Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna těsnění plastových oken

Od: dol* odpovědí: 8 změna:

Plastová okna instalovaná asi před 15 roky špatně těsní a kováním GU to nelze lépe seřídit. Použitý profil má asi těsnění jako součást profilu, protože je přilepeno k ploše profilu bez drážky a v rozích svařeno. I když je netěsnost způsobena asi i nerovností rámu i křídel, rád bych těsnění vyměnil. U stávajících dodavatelů oken jsem nezjistil, zda je to vůbec u tohoto typu profilu možné. Ještě zkouším, zda by šlo nějak upravit kování pro zvýšení přítlačné síly.

Díky za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vložte sem foto,takto ťažko radiť.

dol*
hodnocení

Fotku bych poslat mohl, ale netěsnost je při zavřeném okně, a tak by mohla být vidět jen na některých místech zvenku úzká škvíra v některých rozích. Pokud byla netěsnost větší a asi u vnějšího i vnitřního těsění, bylo ji možné zjistit i přiložením ruky. Menší pak proužkem folie. Provizorně jsem vyřešil nalepením plochého samolepícího těsnění na dosedací plochu stávajícího těsnění. Netěsnost se projevuje hlavně nahoře v rohu u pantů. V místech netěsnosti jsou samozřejmě seřizovací excentry potočeny na maximum.

vilik*
hodnocení

0x
To znám.
Měl jsem to na starých gealanech. Trochu pomohlo přídavné kování za relativně dost peněz.
Opravit/vyměnit těsnění prý lze, ovšem nikdo to nechce dělat.
Možná nějaká menší oknařská firma by se toho mohla ujmout.

hodnocení

0x

Zkuste dát foto profilu těsnění...nelze najít tady? Prodávají na metry... i s lepidlem... Nebo je to tento profil?

hodnocení

0x

Kdyz jsem delal okna, volil jsem profil s vkládanym tesnenim, ktere se da vymenit. Tesneni kgere je soucasti profilu se bymenit neda.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono asi zalezi na typu oken, my mame asi deset let stare a tam tesneni drzi jen v drazce takze nebyl problem ho vymenit, menil sem ho sam, dokoupil nejake kolecko kterym to tam slo dobre tlacit a nebyl to nejaky velky problem

akorat co je dulezite presne pomerit a zjistit jake tesneni je treba, je vic druhu, ja poprve objednal spatne a lezi mi tu 100m dodnes,, rozdil pred a po vymene tesneni obrovsky, hlavne co se hluku od cesty tyce

dol*
hodnocení

Zdravím, děkuji za rady a názory a omlouvám se.

Při procházení přehledu těsnění (od "nonek") jsem objevil i doporučení lepidla. Proto jsem znovu prohlédl moje těsnění a zjistil, že je přilepené do drážky. V přehledu jsem ho nenašel, náčrtek pro informaci posílám. Naštěstí jsem otevřel nedávno osazené okno na našem schodišti a zjistil, že jeho těsnění je na první pohled stejné. Oslovím tedy firmu Oknotherm a poptám případnou opravu. Bohužel, míry nového těsnění se příliš neliší, tak uvidím.

Posílám pro ty, kteří budou mít podobný problém a ještě jednou díky.

Výměna těsnění plastových oken

dfdf*
hodnocení

0x

zdravím a není to nalepene na drazce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]