Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedovi holubi

Od: petrd77® odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer,

Poraďte prosím, jak se zbavit holubů. Soused, bydlící vedle mě cca 7 metrů chová holuby. Má je v podstatě jako slepice na dvoře... na jídlo. Problém je, že jsou volně a tím pádem dosedají na mou střechu a na parapety. Asi nemusím nikomu vysvětlovat, jak to vypadá. Mám novostavbu a nerad bych si ji nechal zničit od hoven. Nějaké rady? Střílet se mi je nechce, to uslyší, trávit taky ne, protože to hovado je schopno je pak sníst a otrávit i sebe a lepit na okna samolepky či vystavovat na komíně sochu dravce... už takhle můj jediný patrový dům ve vsi vyčnívá a ještě socha dravce na komíně :D :D

co akustická plašička?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Rada to není, spíš k zamyšlení, nevím jak to bylo ale zase z pohledu souseda bydlel někde u pole choval holuby, najednou to vedle někdo koupí a holubi po X letech vadí...já bych si úplně násilí nedělal, tak ať mi dá holuba na oběd a je po problému ne?

Jenomže to by asi dotazující musel zřejmě projevit snahu udržet přiměřené sousedské vztahy. Podle toho, jak se veřejně vyjadřuje, asi z jeho strany taky nebude všechno v naprosté pohodě. Stěžuje si soused? Nebylo by lepší , pokud to je jediná výtka k sousedovi, zkusit v klidu se domluvit? Věděl, kde staví? Viděl souseda před začátkem stavění? Seznámil se s ním? Jak by bylo slušné, zašel za ním a představil se? V době stavby komunikoval s ním? Určitě nejvyšší dům ve vsi nestál přes noc, určitě za dobu stavby a vůbec i před zakoupením pozemku holuby viděl, pokud by byla možná domluva, třeba by pomuhlo přestěhování holubníku / pokud by to nebylo nad síly souseda/,l ale počáteční chybu vidím v v novousedlíkovi. Bude si stěžovat, třeba se i soudit a jen zničí už i tak napjaté vztahy.

hodnocení

6x

@petrd77 - Soused ty holuby choval ještě před tím, než jste vedlě něho začal stavět?

A už jste s tím "hovadem" zkoušel mluvit?

Bohužel se obávám, že vám nic jiného nezbývá - na vesnici takový chov, respektive obtěžování zřejmě nebude spadat do kategorie "nad míru přiměřenou poměrům".

malyparanoik*
hodnocení

3x

Vážený pane, jestli chcete radu, jak zbavit souseda holubů, pak Vám zřejmě nezbyde, než to řešit přes obec. Pokud jsem Váš dotaz správně pochopil, pak jste si postavil vedle toho "hovada"a teď byste rád aby na Váš nadevšechny vyčnívající dvoupatrový dům nedopadlo ani hovínko. Bohužel, to jste si měl rozmyslet dřív, než jste si postavil na vesnici. "Míra přiměřená poměrům"je u obtěžování holuby jiná na vsi a jiná ve městě. Radím Vám tedy postavit si dům ve městě (nejlépe v centru Prahy) a teprve tam začít tepat sousedy, včetně magistrátu, aby Vám na dům nesednul ani holub. Jiné řešení nevidím.

pb®

Zkuste jednou v životě zvednout zadek a do té Prahy si zajet. Je to naše hlavní město, jedna návštěva v životě nikomu neuškodí. V centru si těžko bude někdo stavit domek, tam žádné pozemky na prodej nejsou. I na okraji to nebude žádná sláva, cena začíná na 5tis./m2.

Ono mít dům v Praze neznamená, že se vyhnete obtěžování zvířaty. Naši sousedé by o tom mohli psát romány. Ve vilové čtvrti chová tchán cca 200holubů, prase, 4 koně, momentálně jen 10 slepic, ale předloni jich bylo i 40, asi 15 kachen, pár bažantů, králíku taky pár desítek. A těch 200 holubů taky volně lítá a znečišťuje ostatní domy. Já jsem si na okna dala trny proti holubům, zabralo to docela dost, už na parapety nesedají. Kromě toho je celý chov v dezolátním stavu, takže nám tu běžně po pozemku v létě běhají potkani. Ne jeden dva a občas, ale celé rodinky. Loni v létě jsem sledovala, jak si mláďátka lezou k ptákům pro zrní. To byl panečku hukot, napočítala jsem najednou asi 8 mladých a matku. Běžně lze v létě vidět u slepic v krmítku třeba 5 velkých potkanů naráz.

malyparanoik*

@pb Sám bych to líp nenapsal, než jste to popsala Vy. Napsat tazateli ať je rád za to co má a netýrá zvířata ani sousedy, mi přišlo trochu málo:)

V Praze se samozřejmě taky občas pohybuju, ale ten všudypřítomný smrad moči, nemytých bezdomovců a rozlitého piva mi to tam spolehlivě znechutí.

