Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zapravit zateplenou fasádu

Od: raulig* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,navazuji na předešlé téma- odstranění parapetu..Nakonec jsem ten pozink parapet nařezal Dremelem na proužky a ty postupně vytrhal.Stejně se to ale nevyhlo sem tam poškozením v polystyrenu ,kterým byla fasáda zateplena..Čím tyto drobná exteriérová poškození prosím vodotěsně vyspravit ,zapravit..Jakou maltu,případně tmel použít.Pokud to má být vodotěsná malta (pouze dedukuji) nechám si poradit.Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dejte foto poškození pak se snad dá poradit?

raulig*
hodnocení

zítra vyfotím..,prostě ten poylstyren se sem tam vydloubl i s vrchním nátěrem fasádní omítky

raulig*
hodnocení

ahoj..tak posílám fotky..parapet jsem odřezal co nejšetrněji ale stejně se to neobešlo bez poškození polystyrenu a nahoře je jemnější polystyren .a ted nevím čím to zapravit.Nejraději bych napřed doplnil ten jemný polystyren(nevím název) a pak zatáhl nějakou maltou?ale nevím jakou.Tato stávající byla dosti křehklá.děkuji

raulig*
hodnocení

fotka není moc kvalitní ale snad to pujde vidět...to šedavé na fotce jsou nějaké drobunké polyst.kuličky v hmotě...to bílé pod tím je obyč.polyš...

Čím zapravit zateplenou fasádu
Čím zapravit zateplenou fasádu #2

Moc toho nevidím, ale já bych to obrousil, popřípadě nalepil 1cm polyše, pak lepidlo perlina a omítka..

Ale on tam chce dát nový(jiný)parapet,tak nevidím důvod,proč tam něco lepit nebo dávat perlinku.Normálně tam parapet přilepit pomocí PUR pěny.Toto je původní dotaz,na který navazuje poradte.cz/...

Pokud tam přijde parapet, jen obrousit, oprášit a připepit parapet.

raulig*
hodnocení

ano přijde tam nový parapet...ale neměl by být přeci jen na pevnějším podkladu než je jen polystyren?...budou na něm těžké truhlíky s hlínou.děkuji

raulig*
hodnocení

a co říkáte na tohle...je to potřeba?

Je to o kultuře práce a cit pro detaily. Pamatuji se, že se nedávali rohy, pak i ukončovačky kolem oken, podparapetní profil atd.

Dneska si to lidé dávají, páč je to kvalita práce.

Parapet přímo na polyš, kytky tomu určitě nevadí.

raulig*
hodnocení

tak jsem si udělal scénář toho zapravení,zaplácnu spáry a netěsnosti kolem okna i v polystyrenu ms polymerovým lepidlem,pak na to lepidlo a pak parapet.Co si o této mojí "samovizi "myslíte .Může to tak být?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]