Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové.
Mám takový dotaz, spíše bych chtěla od někoho ujištění.
Nechala jsem si udělat od firmy ze špajzu nové WC. Domluvili jsme se s majitelem, že zařizovací předměty budou Jika /umývátko, kombi WC, sedátko/. Vše bylo zdárně nainstalováno. Na umývátku je logo firmy. Na WC ho ale marně hledám. Není na míse, ani na nádržce.
Splachování je pouze jedna možnost a právě to se mě nelíbí. Musím spláchnout po velké potřebě třeba 3-4 krát, takže nevím, jestli tu není nějaká chyba. Papíry jsem k tomu dostala jenom tak všeobecné. Sedátko jsem našla pod názvem Easy a podle vyhledávače se jedná o levné prkénko okolo 100 korun, jednoduchý, hladký, tenký plast, účtováno ale 500 korun. Tedy není to podle tvaru sedátko Jika.
Takže jsem šla do hloubky a zadala si do systému to splachování Jika Siapm 8.9137.0.000.000.1 a vyjelo mi, že tento výrobek již není v prodeji, nebo na jiných stránkách, že se nevyrábí.
Nádržku, co mám, se mě zdá býti více seseknutá, kónická. Pravá Jika je tvarem rovná.
Tak jsem byla ošizena asi levnějším zbožím, nebo ze skladových zásob.
Moje otázka zní - kdo máte Jiku kombi, máte logo JIKA /asi této barvy/ na nádržce, nebo na míse?
V pátek jsem byla na poliklinice Na Santince a tam k mému údivu mají 3 WC Jika pro pacienty a oblezla jsem všechny a Každá mísa i nádržka má logo.
Když WC přivezli, nebylo zabalené, jenom zkompletované a nebyly na něm ani žádné papírové polepy se značkou, které bych musela strhávat. Byla jsem podvedena?
Děkuji za zkušenosti. Hezký zbytek neděle.
Uběhla delší doba, tak jenom zpráva, jak byla reklamace vyřízena. Není ještě konec.
Reklamaci jsem podala po e-mailu a druhý den navíc i písemně s dodejkou.
Rekomando se mi po úložní době vrátilo, jako nevyzvednuté.
Ale na e-mail /+ přeposlané info přímo od Jiky/ byla odpověď, že moji reklamaci přeposílá svému /prověřenému/ dodavateli.
Po 30 dnech lhůty na vyřešení reklamace ticho po pěšině.
Sice byl pokus o tel. hovor, ale bohužel chci mít doklad o řízení.
Při nevyjádření firmy v zákonné lhůtě, je vlastně reklamace uznána, v právu je zákazník. Poslala jsem opět e-mail a žádala ukončení problému, dle mého požadavku a to výměně za original. Opět ticho po pěšině.
Projevila jsem ochotu vyřešit vše mimosoudní cestou a zaslala 2. dopis k dořešení. A zde se již podnikatel ozval a že pošle moji adresu fi. ftáček, který mě pošle fakturu, že jsem opravdu měla od nich pravou Jiku.
Mám snad já smlouvu s tímto velkoobchodem? Prostě opět nějaká habaďůra. Jak jsem psala již níže, nenechám to, dotáhnu to do konce /výměna za originál/. Nebudu za dva-tři roky řešit uhnilé šrouby v kombíku, nebo zrezivělou armaturu. Zvláště, když jsem viděla v Hornbachu, jaké splachování nyní Jika přikládá již z výroby ke každému kombiku.
Jo, důvěra se nevyplácí.
---------------------
Vážení, kdo tvrdí, že záchod mám, přitéká, odtéká, ať to neřeším, Vy si přinesete domů od řezníka bůček namísto pravé svíčkové, tak se s tím smíříte? I když je bůček také dobrý, že, ale něco jste si zaplatil. A vím já, kde skončil můj zaplacený originál, u jakého zákazníka, nebo známého? A někdo si vydělal na dovolenou, za moje těžce vyšlapané peníze.
Děkuji, kdo dočetl do konce.
