nějak zatěžovány...
aha rozumím, ale já asi budu chtít z jednoho blatu. Tím že stůl má zhruba 1500x2700, a blat vodovzdorné překlížky je 1250x2500, tak přemyšlím že to adekvátně zmenším ten výsledný stůl k šířce, to mi vychází 1250x2250. Proto uvažuji z jednoho blatu v tl.asi 18mm. a přemyšlím tedy, dle rady, 6 noh, a možná nějaké zavětrování
Vodovzdorná překližka není pro pingpongový stůl zrovna ideální, protože jednak je těžká, pokud máte na mysli nějakou 15mm, tak ta se v této velikosti sam o sobě kroutí a prohýbá. Takže by se to muselo potuplovat odspodu třeba hranoly, jackely, nebo úhelníky..
Kdysi jsem i tady řešil možnost alternativní výroby ping-pongového stolu. A musím vás varovat - pokud to má být stul na hraní, nakonec si stejně koupíte (na bazoši nebo nový) - domácí výroba je zbytečné mrhání časem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.