Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netěsnící okna - u zdi a u parapetu

Od: pu® odpovědí: 19 změna:

Krásný sváteční den, rádcové milí,

prosím o radu, jak utěsnit okna? Na fotce vidíte, jak to vypadá - vždy jen v rohu, zato v každém rohu... :( Tedy od parapetu odchlíplé cca 10 cm od rohu, u zdi netěsní vždy kolem 15-20 cm. Prostě to vypadá jako nezapravené rohy, nevím, jak to nazvat *hi* Každopádně těmito rohy strašlivě táhne, a to je hrozná škoda, neboť jinak okna těsní báječně. I horní rohy jsou OK. Mě, člověka neznalého, napadlo nacpat tam prostě obyč lepidlo, ale neexistuje trochu elegantnější/sofistikovanější/správnější... :D řešení? Předesílám, že zvenčí v omítce byly rovněž díry jako vrata, ale ty jsme už po poradě s panem hornbachem zacpali (silikonovým lepidlem - je hnusné žluté a nejde dostat z tuby, ježto nemáme onu pistoli, chjo, tak to jde čím dál hůř...ale na bílý parapet stejně toto neradi...).

Tak prosím poraďte, co s tím? Předem mockrát děkuji všem! *slunce*

Netěsnící okna - u zdi a u parapetu

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zakupte si pistoli za asi stovku a akrylátový tmel za poluvic, kterým spáry v pohodě vyplníte. Tento tmel je přetíratelný a tak po malování nebude váš zásah patrný.

jabraka*
hodnocení

2x

Pu:

Těsnící tmel akrylový se dá sehnat i za 35 Kč za tubu.V dobré kvalitě.Ale zatěsnit škvíru,na které se ten,kdo montoval okna,značně podepsal.Okolo rámu by měla být montážní pěna.ta by to okno měla utěsnit a tepelně izolovat.Doporučil bych škvíru nejprve vyškrábnout do hloubky asi 1 cm.natřít penetračním roztokem a po zaschnutí vtlačit housenku akryl tmelu.Uhladit špachtlí a nakonec po zatvrdnutí zahladit finální stěrkou.

JABRAKA

jp*
hodnocení

0x

Jo, akrylovým tmelem to půjde. Ale zřejmě je pěkně odfláknutý zapěnění rámu, jinak by tam netáhlo spárami mezi oknem a omítkou. Co jsou platná kvalitní okna, když instalaci pak nějací fušeři ofláknou.

pu®
hodnocení

V tom máte pravdu - jak jsem už říkala, zvenčí to byla ještě větší spoušť... Měli jsme tady zedníka na nějakou jinou práci, tak jsme se ho ptali, co s tím, a ten se při pohledu na zasazení okna upřímně vyděsil. Co naplat, dělali je v době, kdy byt ještě nebyl náš. O nějakém kvalitním utěsnění ani nemůže být řeč... Tedy akrylový tmel, OK. Zkusíme koupit v menší tubě, pokud to jde, toho silikonu nám zbylo půl tuby a co teď s tím... Potřebovat to budeme za x let a do té doby to ztvrdne. Máte prosím nějaký tip na menší balení, popř. na konkrétní značku? A oběma moc děkuji, samozřejmě *pusa*

alf*
hodnocení

0x

uff, bez pistole tak do toho bych asi nešel, možná i za 60 se sežene nebo půjčit. Nu akrylát poradili, co jiného. Já bych snad zkusil takovou, často nepříjemnou věc, tedy pokud je to ještě možné - reklamaci. Copak odchlípnutí, to je estetika, ale pokdu tam táhne tak někde přinejmenším šetřili pokud to rovnou neodflákli.

hodnocení

0x

Jasně, to musí být v záruce. *bum*A když ne, tak vezměte fotky sebou do nějakého velkého marketu a na specializovaném oddělení vám odborný prodavač poradí. Určitě dobře. A když si ta okna změříte, řekne vám i kolik čeho potřbujete *placni* Já si doma dělám všecko sama a řeším to právě takovým způsobem. Když mi poradili mužští v rodině, bylo to sice fajn, ale někdy mimo, protože trh nabízel už daleko vychytanější řešení. A s prodavači mám ty nejlepší zkušenosti. Ale musí to být mužský. Ženy umějí žehlit a pro techniku nemají, při nejlepší vůli, cit.*uspech*A navíc, co nespotřebujete, to vám vezmou zpět. Bezpečně!*jasne*

papene*

To jí vemou i načatou tubu?Tak takový obchod taky beru*smich*.Já vím, že se dá vrátit nebo vyměnit neotevřené balení.Ale načaté*nevi*.

hodnocení

0x

Určitě bych reklamovala,a ten akrylový tmel by to měl vyřešit...

