Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krém na boty

Od: miro® odpovědí: 7 změna:

Hezký den přeji !

Prosím, poradí někdo? Jak a čím zředit zaschlý krém na boty, aby byl roztíratelný.

Děkuji -miro

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danka86*
hodnocení

3x

Ničím. Než riskovat zničení drahých kožených bot kvůli tomu, že jsem si naředila krém něčím nevhodným, tak to si radši koupím nový krém.

Ale přikláním se k tomu pokusu o rozehřátí krému.

hodnocení

2x

Záleží na složení, není krém jako krém. Nejspíš bych doporučil vyhodit a koupit nový, vždyť je to pár korun.
Ale když ne, tak třeba zkusit zahřát.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ten krásně černý a vojenský jsme nějdříve zapálili, po chvilce uhasili a byl hezky až tekutý (jen to dost čadilo a smrdělo). Takže, zapálit asi ne, ale ohřát ano. Zdravím!

doplněno 06.04.18 09:54:

Pokud budete zahřívat, tak obal ponechte otevřený. Možné výpary budou "luftovat" a v obalu nevznikne tlak.

hodnocení

2x

Nechat zahřát na topení (ne na ohni!) nebo ve vodní lázni - nebo rozmíchat s trochou mléka - nebo nakapat terpentýnový olej a rozetřít.

barbakan*
hodnocení

0x

No nevim, ale asi bych použil něco z alkoholem.

jabraka*
hodnocení

0x

Lze použít neagresivní ředidlo.třeba etylacetát(ředidlo laku na nehty)

JABRAKA

hodnocení

0x

Já bych se raději zastavila v obuvi nebo v drogerii a koupila krém nový, za pár peněz, než starý, prošlý, nefunkční, který by mi boty zničil. Jednou se mi to stalo a měla jsem veliký problém to z bot dostat. A kožené boty bych spíše přestříkala impregnací s nanotechnologií, než natřela globinem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]