Nejste přihlášen/a.
V koupelně máme nad umyvadlem zrcadlo se 2 žárovkami. Ta levá nám zhasíná. Ale je dobrá. Chyba je v objímce, myslím. Protože v ní zhasíná každá žárovka, někdy za vteřinu, někdy svítí i týden. Objímka nejde vyndat, je to asi pevně z výroby v tom dřevěném zrcadle.
Je oprava bez výměny celého zrcadla možná? Prosím o radu a děkuji!
matesj neříká urvat, říká rozdělat, míněno demontovat
Jestli je to objímka na klasickou žárovku (E14 nebo E27), obvykle stačí příslušně přihnout jeden z vnitřních kontaktů (středový nebo stranový) bez jakékoli demontáže. Jen je třeba mít spotřebič vypnutý.
Je třeba jej vzít trochu silou, aby se nevrátil úplně, ale zůstal tak 1 - 2mm od původní polohy. Jde to, mám to vyzkoušené.
To je skvělý nápad, díky, satam!
Jen mi to tam pruží, ten stranový vnitřní kontakt, takže se zase vrací
Zkuste dát fotku, tak se dá odpovědět přesněji. Já jsem taky nedávno měnil objímku na zrcadle - byla to E14 s převlečnou maticí a byla fixována přes závitovou trubičku M10, kterou zároveň procházely přívody. No, přístup tam byl jako k pěnězům, ale povedlo se. Ta objímka vypadala nějak takto
totéž se dělá i v kovovém provedení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.