Nejste přihlášen/a.
Radu,jak vylívat podlahy nivelačkou,bych dal každému kdo to navrhuje,ještě přídavek pro pojišťovnu.Několikrát jsem narazil v těchto případech na problémy se sousedy,kteří měli potom promáčené stropy.Já doporučuji pouze suché podlahy.Tedy vyrovnání deskami HOBRA,jsou různé tloušťky.Dají se přilepit na beton nízkoexpanzní pěnou,nebo jen položit na zásyp LIAPOR,nebo ještě lépe REFAGLASS-pěnové sklo.Po vyrovnání podlah se celoplošně položí plovoučka,nebo ještě lépe vinyl klik.
JABRAKA
6cm? to si děláte kozy? Nejjednodušší je nivelačka,nic jiného s tím neuděláte-vybrousit-moc hlučné,prašné a drahé,vybourat také náročné,nejjednodušší je vylít nivelačkou na větší vrstvy a raději na dvakrát nebo i na3x.osobně -panelák ,kolaudace 1968 a měřeno 2m vodováhou a rozdíly nejsou (v místnosti) větší 1,5cm!plovoučku jsem si položil na 6mm extrudovaný polystyren a v pohodě.Jen malá připomínka už víckrát bych do paneláku plovoucí nedal,až odejde pak přijde opět klasika lino a na to koberec (pokoje,kuchýně jen lino)
Plovoucí podlaha v relaci 300Kč/m² při styku s vodou bobtná (zvadajín se rohy), po čase se rozlézá, mechanicky nic nevydrží - cokoli tvrdého a těžkého upadne hned je tam důlek, je to jeden z nejhlučnějších povrchů, takže pes aby měl vlastní papuče a nemluvě o dilema děti nebo sousedi.
diesel má dobrou zkušenost: "Jen malá připomínka už víckrát bych do paneláku plovoucí nedal,až odejde pak přijde opět klasika lino a na to koberec (pokoje,kuchýně jen lino).."
Kdo zažil u někoho na návštěvě, nebo má nad sebou souseda s plovoucí podlahou nebo dlažbou, slyší každý krok pejska, škrábnutí drápků o podlahu. Pád vidličky nebo dětské hračky na podlahu je dole slyšet jako třeskutá rána, která poleká lidi v bytu ale i psa a papouška. Při vysávání je o patro níž slyšet každé šoupnutí sací hubice vysavače po podlaze, posunutí židle apod.
Zlaté staré dobré lino /tedy PVC krytina/ s měkkou podložku a na tom koberec. Dole o patro níž není nic slyšet. Ale to majitelé plovoucí podlahy nevědí, protože to neslyší (pokud totéž nemá soused o patro výš nad nimi).
Hotstary trošku jsi můj přípsěvek nepochopil-nemán s plovoucí dobrou zkušenost a jen tak mimo zase tak staršné jak to popisuješ to není nad námi mají také plovoucí pod námi také atd,ale prostě myslel jsem si o tom .že to bude lepší než ve skutečnosti je,pod židlí u PC (kancelářská s kolečky) se loupají hrany spojů, něklteré lamely se rozjíždí,a to nebyla z nejlevnějších.Ono je to spíše o konstrukcu podlah (jaká je kročejová izolace v podkladním betonu-v našem je asi vše OK neboť je to ještě jeden z poctivě stavěných koncem 60 let ,nové z 80 jsou na to docela hůře a porevoluční? tam nwn.
To je rada dost těžká,nevím jestli to tak půjde,ale já osobně bych největší díry a dorovnání vylil normálně betonem-na navhlčený a očištěný povrch-srovnat takovou hrubou rovinu. Až to pořádně zaschne tak to dolít nivelačkou do konečné roviny. Myslím že by se to mělo udržet normálně v pohodě,když ten beton namícháš poctivě že to nebude jen obarvený písek. Co jinýho poradit nevím,lít 60mm jen nivelačkou to se nedoplatíš co jí tam padne.
Potom už jenom mirelon a plovoučku,to je to konečný nejjednoduší
Nejeefektivněji anhydrit. Nelevněji svépomocí samonivelačka z baubau v akci a smířit se s tím, že sice bude jakž takž souvislá rovina, ale celý byt rozhodně nebude ve vodováze. Ohledně textu dporučuji omezit superlativa, už to vypadalo, że budete požadovat onen ekonomický nesmysl."rychle, levně a kvalitně".
pokud máte vyrovnat celý byt v tl. 2-3cm...řešení je následující...
1) rohy a nerovosnosti větší jak 5cm vyspárovat hobby betonem, plochy 3-5cm stačí rychletvrdnoucí správková hmota na podlahy
2) nivelačkou vylít na 2x po 1cm čímž, budete mít poměr cena výkon zde musíte počítat s časovou náročností tvrdnutí a vyschnutí podlahy
3) poslední 1cm doskládat hobrou a na to položit plovoučku
Zdravím, hodně už tu bylo řečeno, tak nebudu opakovat, jenom bych chtěl upozornit na to, že při vyrovnání tak velké nerovnosti bych si na vašem místě změřil jestli se nebudou muset i řezat dveře a nebo upravovat panty.
Jak tu bylo upozorněno na nebezpečí zatečení samonivelačky k sousedům, tak to se jedná o špatné provedení a nedodržení technologického postupu.
Jinak všem přeji krásné Velikonoční svátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.