Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace podlahy po uložení odpadů

Od: alannorf odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Dělal jsem výkop pro kanalizaci ve sklepě, nyní potřebuji udělat beton a na něj izolaci. Když ale odseknu vrchní beton tak se mě odlomí i izolace. Poradí někdo jak udělat izolaci? Opravdu nemám v plánu dělat celou místnost. Díky za rady.

Izolace podlahy po uložení odpadů
Izolace podlahy po uložení odpadů #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

4x

Zdravím, já to dělám tak , že když je stará izolace křehká a láme se při odsekávání, tak to říznu flexou s diamantovým kotoučem. Samozřejmně nemohu doříznout až na izolaci, ale nastavím si doraz asi tak 1cm nad ní. Je to hrozná a prašná práce , ale izolaci nemůžete ošidit. Říznu to tak 10 čísel od díry a potom kangem nebo majzlem opatrně zboku odseknu. Drobotisko dám do díry , zamáznu podkladním betonem a napojím izolaci .

Nejlépe je to dělat ve dvou. Do PET láhve dám vodu a do víčka udělám hřebíkem dírku. Jeden řeže a druhý mu stříká vodu na kotouč aby se neprášilo. Dobré je taky otočit si madlo u flexy aby se kotouč točil na druhou stranu a všechen ten bordel pak lítá ode mne.

Někdy se dá křehkost izolace snížit i nahřátím betonu propanbutanem, ale to už je zoufalství a hodí se pouze na malé plochy..

Díky instalatére, řeším úplně stejný problém. Tak nějak jsem si to představoval. A samozřejmě majzlík nevrážet do otvoru po řezání, tím se spolehlivě izolace utrhne. Nutno sekat proti čelu části betonu, kterou chceme odstranit a nebo lehce zboku a plochým sekáčem.

instalater*

Někdy se to nemusí brát zboku ani majzlem, stačí to trošku postrašit paličkou a ono to odskočí samo. Záleží samozřejmně na kvalitě betonu a jestli tam není kari síť .

jabraka*
hodnocení

2x

Zřejmě jde o hydroizolaci.Samozřejmě musíme odseknout krycí beton ještě z asi 10 cm na hydroizolaci okolo a novou napojit nakonec.na starou.

JABRAKA

hodnocení

0x

Rovná hrana pro izolaci jedině flexou odříznou, pak z boku odseknout majzlíkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]