-------------------
Píšu to sem, aby se neztratila souvislost.
Po několikerém jednání a dotazech po e-mailu, fotografování, jsem navštívila Koupelny Ptáček, instalatérské centrum na Bohdalci, i Jiku zákaznické centrum na I.P.Pavlova, tak mi bylo všude řečeno, že Jiku mám.
Pro neznalé. Kdo z Vás to ví?
1/ Jika vyrobí pro sebe výrobky a označí je logem Jika.
Nebo:
2/ Jika vyrobí na základě smlouvy pro Koupelny Ptáček keramiku /nebo dohodnuté předměty/, na přání zadavatele neoznačí ale svým logem. Ptáček pouze nalepí označení EASY a prodává ve svých prodejnách.
Takže jsem Jiku dostala, sice mě pan podnikatel neřekl, že to je od firmy Ptáček a pod názvem Easy. Samozřejmě věděl, co kupuje a instaluje, ale asi tu bude nějaký cenový rozdíl.
To bude další šetření. Ach jo, to je člověk pořád hloupý a nechá se doběhnout.
Ano, mám všechno od této značky a všude ta loga jsou. Na záchodové nádržce je to viditelné, vlevo nahoře na víku světlemodrou bavou, na umyvadle totéž. A všude je to viditelné na první pohled, nemusím nikde hledat. Je to jejich chráněná značka a záruka kvality. Já to mám koupené už před 11 lety a používám bez závad, nebo nějakého viditelného poškození dodnes a budu dál. Pokud tam to logo nemáte, určitě to Jika není. A prkénko na záchod bylo velmi dobré kvality, žádný tenký plast, ale robustní. Já jsem si sice místo něho dala svoje, které jsem měla ráda, ale po tom od té Jiky ihned skočil instalatér a odkoupil si ho ode mne, když viděl, že ho tam nechci. Takže určitě reklamovat, nenechat to plavat. Pokud to máte v objednávce, nenechte se odbýt. Mně vždycky tyhle nešvary, od různých firem, které okrádají spotřebitele, strašně naštvou.
Zdravím, značku Jika často používám a co se týče kvality a ceny považuji ji za takový lepší střed. U nové keramiky bývají vždy polepy , které strhávám až po předání zákazníkovi. Nemusí být balené a pokud je tak to stejně rozbaluji v obchodě abych si to mohl pořádně prohlídnout ( liší se to kus od kusu) a líp se to nosí.
Já preferuji Jika Lyra , ale jsou i Jika Tigo, Deep, Pure , Roman, Euriline,Mio , Dyno a kdovíco ještě. Ke každému typu je i odpovídající prkýnko. např na Jika Lyra pouze sedátko Lyra.
Tyto záchody mívají velmi dobré napouštěcí i vypouštěcí mechanizmy a převážně jsem s nimi neměl větší problém i co se týče proplachování.
Podle toho co píšete mi to připadá, že se chtěl montér zbavit nějakých starých skladových zásob. Zkuste si najet na stránky www.Jika.cz kde budou pravděpodobně vyobrazeny všechny keramiky a tam byste mohla poznat tu svoji. Přeji pěkný den.
vernon- jak se pozná luxusní hajzlík? Vypadá to úsměvně, ale je to velká věda a nejdále jsou v tomto asi japonci.
úspora vody - musí dokonale spláchnout přesně stanovené množství materiálu co nejmenším množstvím vody.
čistota - dokonalá glazura kde se dnes už používá nanotechnologie. ( nepamatuji si , že bych na záchodě co jsem měl v kanadě někdy používal štětku)
provedení , údržba- jednoduché hladké tvary bez nějakých záhybů kde se usazuje prach a to jak zvenku , tak v míse.
pohodlí- musí se ti pohodlně sedět i vstávat a nezapomeň , že tam sedí jak malé dítě tak 160 kg rozjetá američanka.
Technika dospěla tak daleko, že v mém vercajku je mimo hasáku i dálkové ovládání na seřizování vody. cena záchodu se pohybuje od několik stovek do několika miliónu. Nejdražší myslím 24 mega.
