Nejste přihlášen/a.
Tenhle stolek je tam max. na řezání nějakých lišt a podobně. Pokud ten kutil vyrábí nějaký nábytek z MDF (a není to nábytek pro panenky ) v podstatě všechny desky budou větší než ten stolek a nebude se na tom dobře dělat. Osobně bych se raději podíval po starší hoblicy pokud je na ni místo.
Mám jej a jsem s ním spokojen,ovšem ne na řezání-obrábění MF desek, ale na domácí "kutilství" v paneláku,drobné práce,prostě na tom dělám cokoli co je třeba např jsem si na něj umístil ,s pomocí syna , AP kterou jsem se snažil opravit.(Žel ale byla neopravitelná).Právě přemýšlím zda-li si koupit ještě jednen.
Zdravím,
mám 2 takové stoly (ne z LIDLu, kupoval jsem je už kdysi dávno jinde) a zcela upřímně - tyhle levné stoly jsou pro práci (nejen) se dřevem téměř nepoužitelné. Důvodem je to, že při snaze o stažení desek k sobě (upnutí materiálu) se díky plechovému vedení nad šroubem začnou uprostřed zvedat a výsledkem není upínací rovina, ale cosi jako střecha. Takže pokud na obrábění, tak už nějaký kvalitnější, ale také samozřejmě bude drazší.
Protože jsem ale měl od začátku (od koupě) také jiný záměr použití, vyzkoušel jsem ho a to funguje (proto mám také ty stoly 2).
Využil jsem otvory v deskách a vyrobil si do těch otvorů 4 stavitelné upínací "packy" - původní záměr byl na upnutí oken a dveří při renovacích. Na běžná okenní křídla OK, na dveře ale ten stůl byl málo stabilní (dveře jsou dlouhé), takže nákup stolu č. 2 a stoly slouží jako klasické kozy, ale dveře do nich zároveň i upnu.
Náhoda tomu chtěla, že jsem objevil i další možnost použití a dnes je to nevyužívanější varianta mého použití - potřeboval jsem lehce přenosný, skladný a přitom větší stůl. Při hledání řešení jsem doslova klopýtl o 10mm silnou překližkou desku vyztuženou po obvodu z jedné strany dřevěným rámem. A a bylo to - mnou vyrobené packy do děr ve stole, položit desku a upnout. Díky tomu, že deska má rám a je vlastně na spodní části jakoby vybraná, nevadá "stříška" z upínacích desek při stažení a je tak pevně upnutá. Vznikla neocenitelná pomůcka - stěhování kdykoli kamkoli i osobním autem, stabilita poměrně veliká (dá se ještě zvýšit položením dřevěné desky a nějaké zátěže na ty vzpěry na nohách), slouží to jako montážní (demontážní) stůl na opravy a přitom to bez problémů unese i velký těžký svěrák třeba když je potřeba někde mimo dílnu něco svařit.
Tento stůl jsem měl dlouhá léta, než na něj stoupl syn a zbortily se vzpěry. Na menší řezání je docela dobrý, ale i když dá pod MDF desku dva stoly, nebude to mít stabilitu. Už bych se přikláněl ke dvěma dřevěným kozičkám. Na hoblici, která by byla nejlepší nemáš peníze.
Mimochodem. Tento stůl jsem dostal jako dárek k neznačkové akuvrtačce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.