Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, chtěla bych zakrýt mezeru mezi zábradlím a podlahou balkonu. Přemýšlela jsem o nějakém plechu s otvory, aby mohla případně odtékat voda. Může mi někdo poradit?
Děkuji
Katty6
Dobrý den, s vloženým obrázkem by se poradilo snad lépe, ale zkusím to takto. Plech bude korodovat a dřevo "oprší" (nebo se to bude muset občas udržovat). Já bych koupil několik (podle délky zábradlí) plastových truhlíků, položil je vedle sebe na podlahu balkonu a přirazil k zábradlí - můžete je osadit zelení (např. tam pěstovat bylinky) nebo do nich dát jen kačírek. Bylo by to snad hezké, z ulice by tam nebylo vidět, voda z balkonu by po dešti odtékala a bylo by to i schopné rychlé demontáže (např. při zametání balkonu). Zdravím!
chtělo by to přiložit nějaké foto.
Foto nikde, nějaký lepší popis také nikde, takže přidám. Nepíšete proč vlastně chcete mezeru uzavírat. Jestli jen kvůli tomu aby na balkon nebylo vidět, pak vám stačí před zábradlí přidrátovat rákosovou rohož. Vydrží několik let a problém je vyřešený.
Jestli to má být kvůli psovi, aby vám nespadl dolů, pak potřebujete něco bytelnějšího, než rákos.
No jestli mezeru potřebujete uzavřít kvůli malému dítěti, pak vám radím pod zábradlí vložit a natvrdo přivařit železný rastr se svislými příčkami. Rákos nestačí a rada použít květinové truhlíky je úplně mimo. Přistavte dvouletému prckovi k zábradlí truhlíky a on vám vyleze až nahoru.
Ani jedna z uvedených rad není dobře! Ta mezera mezi zábradlím tam není pro srandu králíkům. Je tam proto, že celá plocha (rovina) balkonu je vyspádována směrem ven, aby mohla odtékat voda. Tím, že to zakryjete si z toho uděláte akorát bazén. Aby to mohlo fungovat jak požadujete, musela byste přespádovat celou plochu balkonu do jednoho místa (stejný princip jako ve sprchovém koutu kde je odtok uprostřed) což nikdo dělat nebude.
Katty,stejná otázka se objevila na fejsu v jedné skupince,odpověděla jsem,že druhý den ofotím,jak máme my,ale už jsem nenašla tu otázku,tak posílám aspoň takto,myslím,že jste to byla Vy?Nešlo mi sem foto vložit,nějakým záhadným způsobem to tady je,tak proto po fotce teprve píšu.Měli jsme to tak kvůli našemu pejskovi,teď občas hlídám vnučce čivavku,tak jsme to tak nechali,neproleze,voda odtíká a ničemu to nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.