Děkuji za rady, na Jiku jsem se dívala, i poměřila, ale vizuálně to s ničím nesouhlasí.
Základní chyba byla, že na keramice nebyla při předání žádná lepka. A tady nastává nedůvěra, žádný doklad, vyúčtováno pouze jako WC kombi bez názvu.
Jak se říká, po bitvě každý generál. Já říkám, nejdříve by si to musel člověk zkusit někde nanečisto, aby věděl, vo co gou.
pohanka- já vám rozumím. každý máme to svoje a je to jako kdybych já kupoval např. počítač. Vím akorát , že je to krabice má to čudlík na zapnutí a vrčí to. Zkuste sem dát fotku, třeba tu někdo pozná o jaký typ jde. Sice na tom asi už nic nezměníte, ale jenom tak ze zvědavosti. Vyfotit i tlačítko.
Děkuji za pomoc. Myslela jsem tím rčením sama sebe, já jsem vždycky chytrá až po.
Přiznám bez mučení, to neumím /vkládat/. Mám jenom starou Nokii, fotky nejsou nic moc. Nemám chytrý telefon, a postup nevím, jestli to vůbec jde.
To nic, zítra posílám doporučeně reklamaci. Půjdu i do znalce a do soudu. Náklady zaplatí firma.
Připadám si zneužitá jak důchodci na převáděčce. Nejsem stavební dozor, technik, abych jim koukala pod ruce.
Kdyby to byla chyba, tak to uznám, ale tohle byl podle mne úmysl. Když s tím pracují, živí se s tím, tak vědí moc dobře, co přivezli.
Dobrou noc.
S tou reklamací bych byl opatrný. Máte smlouvu o dílo? Máte fakturu? Co je tam přesně uvedeno? Pokud je tam uvedeno např. Kombinované wc Jika Lyra model 2017 tak můžete uspět , ale pokud je tam pouze jika a bude to jika byť model o deset let starší, tak dle mého nemáte šanci. V prvé řadě bych se rozumně domluvil s montážní firmou. Ať mi řeknou co je to za typ atd.
Instalatére, ale jak je možné, že tam nikde není logo té firmy? Musí tam být, jestliže se jedná o Jiku, i kdyby to byl starý model. Myslím tím logo přímo na tom výrobku, ne na krabici, nebo na nějakém proužku, který lze strhnout. A o to asi tazatelce jde.
Mám s firmou pouze e-mailovou komunikaci. Když jsem objednávala o minulých zakázkách, tak třeba jen po telefonu, ani nic písemně nebylo, vždy se člověk domluvil.
V e-mailu žádný typ a z jakého roku výroby nemám. Mám za to, že když objednají jedno umývátko JIKA 40×31 Lyra, tak ostatní kusy budou ze stejné série. To je podle mne standartní postup. A je vidno, že bych pohořela, jo, to se potom šťourá do detailů, jasně. Voni jsou vlastně fikaní, umí v tom chodit.
Je to firma, která se tímto živí již dlouho, tak ten instalatér přece není hloupý, domů by si dal také jen jednu sérii a ne nějaké díly od různých výrobců.
Tak dnes se měl šéf firmy ozvat, že zatelefonuje, ale je ticho po pěšině. Ale poslala jsem rekomando s dodejkou.
Jabraka, co to píšeš za nesmysl? Vůbec nezáleží na délce přívodu vody k WC kombi .Na spotřebu vody či kvalitu splachování to nemá absolutně žádný vliv!
Jabraka píše odpad, jak je daleko a jaký je spád, ne přívod vody, tlak vody máme také dobrý.
Je mi divné, že tam ta značka nikde prostě není. I tvarově podle obrázků na internetu to není ono, mám nádržku více sešikmenou a nahoře pokličku vypouklou. Nynější Jika je rovná nahoře a i po stranách je rovnější. Možná to je nějaký starý typ, tvarově se mohl změnit program, ale když Suzymon píše, že má značku na WC 11let, tak nepředpokládám, že mám v roce 2018 dodaný klozet ještě starší bez loga, kdy se třeba logo ještě nedávalo.
