Nejste přihlášen/a.
Tak stále častěji zjišťuju, že oči nestíhají. To, co jsem před dvěma lety dělal při světle žárovky, si dneska beru na sluníčko. Ruce mám zatím dlouhý dost, ale občas není v místech kam lezu dost místa, abych ruce natáhl a zaostřil a tak dále. Je mi jasný, že brýlím se asi časem neubráním, ale zatím to tímto způsobem řešit nechci. Dnes jsem při rozebírání mobilu musel holkám zabavit stolní lampičku a použít stojánkovou lupu, kterou jsem asi před 10-ti lety dostal jako
nevhodný předčasný dar. Stejně jsem dělal napůl poslepu. Operace se zdařila, ale byl jsem rád, že rozebíraný konektor byl z těch větších, co se na základní desce vyskytovaly. Menší už bych nedal. Teď tedy otázka pro starší, pokročilé a zrakově méně vybavené: Co používáte při práci na miniaturních věcech (např. elektronika) za lupy, osvětlení, případně další pomůcky? Předem díky za Vaše tipy.
Dobrý den, já brýle mám, ale stejně to není zrak dravce. Používám lupu (o té stojánkové uvažuji, protože je praktická), baterku (uvažuji o čelovce, protože je praktická) a pinzetu (uvažuji o tom stojánku, kde jsou i přidržovací "krokosvorky"- prodává se i s lupou). Takže, budu zřejmě pořizovat další zařízení. Zdravím!
amper - požadovaný odkaz je zde : cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.