Uvažuji o koupi nové pračky BOSCH WLX 20461 BY nebo Samsung WF8502NGW ("diamantový buben"). Může se někdo podělit o praktické zkušenosti, spolehlivosta pod., případně doporučit jinou AP s hloubkou do 45 cm.
Dobrý den, k Vašemu dotazu uvádím spíš jen takový můj postřeh: Už 15. rok jsem maximálně spokojená s AP Bosch WFB 4000 (klasických rozměrů) a až tato odejde, rozhodně se budu poohlížet opět po značce Bosch, a to i přesto, že mí dva známí opraváři praček tvrdí, že dnes se už pračky nestaví tak bytelné a dlouho sloužící jako před těmi 15-20 lety. Dnes je prý průměrná životnost pračky (či ledničky) cca 7-10 let, a to ještě jen když "budete mít štěstí". Tato "filozofie" se údajně týká bez výjimky všech výrobců praček (a lednic). Čili za sebe říkám, že přesto, nebo možná právě proto budu opět shánět pračku mnou vyzkoušené značky a tak nějak doufat, že bude stejně dobrá jako ta předchozí.
Boch neberte, su to křapy... Samsung, ste snad činani?Něco co plave přes slanej rybník bych nebral.. Co je na něm tak diamantoveho, co selsky rozum na to?
Dělám ve fabrice na létajíci koberce a jo, jako vedlejšák pračkuju..
papene*
Hangáre tak nenapínej a řekni jakou.:D
raadek*
Osobne bych volil mezi AEG, Siemens a Zanussi. Kdysi jsme meli jednu z tech italskych - sama elektronika a po trech letech bylo po elektronice. Oprava by stala polovinu ceny pracky tak jsem koupil Privileg bez elektroniky a desatym rokem jede bez poruchy. R.
Tady máte německého vítěze...a tím myslím vítěze ne toho outsidera kterému krachla prosperující mobilní divize..
raadek*
Pokud vim tak pro Privileg do konce devadesatych let vyrabela bilou techniku AEG a Zanussi, proto jsem si tuto pracku koupil. Byly vzdy levnejsi nez vyrobky oznacene puvodnimi vyrobci. Bohuzel z duvodu zdrave souteze prenechal Privileg vyrobu svych produktu vyrobcum smerem na jih a dalny vychod. Tim se samozrejme vyrazne snizila kvalita a zivotnost jejich vyrobku. To je take vedle internetove konkurence jeden z duvodu krachu firmy Quelle. Priste bych asi koupil Miele, protoze deklaruje zivotnost svych pracek 20 let, i kdyz by tato informace pred triceti lety vzbuzovala usmev. Meli jsme pracku Zanussi od roku 1970 do roku 1990 a jeste jsme ji funkcni prodali. R.
Miele...tak vás bude čekat 20 let pláče..a pak výkop z okna..:D Já dělám kosmické lodě, dělám je aby vydržely 1tis let a průlet sluncem až třikrát za sebou a myslím na přírodu takže jsou z kartónu.A nakonec ze zákona musím dát jen 2roky záruku takže adios a všechný tupé ovce žeroucí reklamu kupujte..:D:D Člověk by řekl že v dnešní moderní době nejsou lidi moc hloupí ale koukám že všechny ty věci kolem je úplně zdementněly..co už..
raadek*
Netusil jsem, ze na vyrobky z papiru se vztahuje dvouleta zaruka. Nemam duvod firme Miele neverit. Stejne jako rada renomovanych vyrobcu udava predpokladanou zivotnost svych vyrobku. Napriklad z meho oboru - Linde 20000mth, Still 15000mth, ale to uz jsme nekde jinde. R.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.