Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak omezit pant balkónových dveří

Od: tomasr odpovědí: 22 změna:

Zdravím,

balkónové dveře (klasické plastové do paneláku) se otevírají do posuvných dveří vestavěné skříně na kterých je zrcadlo. Přemýšlel jsem, zda neexistuje nějaký omezovač pantu (případně firma, která je vyrábí) nebo něco takového co by zajistilo, že dveře se otevřou třeba maximálně na 90°. Bylo by to lepší kvůli dětem, které takto mohou nerady dveřmi zrcadlo rozbít.

Díky za radu:)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juraja*
hodnocení

3x

Zdravím a co toto?

4lock.cz/...

tomasr
hodnocení

To vypada dobre, diky za tip. Napisu jim zda to jde na ten konkretni typ dveri. Sam se obavam, ze ne, muselo by se to dat v miste tesneni.

tqte
hodnocení

0x

Na úrovni pantu by byla obrovská páka a zařízení by muselo být masivní. Nejspíš i plastové dveře samy by prudší náraz nevydržely. Proto se běžně šroubuje do země "dveřní zarážka". Jsou i verze na zeď a i přenosné - těžké, ale ty jsou vhodné leda proti samovolnému pohybu. Použitelný by byl možná nějaký popruh vhodné délky, přidělaný k rámu a ke dveřím.

tomasr
hodnocení

Tqte: diky za tip, to je vsak v nasich podminkach nepouzitelne. Balkonove dvere jsou 15 cm nad zemi, musela by tam byt nejaka tyc, ktera by se tam akorat motala. Zarazka na zed take neprichazi v uvahu. K tomu omezovaci jsem slysel, ze by neco takoveho mela delat firma roto, ale nepodarilo se mi nic nalezt.
Sollik: pane chytry tohle pisete na kazdy dotaz? Myslite, ze bez vasi rady to nikoho nenapadne? Kdyz nemate co poradit, tak radeji neradte.
sollik*

ladinpraha: Mohu vědět, čím jsem porušil pravidla poradny a proč je můj další příspěvek skrytý? Tazateli jsem nenapsal "najdi si to ve vyhledávači" ale dal jsem si tu práci a našel slovní spojení, které po zadání do vyhledávače nabídne tazateli spoustu řešení jeho problému. Konkrétní odkaz jsem nevkládal, protože možností je opravdu spousta a neznám vkus tazatele. S tazatelem jsem jednal ve vší slušnosti, zatímco on byl na mne drzý - potrestán jsem byl já. Děkuji.

A kdybys byl chytrej, tak tam rovnou hodíš 2 - 3 příklady řešení a nemusel bys tady rozvíjet plané diskuze a stavět se do pozice uraženého;)

ladinpraha*

sollik, karelvalenta - omyl, možnosti jsou naopak velice omezené. Pokud víš o co konkrétně jde, tak dej konkrétní odkaz. Já naopak vím úplně přesně, jaký je problém. Proto si dovolím nabídnout ještě jeden nápad, ač se může někomu zdát jakkoli nesmyslný, a to kovovou tyč (nerez, chrom) od podlahy do stropu, mezi dveře a zrcadlo. Otázkou je, nakolik by omezovala přístup do skříně. Všechno opravdu závisí na konkrétních mírách a podmínkách.

sollik*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pant neomezíš. Jediné. co mě napadá je masívní mechanická zarážka vršku dveří, upevněná na strop nebo stěnu vedle dveří. Ale možnost tohoto řešení bude vycházet z výšky skříně, vzdálenosti dveře-skříň, vzdálenosti horní strana dveří-strop, prostě na konkrétních místních podmínkách.

doplněno 06.04.18 20:46:

karelvalenta - Tak mi ten výrobek ukaž. Já mám dojem, že tady nikdo neví, o čem je vlastně řeč.

karelvalenta
Tyč ze stropu, tyč ze zdi ... Proč nepoužít výrobek, který je k tomu určený, funguje a navíc to aspoň trochu vypadá?
tomas11*

pro ladinpraha-

nemůže ukázat protože je to ve vyhledávači

karelvalenta
@ladinpraha: co zkusit postup který radí sollik? Možná je to proti pravidlům, ale je to zatím nejrozumnější rada
tomasr
hodnocení

Tyc ze stropu take nejde, je ze sadrokartonu, skrin je az do stropu, jak vestavena skrin byva.

mil®
hodnocení

0x

Koupil jsem si sovu na zem - vypadá přibližne takto - prodeti.cz/...

Požívám to i na venkovní dveře, aby mi neomlátili fasádu.

tomasr
hodnocení

Do dvouapulmetroveho zrcadla, ktere ma ze zadu jen zpevnovaci folii narazi klika, tak leda, ze bych na to zrcadlo prilepil kus molitanu.

tomas11*
hodnocení

0x

Tak holt poruším pravidla a za sollika sem dám - a vybrat si musíte fakt sám , na konci stránky si když to bude málo otevřete další a další a ...

google.cz/...

až si vyberete tak klikem se dostanete do krámu a prostudujete podrobnosti.

tomasr
hodnocení

A pisou tam pak nekde jaký s tim mají lidé zkušenosti, zda to někdo na balkonove dvere montovalo? Jo nepišou a co myslíte není to důvod proč se ptám tady? Uz jste pochopil smysl poradny nebo pořád ne?

karelvalenta
Tomasr: Tomáši přestaňte být přidrzlý a uvědomte si, že se Vám tu všichni snaží poradit. Dělají to ve svém volném čase, který by mohli trávit jinak. Znovu si přečtěte svůj první dotaz. Jasně tam píšete, zda vůbec něco takového existuje. Z toho vyplívá, že jste se vůbec nesnažil si něco najít sám a rovnou jste vložil svůj dotaz. A když Vám to tu naservírují až pod nos, tak najednou chcete recenze?
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 07. 04. 2018 18:29:52
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

tomasr
hodnocení

Vazeny pane,
Ja jsem se samozrejme danou vec najit snazil (hlavne pod nazvem "omezovac pantu"). Opravdu nestojim o rady typu, najdi si to na googlu. Jedna vec je se snazit nekomu poradit a druha je delat z nekoho blbce. Kdyz nechci poradit, tak neradim a svuj cas venuju necemu jinymu nebo si mam snad vazit stupidnich rad? Pridrzly ... nechte si ty moralisticky reci, nikdo se vas o radu neprosil.

hodnocení

0x

Co pro začátek zkusit navléct tohle na kliku?

elposnaradi.cz/...

Jak omezit pant balkónových dveří
tomasr
hodnocení

Ta klika by se nemela zrcadla ani dotknout. Obavam se, ze pri narazu, ikdyz odpruzenym, by asi 2,5m vysoky zrcadlo ruplo.

hodnocení

0x

Co třeba použít dveřní zavírač DORMA TS68 s aretací, možnost montáže z obou stran dveří, ještě tady, případně zde; je to jedna z mála možností řešení vašeho problému...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]