Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použitý gauč - na co dát pozor?

Od: ivasad® odpovědí: 5 změna:
Mám zájem o koupi použitého gauče na chatu. Vypadá fajn, ale je z bazaru. A jak se tu na poradně často řeší štěnice, tak to je jediné z čeho mám obavu. Myslíte, že když gauč vyperu vodním vysavačem a nechám ho třeba týden v garáži (případné štěnice by neměly z čeho být živy), že je to dostačující? Nebo pro jistotu i postříkat třeba biolitem? Jak to řešíte vy? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

Na štěnice týden hladu neplatí, protože přežijí i vakuum.

Já bych radil použít nějaký silnější protihmyzí sprej, než biolit. Gauč postavit do garáže, nastříkat, nechat pár dní stát, znovu nastříkat, nechat pár dní stát a pak teprve použít vodní vysavač.

zbozi.cz/...

25.03.18 15:07
hodnocení

Díky

jaknatypotvory
hodnocení

0x

No postřikem nebo vysavačem asi ne, štěnice můžou být zalezlé někde úplně uvnitř to nepomůže. Ale myslím že štěnice se hubí i mrazem, takže koupit gauč v zimě když se blíží mrazy (nevím kolik mínus stačí). Nebo jsou dýmovnice na štěnice, když je to jen gauč tak zabalit do velkého igelitového pytle a dýmovnici. Možná stačí utěsnit garáž a plyn z výfuku :D ale asi ne raděj tu dýmovnici.

pohanka*
hodnocení

0x

Někde jsem četla, že štěnice přežije 2-3 roky bez potravy. Tedy byste museli dát gauč někam do kůlny, stodoly, kde mrzne a nechat tam ty roky potvory vyhladovět.

Váš systém nebude dostatečný, týden nestačí a ani vodní vysavač.

Ten velký pytel a povolat profesionálního hubiče by bylo lepší.

Ale nesehnali byste nový gauč za pár tisícovek, než se klepat strachy. Také tam může být schovaný nějaký mol, vajíčka.

hodnocení

Asi máte pravdu, radši koupime nějaký levný nový gauč z ikey a budeme v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]