Já vím, že pro někoho to může být blbost, uvidíme, co se od firmy dozvím.
Kombíky JIKA se dodávají i ve větším balení na paletě - nemusel být originál zabalený. Nevybavuju si jestli je na nich logo JIKA , je na nich větší papírová nálepka na nádržce která se po montáži sundává
zoozahada- jabraka to myslel tak , že když to špatně proplachuje a musíš vícekrát splachovat tak to vede k větší spotřebě vody což má pravdu. O přívodním potrubí se nezmiňoval. Asi jsi to špatně pochopil.
Tak ono je to dokonce 13 let. Nastěhovala jsem se sem v roce 2005 v květnu a zadala jsem práce instalatérům a tak dál. Ani jsem s nima značku nijak nekonzultovala, protože jsem tady stejně nic neznala. Tak jsem to nechala na nich. A největší sranda byla, že v koupelně mám to umyvadlo umístěné v takovém výklenku a já vidím trochu jako slepejš a jelikož mne ani nenapadlo, že nějaká Jika existuje a že si to logo dává na své výrobky, tak jsem to nijak nezkoumala, ale pořád se mi zdálo, že je na tom umyvadle nějaká blbá nálepka, nebo nečistota a tak jsem to drbala jako blázen a chtěla to smýt. No a ono to nešlo
a už jsem byla přímo nasr... a chtěla jim volat, že chci to blbé umyvadlo s vadou vyměnit, ale pak jsem si na to pořádně posvítila a teprve pak viděla, že to je ta značka.
No a pak jsem obešla byt kde co dávali a viděla jsem, že mi sem nainstalovali tuhle značku. Tak proto vím o co jde. Ale musím říci, že jsem spokojená, protože vana a vůbec všechno je velmi dobré kvality, nemění to barvu a krásně se to myje. Teda až na to logo, to tam je pořád.
to vydrbat nešlo.
Dobrý den, tady je jedna starsí diskuze, treba Vám to taky pomuze.
Jinak na Vasem míste bych se obrátila na JIKU, jestli se opravdu jedná o jejich výrobek. Drzím palce, at vse dobre vyresíte.
Děkuji sandy. Jika má na svých stránkách formulář na dotazy, který jsem využila. Obratem mě přišla odpověď, že specielně WC kombi má logo firmy vždy na nádržce. Firma je tedy opravdu solidní a dobrá. Takže to je potvrzené a tato odpověď od firmy JIKA byla přeposlaná instalatérské firmě. Majitel odpověděl, že bude reklamovat zase svoji dodavatelskou firmu.
Reklamace je to v běhu, snad na dobré cestě.
Já firmám, které zaměstnávají naše, české dělníky fandím Drobné nedostatky jsem přehlídla. Chápu, že v dnešní době podnikat, kdy Vás stát drbe, kde se dá, není jednoduché.
Ale trošku férové jednání si snad zasloužím. Než přišli, tak jsem napekla škvarkové placky, kafe dostali vždycky a nějakou zlatku na oběd také /když byly stravenky, tak ani na nich jsem nešetřila/. Mladýmu se líbila retro helma po manželovi, tak ji dostal a měl z ní upřímnou radost. Tak mi to bylo celkem líto, že se někde stala chyba a nebylo dodáno zboží podle domluvy. To jsem se jenom svěřila, člověku se uleví.
