Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání podlah v paneláku

Od: lordsal odpovědí: 19 změna:
Zdravím, mám dotaz.
Potřeboval bych poradit, čím nejefektivněji vyrovnat podlahy v paneláku. Chtěli bychom, aby v celém bytě byly podlahy v jedné rovině, to znamená nejvíc limitující je v rovině koupelny.
Jenže to dělá dorovnat zbytek bytu v průměru o 20 - 30 mm, v nejhorších rozích až třeba o 60 mm, ale to jsou vyjímky.
Otázka je, jak nejefektivněji na to, aby to ještě k tomu vyšlo nějak co nejlevněji. Na to vyrovnání přijde plovoučka.
Prosím neradit udělat přechodové lišty, to nechceme, jde nám o vyrovnání celého bytu a čím to nejlépe udělat.
Předem díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxl
hodnocení

3x
JabrakaJá doporučuji pouze suché podlahy.Tedy vyrovnání deskami HOBRA,jsou různé tloušťky.Dají se přilepit na beton nízkoexpanzní pěnou,nebo jen položit na zásyp LIAPOR Už na Poradte chodím jen občas, proto, že blbé rady od Jabraky ohledně podlah mě vytáčí.Už by Admin měl konečně použit pravidlo Z1 a zakázat pánu Braneckému / Jabraka, psát příspěvky k přestavbám a vše kolem staveb nebo aspoň kolem podlah. Cca 20 let dělám podlahy a Jabrakové příspěvky nám podlahářům slouží jen jak NEDĚLÁT PODLAHU Normálně podlahu znivelujte (před nivelací zaspárovat všechny praskliny; díry kde by nivelačka mohla zatéct) Uvědomte si, že podlaha je základ (nejvíce trpí)bytu. Když to zfušujete, budete to předělávat. Na stropě to můžete ofušovat, na podlaze ne.

jabraka*
hodnocení

1x

Radu,jak vylívat podlahy nivelačkou,bych dal každému kdo to navrhuje,ještě přídavek pro pojišťovnu.Několikrát jsem narazil v těchto případech na problémy se sousedy,kteří měli potom promáčené stropy.Já doporučuji pouze suché podlahy.Tedy vyrovnání deskami HOBRA,jsou různé tloušťky.Dají se přilepit na beton nízkoexpanzní pěnou,nebo jen položit na zásyp LIAPOR,nebo ještě lépe REFAGLASS-pěnové sklo.Po vyrovnání podlah se celoplošně položí plovoučka,nebo ještě lépe vinyl klik.

JABRAKA

lordsal
O liaporu jsem uvažoval, ale ten potřebuje minimálně 20 mm, ne? Mám tam úseky, kdy bych potřeboval jen třeba 10-15, tak jak moc by to vadilo
krtek66

pokládat a vyrovnávat pěnou je ten největší nesmysl..ta pěna neunese to následné zatížení

jabraka*
hodnocení

1x

Každý tady má právo,použít radu,nebo jít pro radu jinam.Já sice tolik podlah nedělal,ale mohu svůj názor projevit.To,že v paneláku zalévat polotekutou nivelačkou přináší problémy spolubydlícím,mohu doložit .

JABRAKA

hodnocení

0x

6cm? to si děláte kozy? Nejjednodušší je nivelačka,nic jiného s tím neuděláte-vybrousit-moc hlučné,prašné a drahé,vybourat také náročné,nejjednodušší je vylít nivelačkou na větší vrstvy a raději na dvakrát nebo i na3x.osobně -panelák ,kolaudace 1968 a měřeno 2m vodováhou a rozdíly nejsou (v místnosti) větší 1,5cm!plovoučku jsem si položil na 6mm extrudovaný polystyren a v pohodě.Jen malá připomínka už víckrát bych do paneláku plovoucí nedal,až odejde pak přijde opět klasika lino a na to koberec (pokoje,kuchýně jen lino)

lordsal
hodnocení

Rád bych si dělal kozy, ale fakt tam potřebuju dostat 6cm. Problém je v tom, že koupelna je díky lepidlu o 1.5 cm nad zbytkem a ten ještě není rovný, takže kdyby se mělo vylít jen těch 15 mm bylo by to krásný, ale takhle když to v rovině jde někam až do 60 mm, je to zlý.
Jinak proč ne plovoučku? Esteticky je to daleko hezčí než lino, ne?
rqwq

Plovoucí podlaha v relaci 300Kč/m² při styku s vodou bobtná (zvadajín se rohy), po čase se rozlézá, mechanicky nic nevydrží - cokoli tvrdého a těžkého upadne hned je tam důlek, je to jeden z nejhlučnějších povrchů, takže pes aby měl vlastní papuče a nemluvě o dilema děti nebo sousedi.

paw*
Jsou lina bezci nez plovoucka. Navic teplejsi a mekci. Ale pokud ji gam chcete a stvou vas ti pod vama, tak smele do toho.
hoststary*

diesel má dobrou zkušenost: "Jen malá připomínka už víckrát bych do paneláku plovoucí nedal,až odejde pak přijde opět klasika lino a na to koberec (pokoje,kuchýně jen lino).."

