Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystružování díry do nerezu

Od: petrkvet odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jak to je s vystružováním díry do nerezu. Zkoušel jsem ručně vystružovat díru 3H7, vrák jsem použil 2,9 ale vůbec ten výstružník nechtěl brát. Koukal jsem se na břit a vypadal v pohodě. A použil jsem řeznou kapalinu a nic. Není to třeba způsobeno tím ze jsem díry popustil? To víte nerez se snadno zahřeje :) (PS: s výstružníkem jsem točil na správnou stranu :) )

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak zkus další díru vyvrtat menším vrtákem třeba 2,5mm. Pak převrtat na 2,9 a pak vystružit.

A nebo si tu díru po vyvrtání změř digitální posuvkou. Kdyby měla 2,9mm tak výstružník něco vezme. Takže je díra větší.

petrkvet
hodnocení

Díky za odpověď zkoušel jsem to jak jste napsal nefunguje podle mě to je jak vrtám obyč HSS vrtákem tak se ta díra popustí zkusím HSSCo snad se to nebude tímto vrtákem tolik zahřívat :)

Nehledejte chybu v materiálu vrtáku, chyba je v použitých otáčkách. Ty musíte volit tak, aby nedocházelo k modrání, hodně pomůže i chlazení olejem. I obyčejným vrtákem vyvrtáte správnou díru. A jen mimochodem, termín "popouštění" obecně označuje změknutí, snížení tvrdosti po kalení. A pokud máte přiměřené otáčky vrtáku, neženete ho do modrých špón, tak k zakalení(ztvrdnutí) nerezu určitě nedojde.

hodnocení

0x
Nechtěl brát protože neměl co? Nebo nechtěl brát protože měl moc na braní nebo byl tupý.

hodnocení

0x

Koupit vrták 2,95 a opatrně převrtat, pozor na otáčky, žádný maximum vrtačky. Tyhle miniaturní výstružníky nejsou stavěné na úběr desetin milimetru. Při vrtání vrtákem 2,9 jste mu možná dal zabrat a odřený vrták dělá ještě menší díru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]