Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchytit tuto patku do betonu

Od: doktorblutwurst® odpovědí: 6 změna:

chci se zeptat na nejlepší způsob, jak tuto patku uchytit do betonového základu, viz obrázek.

udělat klasický základ z betonu do země např. 30x30cm a pak? vrtat a chemickou kotvu? nebo zabetonovat 4 závitové tyče?

Jak uchytit tuto patku do betonu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě přijde jako jednodušší udělat beton a pak k němu kotvit patku.

Buď na chemii, nebo na kotvy

hmozdinky-kotvy.cz/...

Ně že by to nešlo rovnou zabetonovat závitové tyče, ale bývá problém je udržet kolmo a v přesných roztečích. Taky závity se z pravidla opatlají betonem

krtek66
hodnocení

1x

varianty:

1) udělat beton, navrtat, hmoždinka vrut

2) zabetonovat šroubovicu do betonu a pak nasadit ten bazmek a stáhnout matkama...

hodnocení

1x

Urezať štyri zavitové tyče,na jednej strane konce buď ohnúť alebo rozrezať a roztiahnúť.Na druhú stranu našroubovať maticu, nasunúť na to pätku dať podložku a stiahnúť to druhou maticou,závitu ponechať trochu nad matkou.Potom to celé zabetonovať na miesto a do roviny a vodováhy,hlavne na výšku..Hlbku pätky by som dal 50-60 cm a šírku na 30-40× 30-40 cm.

barbakan*
hodnocení

1x

Navařit 30 cm roxoru 12 mm, vyhloubit díru cca 40 cm a zabetonovat.

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,jsem stejného názoru jako p r o m o n ,stačí udělat beton jak navrhujete,ale do nezámrzné hloubky

(postačí vykopat do hloubky cca 40 cm a natlouct npř.kulatinu do hloubky cca 80 cm).Jinak Vám mráz šrouby,nebo

hmoždiny vytáhne.Na uchycení patky bych použil šrouby +´hmoždiny,nebo ocel.kotvy.

fero

hodnocení

0x
Než tam složitě betonovat tyce tak mi přijde nejjednodušší použít mechanické kotvy. Jsou buď s maticí nebo se šroubem. Se šroubem to vypadá líp. Potom existují šrouby do betonu, ale používal jsem je jen v Anglii. Tady jsem si jich nevšiml.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]