Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
balkónové dveře (klasické plastové do paneláku) se otevírají do posuvných dveří vestavěné skříně na kterých je zrcadlo. Přemýšlel jsem, zda neexistuje nějaký omezovač pantu (případně firma, která je vyrábí) nebo něco takového co by zajistilo, že dveře se otevřou třeba maximálně na 90°. Bylo by to lepší kvůli dětem, které takto mohou nerady dveřmi zrcadlo rozbít.
Díky za radu
Na úrovni pantu by byla obrovská páka a zařízení by muselo být masivní. Nejspíš i plastové dveře samy by prudší náraz nevydržely. Proto se běžně šroubuje do země "dveřní zarážka". Jsou i verze na zeď a i přenosné - těžké, ale ty jsou vhodné leda proti samovolnému pohybu. Použitelný by byl možná nějaký popruh vhodné délky, přidělaný k rámu a ke dveřím.
ladinpraha: Mohu vědět, čím jsem porušil pravidla poradny a proč je můj další příspěvek skrytý? Tazateli jsem nenapsal "najdi si to ve vyhledávači" ale dal jsem si tu práci a našel slovní spojení, které po zadání do vyhledávače nabídne tazateli spoustu řešení jeho problému. Konkrétní odkaz jsem nevkládal, protože možností je opravdu spousta a neznám vkus tazatele. S tazatelem jsem jednal ve vší slušnosti, zatímco on byl na mne drzý - potrestán jsem byl já. Děkuji.
A kdybys byl chytrej, tak tam rovnou hodíš 2 - 3 příklady řešení a nemusel bys tady rozvíjet plané diskuze a stavět se do pozice uraženého
sollik, karelvalenta - omyl, možnosti jsou naopak velice omezené. Pokud víš o co konkrétně jde, tak dej konkrétní odkaz. Já naopak vím úplně přesně, jaký je problém. Proto si dovolím nabídnout ještě jeden nápad, ač se může někomu zdát jakkoli nesmyslný, a to kovovou tyč (nerez, chrom) od podlahy do stropu, mezi dveře a zrcadlo. Otázkou je, nakolik by omezovala přístup do skříně. Všechno opravdu závisí na konkrétních mírách a podmínkách.
Pant neomezíš. Jediné. co mě napadá je masívní mechanická zarážka vršku dveří, upevněná na strop nebo stěnu vedle dveří. Ale možnost tohoto řešení bude vycházet z výšky skříně, vzdálenosti dveře-skříň, vzdálenosti horní strana dveří-strop, prostě na konkrétních místních podmínkách.
karelvalenta - Tak mi ten výrobek ukaž. Já mám dojem, že tady nikdo neví, o čem je vlastně řeč.
Koupil jsem si sovu na zem - vypadá přibližne takto - prodeti.cz/...
Požívám to i na venkovní dveře, aby mi neomlátili fasádu.
Tak holt poruším pravidla a za sollika sem dám - a vybrat si musíte fakt sám , na konci stránky si když to bude málo otevřete další a další a ...
až si vyberete tak klikem se dostanete do krámu a prostudujete podrobnosti.
A pisou tam pak nekde jaký s tim mají lidé zkušenosti, zda to někdo na balkonove dvere montovalo? Jo nepišou a co myslíte není to důvod proč se ptám tady? Uz jste pochopil smysl poradny nebo pořád ne?
Co třeba použít dveřní zavírač DORMA TS68 s aretací, možnost montáže z obou stran dveří, ještě tady, případně zde; je to jedna z mála možností řešení vašeho problému...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.