pu®
hodnocení

Moc děkuji za další rady *slunce* No s tím obchodem by mě to taky zajímalo - kdepak by mi vzali zpět nevyužité množství? *nevi* Ale na tom už tak nezáleží, hlavně aby to splnilo účel. No a s tou reklamací máte pravdu - my určitě nejsme ti, kteří by se neozvali - jenže, jak jsem psala, okna se dělala, když byt ještě nebyl náš, bůhví, kdo od toho má kde doklad, my samo nic nepodepisovali...a bývalá paní majitelka už je v nebíčku *andel* Tak asi zvolíme akrylát, holt. Co zbývá... Tak ještě jednou moc díky, pěkný večer a zkusím nezapomenout dát vědět, jak jsme dopadli *uf*

hodnocení

0x

Špatně jsem se vyjádřila.:D Jasně že ne napůl použité balení. Ale nepoužité. To okno je jen jedno? Ostatní jsou perfekt nebo jste si ještě nevšimli? Tak jsem to myslela, že je více vadných oken a bude potřeba více balení.

lidus*
hodnocení

0x

Transparentní akrylátový tmel a je vystaráno, také jsme to udělali.

pu®
hodnocení

Dobrý den ještě jednou všem. Tak jsme se byli ptát u Rouska a byl nám doporučen silikonový tmel, že prý akrylátový by se mohl po čase odchlipovat - paní vypadala, že tomu rozumí - a také, že prý jsou-li lepené plochy plast-plast (tedy okno - parapet), tak akrylát špatně drží, údajně je třeba, aby aspoň jedna z ploch byla zeď nebo dřevo atd. Co Vy na to? *nevi* Díky!

papene*

:)Tak to je, ale překvapení.;)

hodnocení

0x

Pokud tam jsou takoveto skviry a to jak zvenci tak zevnitr, skoro bych si tipnul ze pokud otevrete okno a poradne vezmete za ram, bude se ve zdi hybat. Pokud ano ridil bych se radou Jabraky a onu skviru zevnitr (zvenku pisete ze uz mate utesneno) trosku zvetsil aby mel akrylovy tmel v cem drzet a zamaznout. Na akryl se chytne barva az budete malovat. Pokud mate mezeru i mezi ramem a vnitrnim parapetem, tak bych opravdu pouzil bily, nejlepe sanitarni silikon. (Je odolnejsi proti lisni).

jabraka*

Doplnil bych Kejikovi odpověď,akryl tmel drží celkem dobře i na plastových oknech.Pozor na silikon,ten většinou na slunci žloutne a nedá se zabarvit.Ale existuje silikonový tmel,který obsahuje přísady,umožňující přijímat interierové nátěry a drží to na nich,jen tento je tedy vhodný pro zatmelení spár.Ale je také dvakrát dražší než akryl.A je třeba před každou takovou opravou nezapomenout spáru vytřít penetrací.To platí i o otvorech pro hmoždinky.

JABRAKA

hodnocení

0x

PU, silikon NE, štukový akrylát, noormální akrylát, ale já bych zvolil řešení: vyškrábnout omítku asi tak 5-8mm širokou a do hlouky co to půjde po celém obvodě, a vyplnit pěnou. Pak přetřít akrylátem, nebo lištou.

pu®
hodnocení

No jó, ale co do toho parapetu? *zed* Já se z toho asi zvencnu. Jo, kdybychom tu byli my, to bychom si na dělníky posvítili, normálně bych jim stála u zadku jako malířům (museli mít asi radost :D , ale neodflákli nic!). Ale takhle akorát lepit něco, čemu vůbec nerozumím, to mám nejradši... *bum* Teda pardon, to se Vás tu vůbec netýká, všem moc děkuju za rady, jenom mě to dožralo, na co člověk nepřijde *uf* Pěnu nám onen zedník nedoporučoval, neboť tvrdil, že když to pokazíme, tak rám/parapet (i zvenčí) vyytlačíme jinam, než má sedět. Takže tmel... A co na tom silikonu vlastně vadí? Paní prodavačka nám ho tak vehementně doporučovala.. *nevi* Jsem z toho *bzum*

jestliže pěna by měla vytlačit okno, tak se raději o okno neopírejte, aby jste nevypadla. Klárko, zedník kecá!

jp*
hodnocení

0x

Ahoj. Pokud bych takový problém musel řešit ve svém bydlení, udělal bych to jak píše Cukrář. Proškrábnout co nejhlubší spáru mezi okenním rámem a stěnou a vypěnit nízkoexpanzní pěnou. To samé bych udělal i zvenku. Potom přebytečnou pěnu ořezat, začistit akrylovým tmelem a přetřít malbou. Rámy jsou kotvené spec.šrouby přímo do zdiva, pěna je nemůže vychýlit. Pouze zatmelení spár sice vyřeší estetickou stránku věci, ale ne funkční izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]