Pohanko, udělala jste velmi dobře, že jste to nevzdala. Jste zákazník a platíte. Máte právo na služby a zboží, které jste si zaplatila. A trvejte na výměně, nebo ať Vám vrátí peníze, které jste zaplatila navíc. Podle mne měla ta firma co vám to dělala někde zapomenutý, nebo neprodaný výrobek a klidně Vám ho namontovala s tím, že jste hloupá a že si toho nevšimnete, nebo že Vám nebude stát za to, abyste se dožadovala nápravy. A paradoxem je, že právě Vaše vstřícné chování k nim, myslím tím to kafe a jídlo, jim dalo důvod k tomu, že Vás zkusili ošulit. Mysleli si, že jste z té staré školy, kdy u nás byl všeho nedostatek a lidé se spokojili se vším a ještě řemeslníky za práci na rukou nosili. Jenomže dneska je to jinak. Já zásadně nikomu nic nenabízím. Myslím tím teda jídlo, kafe, nebo něco jiného. Nejsou to moji kamarádi, nedělají mi nic zadarmo. Za jejich práci a materiál platím. Prostě je nejlepší si je nepouštět blízko "k tělu". Je to smutné, ale výsledek je ten, že oni si pak myslí, že když je k nim člověk milý, že se nemají čeho bát a že ho můžou natáhnout. Takže se právě zachovají přesně naopak, než jak od nich očekáváte. Vím o čem mluvím, také jsem udělala velmi špatnou zkušenost. Od té doby jsem nepřístupná. Žádné srandičky a rozhovory, žádné pohoštění. Tohle jsem si objednala, za to zaplatím a tím to hasne. Nejhorší co může dneska člověk udělat je, vzbudit u těch lidí pocit "kamarádšoftu".
Pokud to zařízení funguje,není nutné,aby byloJIKA.Je to sice dobrý výrobce,ale ne exkluzivní.Pokud se obsah musí splachovat vícekrát,je to spíše vaše rozhodnutí když špajz určitě nebyl hned vedle stoupačky,instalovat WC daleko od stoupačky,kde je dlouhé vedení s malým spádem.Rozhodně to vede k daleko větší spotřebě vody.
JABRAKA
To je rodinný domek, právě že vedle je hned koupelna s pračkou a dole pod těmito sociálkami je sklep, kde se vše dobře napojilo, takže spád tu je dobrý.
Jabraka - ano, WC je zprovozněno, funguje. Jde o to, že jsem zaplatila nějakou značku, nějaký výrobek. Ale dostala jsem neznámý tovar, neznámého výrobce. Tedy třeba možná polský kombik za 1200 korun, ale já za něj zaplatila 2 500 korun. Sedátko to samé - zaplaceno 500 korun /original od Jiky/, ale dodáno levné za 100 Kč. Anebo, jak tu již někdo napsal, nějaké zbytky z nějaké zakázky, nebo ze skladových zásob. Nejsem ještě tak stará, i když si někdo myslí, že bábě to bude stačit. Když už to namontujeme, tak s tím nebude chtít hýbat a mávne nad tím rukou a projde to.
Pohanko, rozhodně pokračovat. Ten "ptáček", to bude asi ta firma, co má tu reklamu v televizi. Do toho Vám nic není, ta Vám to doma nedělala a od ní jste nic neobjednávala. Já jsem jako Vy. Nevzdám to, a jsem nesmlouvavá, pokud jsem si jista, že jsem v právu, trvám na svém. Já Vám držím palce, určitě dosáhnete nakonec svého. Byla jste podvedená. Zaplatila jste něco, co jste nedostala. Jste v právu. Pak zase napište co bylo dál. Nedfejte se. Já už mám těch vykuků plné zuby, tak s Vámi naprosto cítím. Mně teď čeká souboj s člověkem, u kterého jsem koupila před 10 lety, domácí vodárnu. Něco se porouchalo a už vidím, jak mi bude vyprávět, že si musím koupit u něho novou, že tahle nejde opravit. Jsou hnusní, ti naši "obchodníci".
No tak podle toho co píšete, tak asi taháte za kratší konec,protože Jiku vám dodal-splněno;je otázka,jestli ve smlouvě bylo,v jakém cenovém rozpětí,tam by se dalo něco uhrát.Jinak Vás asi doběhl.Zkuste ho doběhnout na něčem jiném.Mě také doběhli v sanitární technice do koupelny,kdy tam bylo ve smlouvě stanoveno max.cena,ve které si mohu vybrat vybavení koupelny,WC a co bude navíc nad částku,musím doplatit.OK,manželka vybrala,oni nainstalovali a najednou účtovali nadstandard.Povídám-co to je,co to je,oni na to no to je přece ten splachovací mechanismus(zapuštěný ve zdi)!
