Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké letní teploty a PB bomba

Od: bucca odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěl bych poradit ohledně plynového grilu, tedy spíš plynové bomby. Uvažuji o koupi grilu na plyn, abych nerušil kouřem sousedy z grilování na terase v bytovce. Ale mám terasu na jiho-západ, tudíž tam svítí slunce celý odpoledne. A mám obavy, jestli by to plynová láhev vydržela přes letní vysoké teploty. Měl bych gril otočený tak, aby plynová láhev byla v zákrytu grilu a ještě bych měl přes gril ochranou plachtu, takže by sluníčko na ní určitě nesvítilo, ale i tak je tam teplo. Má s tím někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

0x

Pokud vybíráte gril abyste neotravoval sousedy kouřem, tak ten plynový není zrovna nejlepší volba. Smrdí a čoudí to stejně. Na Vašem místě bych volil elektrický a vyřešíte dva problémy naráz - kouř i bombu.

hodnocení

0x

To se jako bojíte že by PB lahev mohla bouchnout?Tak to opravdu nemusíte.Ony se normálně venku skladují,všimla jste si třeba na benzinkách?Pouze v drátěné kleci.Nebo jak by se museli bát tady tito co ji mají přímo zahlavou a vedle výfuku;)

doplněno 03.04.18 21:31:

Jo do motorů je čistý propan který je ještě víc "výbušný"

Vysoké letní teploty a PB bomba
majsterjoe*

Já bych je upozornil že je rozdíl mezi láhví pro použítí v domásnocti, nebo průmyslu a láhví určenou pro pohon VZV

haxagob
hodnocení

0x

Já bych raději volil čistě elektrický. Jezdím na LPG, ale že bych si na tom chtěl přímo dělat steaky, to mě neláká. To už raději opravdu dřevo.

magor - VZV jezdí na LPG(propan-butan), jen použité lahve mají jinou konstrukci. V klasické láhvi se odebírá plynná fáze u VZV kapalná, stejně jako u aut na LPG.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]