Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplocení mezi sousedy

Od: jirkajc® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,jak je to s oplocením mezi sousedy,jedná se o zabetovnování trubek + pletivo výška kolem 150 cm slyšel jsem,ře od nového roku není potřeba žádného povolení? Při digitalizaci jsou jako body vyznačeny na rohách stávající sloupky,předpokládám,že je myšleno osy(střed) sloupků . přímka mezi nimi je hranice pozemku,buduli stavět plot měl by celý základ být tedy na mém pozemku?Tak,aby se nestavělo na pozemku souseda. Dohodu mezi sousedy nechci,chci to mít tak jak říka zákon,abych později neměl problém. Děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stavba
hodnocení

2x

Ano, celý základ sloupků musí být na vašem pozemku. Bude to jen váš plot, tudíž musí stát na vaší parcele. Parcelu si změnšíte o několik centometru (drát nebude na hranici), ale pro pořádek a klid duše to stojí za to.

jofa*

stavba: Přesně tak.

Oplocení mezi sousedy
hodnocení

S tím souhlasím,asi tak jsem si to myslel. Je třeba nějákého povolení ke stavbě plotu mezi sousedy? Prý od nového roku už není třeba,je to pravda? děkuji

hodnocení

0x

Mě děda vždy říkal víš proč mám oplocení postaveno 30 cm od hranice na mým pozemku abych i z druhé strany plotu se mohl projít po svým a mám se všemi klid

Děda byl (je) moudrý muž, ale asi menšího vzrůstu. Já do 30 cm nedostanu ani botu, hrudník bych možná protáhl, ale kdo má opravovat plot bez nádechu *smich*. Půl metru by byl střízlivější odhad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]