No to bylo překvapení,tak jim povídám, kdy mi budou účtovat také to zabudované potrubí,tak se jen usmívali.Ale za dva měsíce je smích přešel,nebudu to rozvádět,to by bylo na dlouho,ale protože byla chyba v můj prospěch ve smlouvě,tak byli rádi, že mohli udělat nějakou práci navíc a nechal jsem to tak, protože by šli do bankrotu,dle jejich vyjádření, kdybych vše použil proti nim.Zkuste něco najít jiného na chytráka.
Pohanko, já napřed četla poštu, tak jsem nevěděla podrobnosti. Až teď. To je teda divné to s tou firmou Ptáček. Tak proč on nemá na těch výrobcích, které jsou u Jiky dělané pro něho, také své logo? To přece musí jít. Dělá se to tak i v konfekci. Mám kamarádku, která má obchod a když si v nějaké dílně nechá vyrobit oděvy, pošle jim své značky se svým logem a v té dílně to tam přišijí. A není to její materiál, všechno dodají oni a ona si objedná podle jejich nabídky. Tak ať mi nikdo nepovídá, že firma Ptáček, která má miliony na reklamy v televizi, nemá peníze na to, aby si zřídila vlastní způsob značkování svých produktů. Nějaký důvod určitě mají, proč to neudělají a určitě to nebude nic košér, vůči zákazníkovi. Já těmhle zmetkům už dávno nevěřím. A proč ti teda ten tvůj instalatér hned na začátku neřekl, že bude objednávat u Ptáčka? měl ti vysvětlit, že to je od výrobce Jika, ale vyrobené pro firmu Ptáček a že tam teda není žádné logo, ale že to budeš mít zase levnější. A mohl ti dát na výběr. Buďto přímo od Jika s logem dražší, anebo od Ptáčka levnější. A ty by ses rozhodla. jenomže on tě vzal za blbku a rozdíl si strčil do kapsy. Je to hnusné jednání se zákazníkem.
A co si myslíš jak to bylo s tou mojí vodárnou? Šla jsem tam a paní pravila, že vodárnu musím odmontovat a přivézt jim ji do dílny já. Vyvalila jsem na ni oči, protože vodárna je veliká a navíc mají ten podnik 3 minuty jízdy na kole od mne. Tak jí povídám, že jsem sama, že to v žádném případě nedokážu odmontovat a navíc mám jenom kolo. Řekla, abych si na to objednala instalatéra a pak taxi službu, aby mi k nim teda přivezli. Že prostě jsou tak vytížení, že absolutně nemohou dělat takovéto návštěvy u lidí v domech, pokud ovšem u nich nekoupím novou vodárnu. Tak v tom případě přijedou, tu starou odmontují a namontují novou.
Když jsem jí řekla, že si nejsem jistá, jestli je ta moje opravdu rozbitá a opravdu ji poprosila, aby se tam u mne někdo od nich stavil, když bydlím skoro vedle nich a tu vodárnu jsem koupila u nich, tak nakonec svolila a napsala si to. Že prý to někomu dá, aby se u mne stavil. No nikdo nepřijel nikdy. Já pak vodárnu podle rady zde na poradně zalila a ona naskočila a jede v pohodě dál. Tak teď si představ, že bych ji poslechla, zaplatila instalatéra, aby ji odmontoval, pak taxi, aby ji tam odvezl a oni by mi řekli, že se tam něco spálilo, že je to na vyhození a že si už musím koupit novou. A že by tohle řekli, tak na to vezmi jed. Určitě by mi neprozradili, že jí vůbec nic není, že stačil kýbl vody. Tak takhle to u nás chodí všude. Jsem naprosto zhnusená...
