Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objímka pro žárovku

Od: cestovateka2017 odpovědí: 6 změna:

V koupelně máme nad umyvadlem zrcadlo se 2 žárovkami. Ta levá nám zhasíná. Ale je dobrá. Chyba je v objímce, myslím. Protože v ní zhasíná každá žárovka, někdy za vteřinu, někdy svítí i týden. Objímka nejde vyndat, je to asi pevně z výroby v tom dřevěném zrcadle.

Je oprava bez výměny celého zrcadla možná? Prosím o radu a děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

1x
Všechno se dá rozdělat...
Odpoj od elektřiny a jistě najdeš nějaký šroubek v objímce...nejlepší by bylo foto.

cestovateka2017
hodnocení

Ale nechtela jsem to urvat při tom rozdělávání :(

hodnocení

0x

matesj neříká urvat, říká rozdělat, míněno demontovat*smich*

Jestli je to objímka na klasickou žárovku (E14 nebo E27), obvykle stačí příslušně přihnout jeden z vnitřních kontaktů (středový nebo stranový) bez jakékoli demontáže. Jen je třeba mít spotřebič vypnutý.

doplněno 02.04.18 10:54:

Je třeba jej vzít trochu silou, aby se nevrátil úplně, ale zůstal tak 1 - 2mm od původní polohy. Jde to, mám to vyzkoušené.

cestovateka2017

To je skvělý nápad, díky, satam!

Jen mi to tam pruží, ten stranový vnitřní kontakt, takže se zase vrací:(

sollik*

Jen bych dodal - je potřeba mít shozený jistič - vypnout spotřebič pokud je myšleno vypínačem je málo. Stačí mít prohozenou fázi s nulou a paní bude ráda, když jí to jen proklepne.

hodnocení

0x

Zkuste dát fotku, tak se dá odpovědět přesněji. Já jsem taky nedávno měnil objímku na zrcadle - byla to E14 s převlečnou maticí a byla fixována přes závitovou trubičku M10, kterou zároveň procházely přívody. No, přístup tam byl jako k pěnězům, ale povedlo se. Ta objímka vypadala nějak takto

hornbach.cz/...

totéž se dělá i v kovovém provedení

jannemec.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]