Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadla jehla radiátoru

Od: novotna odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se, prosím, zeptat. Vypadla mi na radiátoru vysouvací jehla termostatu (taková ta tyčinka pod hlavicí) a nejde mi vrátit zpět. Jde zasunout jen malý kousíček, ale nestačí to a nelze na ni ani nasadit hlavici. Mohu s tím něco udělat, nebo se musím obrátit na odborníka? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
Při výrobě to sestavili, takže to musí jít zpět. Nevím jistě, ale zkusil bych silněji zatlačit a buď to zacvakne nebo točit v případě závitu. Je možné nafotit stávající situaci?
novotna
hodnocení

Nepomáhá silněji zatlačit, otáčet, ani lehce poklepat (v podstatě ani silněji poklepat), vše už jsem zkoušela. Přikládám foto současného stavu, jde o tu vyčnívající kovovou jehlu. Navíc při vytažení vytéká voda, tak mám obavy, aby ji tlak vody nevytlačil sám, moc to tam nedrží. Radiátor moc netopil tak jsme to jen zkoušeli "rozchodit" podle návodu na netu a tak to dopadlo.

Vypadla jehla radiátoru
Vypadla jehla radiátoru #2

rum
hodnocení

0x
Taky se mi toto stalo a nešlo to dovnitř až jsem vzal kombinačky do nich dal tu jehlu a zatlačil trochu větší silou do té dírky.a šlo to.
olin*
Přesně jak píše rum- zatlačit jehlu kombinačkama. Teď už to vypadá, že bude potřeba vyměnit i ten ventil.Snad někdo poradí, zda to bude nutné.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, je to bytový dům nebo RD. Podle připojení bych typoval RD. Tam by to bylo nejjednodužší. Koupit ten stejný typ ventilu a prohodit pouze ten vnitřek. To zvládne každý i s jednoduchým nářadím .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]