Nejste přihlášen/a.
V koupelně máme nad umyvadlem zrcadlo se 2 žárovkami. Ta levá nám zhasíná. Ale je dobrá. Chyba je v objímce, myslím. Protože v ní zhasíná každá žárovka, někdy za vteřinu, někdy svítí i týden. Objímka nejde vyndat, je to asi pevně z výroby v tom dřevěném zrcadle.
Je oprava bez výměny celého zrcadla možná? Prosím o radu a děkuji!
matesj neříká urvat, říká rozdělat, míněno demontovat![]()
Jestli je to objímka na klasickou žárovku (E14 nebo E27), obvykle stačí příslušně přihnout jeden z vnitřních kontaktů (středový nebo stranový) bez jakékoli demontáže. Jen je třeba mít spotřebič vypnutý.
Je třeba jej vzít trochu silou, aby se nevrátil úplně, ale zůstal tak 1 - 2mm od původní polohy. Jde to, mám to vyzkoušené.
To je skvělý nápad, díky, satam!
Jen mi to tam pruží, ten stranový vnitřní kontakt, takže se zase vrací![]()
Zkuste dát fotku, tak se dá odpovědět přesněji. Já jsem taky nedávno měnil objímku na zrcadle - byla to E14 s převlečnou maticí a byla fixována přes závitovou trubičku M10, kterou zároveň procházely přívody. No, přístup tam byl jako k pěnězům, ale povedlo se. Ta objímka vypadala nějak takto
totéž se dělá i v kovovém provedení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.