Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabalit věci na uskladnění do novin?

Od: leri® odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych uložit na několik let talíře, hrníčky, skleničky. Můžu vše zabalit

do novin, neobtiskne se tiskařská čerň nebo musím koupit bílý papír? Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Já myslím, že cokoliv kupovat je zbytečné. Tiskařská čerň by se nijak neměla přenést na sklo, keramiku či porcelán. Provlhnutí nijak nádobí neuškodí. Já mám pár kousků na půdě - v letácích. M.

jp
hodnocení

4x

Mám dvacet let zabalené sklo na půdě v novinách. Nic se neobtisklo.

jp - jste o minutu rychlejší! Máme stejné zkušenosti...

hodnocení

4x

Já bych rozhodně volila noviny. Nádobí v novinách u nás přežilo bez úhony od roku 1995 dosud a určitě přežije i dál. Jako bonus je při rozbalování si ty noviny pročítat :). Jistě má vliv prostředí, kde bude nádobí uskladněno. Předpolídám, že v suchu. Igelit (nevím jak bublinky) se časem může přilepit nebo rozpadnout. Ale zase - vliv vnějšího prostředí hraje velkou roli.

bell*
hodnocení

3x

Co pamatuji, vždy se nádobí balilo do novin a i kdyby se něco obtisklo, půjde umýt. Ale ta bublinkovka je supr nápad.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, s tou černí nevím, ale já bych na toto koupil raději bublinkovou fólii, která nevlhne a ani ji nežere nějaký hmyz. Zdravím!

miso*
hodnocení

0x
Ak to navlhne, tak sa to nalepi aj s papierom. Preventivne odmocenie cez noc v kybli s jarovou vodou a prejazd umyvackou na vysoku teplotu to ale vyriesi.

pohanka*
hodnocení

0x

Také jsem pro, zabalit do novin, nebo letáků. Já mám například sklo a porcelán /navíc a zděděný/ v regálu ve sklepě a jenom se na něj práší.

Občas do sklepa sejdu, nějaký kus vynesu nahoru a doplním právě rozbitou věc. Tedy nekupuji nic nového, pouze nahrazuji.

Děti to stejně, až přijde smrtka, vyhážou na valník.

Misi - paní bude ukládat na několik let, tak zatím tohle neřeší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]