Jak velky dům mohu osadit na pozemek o velikosti cca 11,8x19m (st.jako stavební část z celkové výměry), kolik se počítá regulativ, asi se jedna o zastavenou cást+nádvoří, ale kolik z té plochy lze zastavit? Odstupy staveb řešit podle § 25 vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území,Tak tedy jaký domek by šel na pozemek osadit, aby se dodrželi odstupy? A zároven mohlo být před pozemkem stání pro auto?Jednalo by se o menší domek k bdlení čí rekreaci v zástavbe Br pro domy, povídají mi že se k okolním domům hodí postavit jen přízemní se sedlovou střechu, tak mě napadl nějaký hodně malý bungalow (2KK nebo 3KK), tak aby šel na pozemek a hodil se tam a neměli námytky na úřadě či na obci.Klidně doporučte, jaký typový dům, tam postavit, mě by se tam libil něco jako euroline/domy na uzké pozemky/bungalovy/bungalov 1384typový domek má půdorys 7x 9,5m, tak snad ta šářka 7m na pozemek o šířce 11,7m muze být? jde ještě o přesah, jinak pozemek napravo má přízemní stavbu přes kus zahrady, co by znamenalo odstup od staveb 2m+cca5m, ale ten nalevo, je dům cca 1-1,5m od hranice mého pozemku (přes přístupovou cestou a zadní cást jako nalepená, ten nalevo nema ke me nastestí zadné okna, jen vstupní dveře v šířce přístupu do jeho domu, šířka přístupu je na délku celého jeho domu co vlastne dělí odstup jeho cásti st.parcely mezi jeho domem a mau parcelou, tzn 1+2m a pak snad by se dal osadit dum typový? Díky
Už na průmyslovce nám říkali, že jeden jednoduchý výkres je víc než tisíc slov. Váš pečlivě sepsaný dotaz, se kterým jste si dala určitě mnoho práce, je toho důkazem. Kde Vy vnímáte věc jako jednoznačně popsanou, budou si 4 z 5 rádců vysvětlovat situaci po svém. Nejsem odborník na stavby, ale moje rada zní: Hoďte to na papír v grafické podobě, jinak kloudnou radu nadostanete.
remek
No asi áno, každý si to vykládá po svém, me slo hlavne o to co by slo na pozemek postavit a tak aby to pasovalo dle... Odstupy staveb řešit podle § 25 vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území...Tedy příkládám obrázek, prostřední část je určena na zástavbu, ta přední je asi predzahrádka, ta prostrední je část pro zástavbu domu vč nádvoří (212m2) a zajimá mě jak to cele uspořádat aby tam stal přízemni maly domek s parkovacím stáním, za st, pozemekem je zahrada 144M2, celé to ma dohromady 410m2, jen jde o to co tam postavit zejmena v té zástavbové cásti 11,7x19 m (212m).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.