Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem rádcům,
rozhodla jsem se pro stavbu plotu a jako podezdívku zvolila ztracené bednění. Plot je dlouhý 28,5 m. Budu potřebovat dvě řady ztraceného bednění, štěrk a beton- to už jsem si zjistila. Byl by někdo tak moc hodný a poradil by mi, jaké ztracené bednění koupit(myslela jsem 20x25x50) a kolik štěrku a betonu budu potřebovat?
Předem převelice děkuji.
Rozumím Vám dobře, že plánujete vykopat rýhu, položit 5cm betonu, na to dvě řady ZB 20?
Pokud bude terén z obou stran stejný, nikoliv jako opěrná zeď, je i 20cm hodně. Stačilo by 10-15cm, za předpokladu, že plot bude drátěný a vysoký do 150cm. To musíte upřesnit. páč od toho se musí odvíjet základ plotu. Jinak to bude pro prkenný plot vysoký dva metry, jinak plůtek 1 metr, drátěný. Tam nebude nápor větru.
Dobrý den, děkuji za příspěvek.
Plot bude pletivový.
myslela jsem to takto- do vykopaného příkopu nasypat štěrk, poté vylít beton( cca 10 cm), do toho ztracené bednění- dvě řady a opět zabetonovat.
Ještě dolů položit drenážní trubku s geotextilií.
.Podezdívku musíme udělat, protože původní podezdívka se již bortí.Pozemek je mírně svažitý.
Děkuji za připomínky.M
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.