Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvíc bílá barva? Polar, HET, nebo co?

Od: fiilliipp odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, s rodinou chceme vymalovat obývací pokoj na bílo, ale chceme aby byl co nejbělejší. Narazil jsem na hodně barev, ale nevím kterou z nich. Našli jsme Primalex Polar, prolux arktik, HET klasik premium, hornbach sněhobílá atd... Z vašich zkušeností s kterýma máte dobré zkušenosti a která je ta nejbělejší resp. Kterou mám vzít?

Děkuji za názory a odpovědi.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já osobně bych doporučil Polar, před několika lety jsme malovali HETem, myslel jsem si tehdy že ušetřím, tehdy byl levnější, ale výsledek nebyl valný... Tak jsme to přemalovali Polarem... Ono totiž bílá není bílou, to je jen v teorii...

Teďka záleží jak se za léta změnila kvalita...

hodnocení

0x

V barevném spektru je bílá jen jedna, a to bílá. Neexistuje bělejší bílá ani méně bílá bílá.

Takže je to o tvém vkusu a výběru, "nejbělejší" bývají barvy označené Polar.

olin*
Souhlas s Polarem, dobře kryje, ale jestli bude kompatibilní s podkladovou (nynější) barvou, aby se to neodlouplo. Když jsem maloval, tak se mi to teda nikdy naštěstí nestalo. Větší vrstvu vždy oškrabu.

hodnocení

0x
Mě by spíš zajímalo která barva nejvíc kryje. doma jsme malovali hetem a po dvou naterech to nebylo úplně ono.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Nemohu srovnat ale malovali jsme polarem a zdá se mi to dobré tedy opravdu krásně bílé...

jabraka*
hodnocení

0x

Všechny běloby obsahují bílý pigment-RUTIL titanová běloba.Používají ji všichni výrobci interierových barev pro vysoce bílé odstíny.Obsah bude v relaci s cenou.

JABRAKA

krtek66
hodnocení

0x

na podobné téma jsem reagoval už ráno a nevím kde se ztratila má odpověď...napíšu to znovu...nejbělejší bílou má HET...Primalex Polar je šmejd se kterým nechtějí malovat žádní profesionální malíři. Hodí se akorát do garáže

Máte toto tvrzení něčím podložené? Já jsem polarem malovala už dvakrát celý dům, a my jsme moc spokojeni. Krásně se s tím dělá, jedna vrstva stačila - krásně kryje, bělost nej co jsem kdy viděla... V čem má být ta ,šmejdskost"?

Musím se taky přidat do diskuze. Zprvu byla nedůvěra k Hechtu po 30roků používání různých primalexů. Pak mě řemeslníci předělávali odpady v baráku a já na ně narazil, když už začali malovat Hechtem. Nadával jsem jim, čím mi to pajcujou, že to budu muset znova po nich přemalovávat a oni se mě začali smát. Když to uschlo, byl jsem mírně řečeno v šoku. A od té doby nedám na Hecht dopustit. Zásadní rozdíl je v bělosti, otěruvzdornosti. Navíc lze použít i na sanační omítku. Což Primalex ani náhodou. Tady jde o to, že kdo neodzkouší, ten jenom umí hanit. Upozorňuji, že nejsem ani prodejce, abych dělal reklamu. Jsem již 20let v důchodu. Takže jsem již dostkrát dům maloval.

krtek66

ivasad: jak jsem psal...info mám od profesionálních malířů, kteří to dělají jako živnost..Když už někdo chce za každou cenu primalex tak standard..ne polar...shodli se, že to už raději obyč barvu něde z hobby marketů..HET je kvalitou asi jako mercedes, ale cenou jako fabia:) ...HET vyšší řada 97% běloby, HET klasik 93% ..Primalex Polar 87% a Primalex standard 84% nebo kolik...píšu po paměti možná ty % se budou trochu lišit, ale stupnice je seřazena správně..mluví za vše..

Pořád nevím, proč šmejd?
krtek66

špatné krytí, opravy, přemalování, škrabání..