V Praze by se musel zbláznit do tří dnů

chodcisobe.cz/...

hodnocení

1x

Legálně. Stěžovat si na nepřiměřené obtěžování. Nechat ho zaplatit znečištění či poškození.

hodnocení

1x

myslím že bych do 14 dní byl přeborník ve střelbě ze vzduchovky na pohyblivý cíl

skusit sehnat nahrávky dravců patřičně zesílit a repro směřovat k sousedovi

liska5
hodnocení

1x

Asi bych se začala věnovat sokolnictví. Na férovku bych to sdělila sousedovi, že už mi nic jiného nezbývá a ať počítá se ztrátami, že Tvůj sokolík se taky musí proletět a nažrat. A že s tím skončíte, když on bude chovat něco, co neobtěžuje okolí.

hodnocení

Můžu mu rovnou říct, že je otrávím... ať ty sousedské vztahy pořádně opepřím ;) Nějaký další dobrý nápad?

doktpr365*

Soused vedle je má taky,stříkám hadicí vodou. Když nekouká. Nebo prak.

re4zon
hodnocení

0x
Sousedske vztahy opeprite, at to budete resit jakkoliv. Zkuste mu nejdriv normalne rict, at si je drzi na svem pozemku, jinak mu date k proplaceni ciateni domu. Asi vas posle nekam, poslete mu to pak pisemne a kdyz nebude reagovat, tak jedine obecni urad nebo soud. Nebo si dejte na strechu bodce proti usedani, ale sr@t vam tam budou stejne za letu. Snad si nemyslite, ze mu holubi zacnou ve velkem mizet a on si toho nevsimne..

roma
hodnocení

0x

Vážený pane, naprosto vím, o čem píšete, neboť mám 8 m před okny smradlavý holubník, v něm binec a zavřených 30 holubů. Okna pouze k holubníku a nervy na dranc. Řeším to opakovaně s městem a poku mi nepomůže, můžu prodat byt nějakému dalšímu dobrodruhovi, nejlépe právníkovi. Chov holubů je z mého pohledu šílenost a ne koníček a nemá podle mého názoru vůbec co dělat ani ve městě a ani na vesnici v zástavbě. Pokud chce někdo chovat holuby, ať si koupí kus pozemku u lesa, tam postaví holubník a přestane lidem v okolí otravovat život. Pokud mi odepíšete, jak jste postoupil, budu ráda. Trápím se čtyři roky a doufám, že mi tentokrát město pomůže, protože žít vedle holubníku prostě nelze. Kdo nezažije, nepochopí a ty keci, které vám tam někteří píší jsou k smíchu. Plašičku akustickou mám na okně a nevím jestli je účinná. Spíše ne. RS

hodnocení

0x
Drobná poznámka :
Holubi roznáší parazity a nemoci. Namátkou:
ornitózu, ptačí tuberkulózy, salmonelózu, roztoče, trichomoniázu, klíšťovou encefalitidu, toxoplasmózu, plísňová onemocnění a další a další ... Pěkná svinstva!
Suchý holubí trus poletuje vzduchem a obsahuje parazity, kteří jsou v něm schovaní. Holubi a holubí trus ohrožují zdraví nás všech.
Co když někdo z rodiny nebo z okolí trpí některou ze vzpomenutých chorob? Potom je vhodná veterinární kontrola chovaných holubů, a jejich případná likvidace.
Můžete vznést dotaz na veterináře, zda soused nechává chované holuby prohlédnout. Máte možnost nechat veterinářem nebo hygienikem prozkoumat trus, nebo uhynutého holuba na choroby a parazity.
V případě větší chorobnosti je v povinnosti veterináře, hygienika a obce vykonat opatření k zabránění roznášení parazitů a nemocí. Třeba i likvidací chovu.

A jak víte, že jsou ti holubi nemocní? Z dotazu nic takového nevyplývá...

roma

Děkuji Vám za příspěvek, jste určitě v obraze, moc mi to pomůže při dalším jednání, neboť jsem i já z celé situace zoufalá a to mi ti holubi létají přímo kolem oken na střechu a mlátí křídly. je to doslova hrozné a to nepomýšlím na to, co může vše být ve vzduchu. Víte, když narazíte na souseda, který je bezohledný sobec a nikdo s ním zatím neuměl udělat pořádky, je to těžké. Spravedlnost existuje, ale je někdy velice zdlouhavé se jí dobrat. Děkuji Vám za zprávu a moc jste mi pomohl. paní, která se ohrazuje, jak může někdo vědět, že chov je nakažený napíšu asi tolik. Chov holubů ve skleněném holubníku, kde musí být v těchto vedrech asi 50 stupňů je z mého pohledu naprosto neúnosný i z hlediska možné nemocnosti. RS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]