Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupil jsem si lak, Sokrates Tango Plus na takovou novou poličku z buku. V návodu na použití se píše, že po jednotlivých nátěrech se může a měl by se povrch lehce přebrousit. Chtěl bych se zeptat jednak proč by se to mělo dělat (aby následná vrstva lépe držela?)? Co znamená "lehce přebrousit"? Prostě plochu lehce jednou dvakrát přejet jemným smirkem cca 180? Díky.
Ano, dělá se to jednak pro lepší provázání jednotlivých vrstev, jednak pro odbroušení případných drobných nerovností. 180 mě přijde jako dost hrubá zrnitost, běžne se používá 220 a výš
S tím přebrušováním bych byl opatrný. Pokud to nenecháte dostatčně proschnout ( týden), nebo příliš hrubý smirk, může to dopadnout špatně. Po dalším nátěru tam budete mít viditelné škrábance po smirku a bude to jen k horšímu. Je třeba mít zkušenosti, nebo vyzkoušet jinde na kousku stejného dřeva,buku.
Jofa - týden proschnout? Ten Skorates je vodou ředitelný PU lak, i podle technického listu je brousitelný za 4 hodiny. a co je důležité - mezi nátěry je přípustná doba do 24 hod ! To proto, aby se jednotlivé vrstvy provázaly před vyzráním. Tedy pokud to nechá dotyčný podle vaší rady týden, tak se mu vrchní lak s velkou pravděpodobností bude loupat ! To jsou zase odborné rady za 100bodů...
promon: Já považuji Vaše odborné rady za 100 bodů.. Vzít na to vibrační brusku, výborně.. bez zkušeností, praxe. To může pěkně "domrvit". Jinak týden není žádná dlouhá doba. Vodou ředitelná barva je i po třech dnech měkká.
Já mám své výsledky taky zaručený. Ještě nikdy se mi nic neoloupalo ani neoloupe. Takže nepište o nesmyslech. A neloupe se ani nic na emailech 50 let starých.
Polyuretanový lak je vytvrzený za 10 dní a tak nějaké přebrušování smirkem po čtyřech hodinácht je nesmysl. Patlat lak po 4 hodinách na smirku může jen opravdu laik. Těm návodům nesmíte totiž bez praxe moc věřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.