Nezlob se na mě ale abych musel dát aspoň 3vrstvy aby neprosvital tmavší podklad. Takhle si dobre krytí nepředstavuju. Ostatní vlastnosti nevyvracim.
Přemalování - na sytě červenou zeď stačily dvě vrstvy bílého polaru. Tam, kde byla bílá původně, stačilo k zářivé bělosti vymalovat jednou. Zatíráme často, máme malé děti, žádné fleky nic. Jen s tím škrábáním nemám zatím zkušenosti, ale neumím si představit že by to mohlo být jiné než jiná barva. Slyšela jsem, že oškrábat ty omyvatelný barvy je kumšt, ale Polar? No, dám pak vědět. :)
jendad

Krtek má pravdu

Stačí použít vyhledávač

Primalex polar 92% primalex.cz/...

Het klasik 95% het.cz/...

Het premium 97 % titanové běloby het.cz/...

Tak pre Polar to meraju vo vztahu k siranu barnatemu. Het meria vo vztahu k oxidu horecnatemu. Este zistit, ci su tie metody priamo porovnatelne.

hodnocení

0x

Polar

Vymaloval jsem Polarem a spokojenost !

lucie*
hodnocení

0x

V prvím bytě i v druhém jsme malovali Polarem a spokojenost.V prvním bytě jsem malovala jen při nastěhování a dalších 8let jsem na to nesáhla,stále krásně bílé.V druhém jsme teprve 4roky,ale také není důvod malovat.Takže spokojenost;)

jan*
hodnocení

0x
Některé odpovědi mi připadají jako reklama na HET, kterým jsem maloval před 14 dny a výsledek není nijak oslnivý. Lepší zkušenost mám s Polarem. Také jsem se jednou nechal ukecat na barvu s názvem tuším "Zářivá bílá" či podobně. Jiné označení neměla a byla v bílém kbelíku - katastrofa.
krtek66

já teda žádnou reklamu nedělám...mluvím i ze zkušenosti. Celej život se u nás malovalo jen Primalexem a když jsem si pak vymaloval u sebe Hetem...tak je to 100 a 1..kamarád taky zkusil vymalovat jen obývák a říkal, že tak bílo tam nikdy nebylo...nedávno se u nás v kanclu malovaly stěny..vzhledem k rozsahu se malovalo jen po vypínače cca 1,2m z 2,5m výšky..Vrch zůstal slavnej Primalex a spodek je někaká ani nevím jaká barva. Rozdíl v bělosti je více než zřejmý. Spodek je bělejší. Kdyby mi to dokázal foťák vyfotit tak by každej viděl ten rozdíl. A to nemáme žádnou prašnou nebo špinavou kancelář. Máme moderní prostory.

miku
hodnocení

0x
Primalex je přežitek jsou lepší barvy

taylot
hodnocení

0x

HET je bělejší. Zkoušel jsem to a porovnávat přímo na zdi, kus vymalovaný HETem a na něj čáru Polarem, vedle kus vymalovaný Polarem a na něm čáru HETem. No a ukázalo se, že ve srovnání s HETem má Polar k bílé dost daleko.

hodnocení

0x
Kamarád, co maloval u nich na firmě si chválil barvu Interbal. Prý dobře kryje a je krásně bílá.
Já ji před léty zkusil doma použít a musím uznat, že bělost byla solidní. S tím krytím už to taková hitparáda nebyla, řekl bych, že Primalex kryje líp.

hodnocení

0x
Ja maloval barak jupolem klasik a pri slunecnem dni je ta bila az neprijemna. Po dvou vrstvach je to vetsinou stopro. Mamka ted malovala primalexem a vysledek je trosku mene cernejsi. Het pry je taky dobry ale me cenove vydel lepe jupol. Ted jsem maloval koupelnu barvou z deku a to byla hruza. 4x a porad prosvita sadros. Pouzil jsem akorat obych hloubkovou. Na ostatni jsem pouzil penetraci od primalexu. Tak nevim jestli to bylo tim a nebo barvou.

hodnocení

0x

Hornbach sněhobílá

Dal jsem hlas pro Hornbach profi sněhobílou. Má 98% bílé a dobře překrývá barevné i silně počmárané stěny.Ve srovná ní s primalex Polar je mnohem lepší V pátek jsem pracoval i s Remalem, který má jen 96% bílé, a ve srovnání je vidět, že je méně bílá, špatně kryje a při malování nejde poznat při bílém podkladu, kde je malováno a kde ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]