No já si myslím že je to tak, že firma Ptáček si nechá vyrobit u nějakého výrobce (v tomto případě Jika) nějaký výrobek s podmínkou, že to nesmí překročit cenu X.Výrobce to vyrobí,aby nepřekročil cenu tam to musí být nějakým způsobem ošizené,ale na to výrobce nechce dát svůj štítek,aby nebyl s vyrobeným drekem spojován.A na světě je nový výrobek-Easy nebo nějak jinak a Ptáček prodává výrobek,který nemůžete s jiným srovnat(třeba na netu) ať cenově či jinak,protože se jinde neprodává.Jako onehdá jsem v Tesco koupil máslo v akci,obal másla byl Tesco a máslo bylo pěkný hnus,řekl bych spíše jako Rama,což to si vezmu radši suchý rohlík než ramu.Ale na obalu bylo uvedeno "máslo" a já naivka si myslel,že máslo 82% je vždy máslo82%.Určitě to zase vyráběl humusák Bureš.Takže se mi vybavilo toto srovnání.
Ano suzymon a jirko, máte úplně pravdu, je to tak, už bych to omílala. Byla jsem v Jika na Pavláku /oni se už sloučili s Rocou a s Laufen/ a tam mi řekli, že to je jejich kvalita a exluzivní výrobek -- pokud se člověk podívá do ABZ, tak ano, exluzivní právě pro toho Ptáčka /výjimečný, mimořádný/. Ale již si logo nedají a řemeslník neupozorní, tak jsme tam, kde jsem já. Jinak, zeptejme se na ulic 100 lidí, jestli ví něco o Ptáčkovi, Easy, případně, co to má společné s Jikou. 99 lidí nebude vědět oč se jedná. Ten stý bude instalatér, nebo zákazník, případně já, kdo to poznal in natura.
Dnes jsem dostala konečný dopis od ČOI a to, že jsem Jiku objednala a Jiku jsem prý dostala. Vyrobeno v Jice.
V objednávce jsem prý neuvedla, že požaduji desetiletou záruku na výrobek od firmy Jika, což jsem prý zjistila až dodatečně. Firma Jika prý na tento typ WC kombi své logo nedává.
Že to je Easy a ne Jika se neřeší.
Tak se přiklonili k vyjádření pana podnikatele.
Stejně se cítím podvedena. Jak zde někdo již napsal, tahám za kratší konec.
Pohanka
Pani právnička z čoi, která mě měla na starosti, obeslala firmu Jika, jestli tento WC EASY vyrábí. Potvrdili jí to, a já, protože jsem neuvedla přesný název výrobku, ale pouze Jika, tak jsem dostala výrobek vyrobený firmou Jika, ale pro Ptáčka. Ptáček si prý nepřál, aby tam bylo logo. Od 1.1. 2018 na výrobcích pro Ptáčka již prý Jika je, a já mám prý nějaký starý klozet ze zásob skladu. Asi s tím měli již nějaké reklamace, nedobré zkušenosti.
Chtěla jsem Jika, značku Jika.MNemám ho, ale zároveň mám.
Podnikatelé jsou fikaní, vědí, co si mohou dovolit, aby nakonec ten blbej důchodce prohrál. Kor, když vidí, že vím o tom kulový.
Když jsem podnikateli neuvedla při objednávce, že chci desetiletou záruku. Jedna chyba vedle druhé.
Suzymon, jjirko, já to také vidím tak, že jsem byla ošizena úmyslně.
Pohádku o Chytré horákyni známe /jestli jsem tu již o ní nepsala, nechce se mi o to všechno opět číst/.
Kdybych vyhrála, tak Vás tady všechny pozvu na pivo. Tak alespoň takhle .
Nemá se přát nic špatného, ale můj tchán vždycky říkával /přišel o práci kvůli A. Dubčekovi/ Boží mlýny melou pomalu, ale jistě...
A nakonec jsem to i našla, přesně sedne na můj případ, jak hrnec na pjerdel.
Také bych se cítil podveden.Prostě kapitalismus je o tom,kde druhého lépe,rychleji a efektivněji ojebe.
