Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plech na šindelovou střechu

Od: likin* odpovědí: 6 změna:

Zdravím přispěvatele. Mám takovou nezvyklou otázku, soused má na garáži s malým sklonem krytinu z asfaltových šindelů, už má své roky a netěsní. Takže dostal nápad, položit novou plechovou střechu přímo na šindele, aby je nemusel odstraňovat. Mně se to nepozdává a doporučoval jsem mu krytinu sundat, novou lepenku a pak plech. Ale ouha, nějak mi chybí argumenty, proč se nedá použít jeho řešení, jako méně pracné.

Takže se ptám, dá se plech položit přímo na staré asfaltové šindele? Dík za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

ˇPokud šindel nesmrdí dodnes,nevidím důvod,proč by měl smrdět pod plechem.Klidně bych polech položil na šindel.Aby nedrnčel,tak se dají blíž k sobě příchytky.Záleží,jaký typ plechu použije.

JABRAKA

hodnocení

1x

Pokud bude napřímo, může mu pak šindel smrdět, až se bude roztékat od rozpáleného plechu. Jiný důvod mne nenapadá. Dal bych to tam asi taky bez dalšího řešení...

barbakan*
hodnocení

1x

Šindele doporučuji sundat. Plech na nich může rezonovat - při větru drnčet, chvět se a pod..

rqze
hodnocení

0x

Řekněte mu, že budete mít lepší pocit, když to bude bez šindele a že mu jej po dohodě klidně pomůžete otrhat.

likin*
hodnocení

0x

Tak už vidím dva dobré argumenty, i když garáž nemá uzavřenou, je to takové stání u domu, tam asi ze smradem neuspěji :)

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, na tuhle práci nejsem odborník, ale myslím si , že když se asfalt pod plechem teplem roztaví , tak ještě zlepší izolaci . Plech se teplem přilepí na asfalt , tak že by to odstranilo i to drnčení. Záleží také na tom jaký typ plechu použije. Některý je v úzkých pásech a tak se kotví po malých kusech. To by také ve větru nemělo drnčet.

Chtělo by to se poradit s pokrývačem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]