Nejste přihlášen/a.
Zdravím přispěvatele. Mám takovou nezvyklou otázku, soused má na garáži s malým sklonem krytinu z asfaltových šindelů, už má své roky a netěsní. Takže dostal nápad, položit novou plechovou střechu přímo na šindele, aby je nemusel odstraňovat. Mně se to nepozdává a doporučoval jsem mu krytinu sundat, novou lepenku a pak plech. Ale ouha, nějak mi chybí argumenty, proč se nedá použít jeho řešení, jako méně pracné.
Takže se ptám, dá se plech položit přímo na staré asfaltové šindele? Dík za odpovědi.
Pokud bude napřímo, může mu pak šindel smrdět, až se bude roztékat od rozpáleného plechu. Jiný důvod mne nenapadá. Dal bych to tam asi taky bez dalšího řešení...
Zdravím, na tuhle práci nejsem odborník, ale myslím si , že když se asfalt pod plechem teplem roztaví , tak ještě zlepší izolaci . Plech se teplem přilepí na asfalt , tak že by to odstranilo i to drnčení. Záleží také na tom jaký typ plechu použije. Některý je v úzkých pásech a tak se kotví po malých kusech. To by také ve větru nemělo drnčet.
Chtělo by to se poradit s pokrývačem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.