No tak to je ještě horší, než si člověk může představit. Stále mi nejde do hlavy, proč tam teda není logo Jika, když to ta firma vyrobila. Ať už pro ptáčka, nebo krokodýla. A co s tím má co dělat ta 10 letá záruka. Chápu to teda tak, že pokud tam logo je, je to lepší výrobek, za který ta firma ručí. Když tam jejich logo není, materiál už není té samé kvality a záruka je kratší. A teď by mne zajímal cenový rozdíl. Přece nějaký být musí, když to teda je to samé a přece to není to samé. Rozhodnutí ČOI, si v ničem nezadá s rozhřešením krále "Šalomouna".
Co s tím nevím. Ale když už, tak zkuste jeden fígl, který na některých WC funguje. Při spláchnutí okamžitě puťte knoflík, a zmáčkněte ho podruhé. U některých splachovačů po druhém zmáčknutí zavřete vodu. Tím obejdete ten chybějící dvojitý čudlík pro "velkou" a pro "malou".
Pohanko tady je nepochopení, co jsi si ujednala a objednala.
Ty jsi chtěla výrobky od firmy Jika. A to jsi dostala.Přesně dle dohody. Kdyby jsi chtěla např. Jika Cubito pure 810423 a oni ti dodali nějaký EASY 1234, tak jsi v právu.
Ty jsi si specifikovala pouze výrobce, ne přesný typ. V tom je ten problém.
Takže, kdyby ti dodali nové WC, na kterém by bylo napsáno Jika a přitom by to bylo vyrobené v třeba v Súdánu a to ve velice špatné kvalitě, tak je to OK?
Nespecifikovala jsem, ale chtěla jsem značku Jika a tu jsem nedostala, ta Jika měla být vyrobená Jikou pro firmu Jika, pro její prodejny a s logem Jika.
Mám klozet vyrobený sice Jikou ale pro firmu Koupelny Ptáček pod názvem EASY a výrobce EASY.
WC co mám, na oficiálních stránkách Jika nebo E-shopu Jika nenajdete.
Vhládám foto - pozná někdo z něčeho, že to je Jika? koupelny-ptacek.cz/...
Správně píšeš, specifikovala jsem výrobce, ale to jsem nevěděla, že vyrábí i pro jiné firmy. Moji neznalosti se podnikatel i se svými pracovníky, mohl poťouchle smát pod fousy, jak mě doběhl. Oni až úzkostlivě tajili, co vlastně montují /máte jika, máte jika h, ha/
Tak to bych reklamovala špatnou kvalitu a ne to, že nemám značkové WC. Mám nyní jenom privátní značku. Priv. značka bývá levnější. Podívej se na cenu u Ptáčka na WC kombi EASY a cenu kombi Jika /má dva druhy - Jika Lyra Plus a Deep by Jika.
Mám umyvadélko Jika Lyra Plus, tak proč bych nemohla mít, proč podnikatel s umyvadýlkem neobjednal i kombíka Jika Lyra PLus? No?
Já ti to řeknu, je to můj odhad.
Easy je řada pro podnikatele, kteří dělají hromadné rekonstrukce v ekonomické kvalitě. A pan podnikatel podniká na Pankráci v těch velkých budovách. Počítám, že mu zbyl nějaký tovar a uplatnil ho u mne. Baba noc nepozná, jo kdyby mě to trklo, když jsem chtěla kombíka otřít, aby nebyl nainstalovaný zaprášený, tak instalater ironicky poznamenal, že jsem nějaká puntičkářka!. Nechtěl, abych se kolem toho motala, no.
Ano, spolkla jsem to i s navijákem a všechny informace získávám postupně a pracně. Bez problémů by bylo, jak píšeš objednávka - všechny předměty budou ze série Jika Lyra plus. Dnes bych to již věděla. On v tom umí chodit, tak jsme se točili jenom na té značce Jika. Uvidím, jestli půjdu dál, poradím se, jakou to má šanci.
Pozitivum to mělo. Po dlouhých letech jsem se naučila dávat dvě okna vedle sebe /to byl ten zádrhel/ a používat Ctrl C+V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.