Kdo zažil u někoho na návštěvě, nebo má nad sebou souseda s plovoucí podlahou nebo dlažbou, slyší každý krok pejska, škrábnutí drápků o podlahu. Pád vidličky nebo dětské hračky na podlahu je dole slyšet jako třeskutá rána, která poleká lidi v bytu ale i psa a papouška. Při vysávání je o patro níž slyšet každé šoupnutí sací hubice vysavače po podlaze, posunutí židle apod.

Zlaté staré dobré lino /tedy PVC krytina/ s měkkou podložku a na tom koberec. Dole o patro níž není nic slyšet. Ale to majitelé plovoucí podlahy nevědí, protože to neslyší (pokud totéž nemá soused o patro výš nad nimi).

Hotstary trošku jsi můj přípsěvek nepochopil-nemán s plovoucí dobrou zkušenost a jen tak mimo zase tak staršné jak to popisuješ to není nad námi mají také plovoucí pod námi také atd,ale prostě myslel jsem si o tom .že to bude lepší než ve skutečnosti je,pod židlí u PC (kancelářská s kolečky) se loupají hrany spojů, něklteré lamely se rozjíždí,a to nebyla z nejlevnějších.Ono je to spíše o konstrukcu podlah (jaká je kročejová izolace v podkladním betonu-v našem je asi vše OK neboť je to ještě jeden z poctivě stavěných koncem 60 let ,nové z 80 jsou na to docela hůře a porevoluční? tam nwn.

fik
hodnocení

0x

To je rada dost těžká,nevím jestli to tak půjde,ale já osobně bych největší díry a dorovnání vylil normálně betonem-na navhlčený a očištěný povrch-srovnat takovou hrubou rovinu. Až to pořádně zaschne tak to dolít nivelačkou do konečné roviny. Myslím že by se to mělo udržet normálně v pohodě,když ten beton namícháš poctivě že to nebude jen obarvený písek. Co jinýho poradit nevím,lít 60mm jen nivelačkou to se nedoplatíš co jí tam padne.

Potom už jenom mirelon a plovoučku,to je to konečný nejjednoduší

rqwq
hodnocení

0x

Nejeefektivněji anhydrit. Nelevněji svépomocí samonivelačka z baubau v akci a smířit se s tím, že sice bude jakž takž souvislá rovina, ale celý byt rozhodně nebude ve vodováze. Ohledně textu dporučuji omezit superlativa, už to vypadalo, że budete požadovat onen ekonomický nesmysl."rychle, levně a kvalitně".

lordsal
hodnocení

Tak až tak jsem to nemyslel. Spíš se mi nechce dávat 150 tisíc za to, že mi to firma bude napětkrát vylívat nivelačkou. Nemám problém si na to najít schopné lidi, spíš vymyslet ten systém, kterým by mi to měly pod tu plovoučku udělat.
Děkuji za rady

hodnocení

0x
Já když jsem dělal jádro, tak v koupelně jsem přidával vrstvu 1-4cm abych se dostal do vodoroviny. Použil jsem na to pytlovaný potěr pro vrstvu od 5mm. Kdybych chtěl srovnat celý byt, tak bych potěr objednal v betonárce.
U kuchyně jsem to ale vzdal a jen podlahu srovnal do "roviny", jinak bych na 3m potřeboval místy přidat taky kolem 6cm a udělal bych tím velký schod proti obýváku.
Prostě podlahový panel je prohnutý a linu to nevadilo.

krtek66
hodnocení

0x

pokud máte vyrovnat celý byt v tl. 2-3cm...řešení je následující...

1) rohy a nerovosnosti větší jak 5cm vyspárovat hobby betonem, plochy 3-5cm stačí rychletvrdnoucí správková hmota na podlahy

2) nivelačkou vylít na 2x po 1cm čímž, budete mít poměr cena výkon zde musíte počítat s časovou náročností tvrdnutí a vyschnutí podlahy

3) poslední 1cm doskládat hobrou a na to položit plovoučku

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, hodně už tu bylo řečeno, tak nebudu opakovat, jenom bych chtěl upozornit na to, že při vyrovnání tak velké nerovnosti bych si na vašem místě změřil jestli se nebudou muset i řezat dveře a nebo upravovat panty.

Jak tu bylo upozorněno na nebezpečí zatečení samonivelačky k sousedům, tak to se jedná o špatné provedení a nedodržení technologického postupu.

Jinak všem přeji krásné Velikonoční svátky.

lordsal
01.04.18 17:53
Děkuji

lordsal
hodnocení

0x
Děkuji za všechny rady, nějak si o tom ještě něco počtu, určitě jste mi pomohli.
Dveře by se opravdu upravovat musely, tak jsme zvětšili futra :)
Příjemné svátky všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]