Nejste přihlášen/a.
V Anglii jsou běžné zásuvky s vypínačem. Existují takové na našem trhu? Podařilo se mi najít pouze rozbočovací zásuvku s vypínačem (tzv. rozdvojka), případně zásuvky s časovým spínačem nebo na dálkové ovládání. Já bych ovšem chtěla zásuvku do zdi s obyčejným vypínačem, jaké se najdou např. na prodlužovačkách.
taková zásuvka není v ČR dodávána, ale existuje systém, který tohle nahradí. Dvojrámeček s vypínačem zásuvky. tohle se hodí při rekonstrukci elektroinstalace, neb je třeba vysekat další díru na krabici té zásuvky
Elektrikář tohle zařídí, jen osobně nechápu význam. Chápu například centrální vypínač zásuvek v místnosti, nebo určité části, kdy při odchodu z bytu se vypínačem vypnou všechny napájené zásuvky.
Sice až na konci, ale dozvěděli jsme se podstatné informace... Jestli máte teprve před rekonstrukcí, pak by bylo nejvhodnější natahat zásuvkové okruhy tak, aby bylo možné např. jedním vypínačem u vstupu do bytu vypnout všechny požadované zásuvky/spotřebiče. Do rozváděče stačí přidat jeden stykač za +- 500Kč, ke vstupu jeden vypínač a máte vyřešeno. Nebudete muset obíhat při každém odchodu pět zásuvek s vypínačem a elegantně vyřešíte i třeba TV, DVD a další stand-by žrouty.
To není tak špatný nápad, ale: Zase si nechci při odchodu vypínat např. chladničku s mrazákem a třeba televize mi jde někdy i pouze 2hodiny denně. A to stále ještě nevím přesně, kde budu jaké spotřebiče mít. Možná to časem přestěhuji.
To opravdu není špatný nápad, naneštěstí ale není můj Tohle už je dávno vymyšlené a i já to doma používám.
Myslel jsem to tak, že se prostě vyberou určité okruhy které budou vypínané tím spínačem. Po bytě se potom vypínané zásuvky vhodně rozmístí. Tj. třeba za televizí bude sestava, pětirámeček, kde budete mít barevnýma krytkama rozlišené spínané a nespínané zásuvky. Já mám doma 4spínané a jednu nespínanou. Ve spínaných mám obrazovku, domácí kino, dvd... v nespínané by byl třeba set top box(kdybych ho měl), abych mohl nahrávat když nejsem doma. Některé zásuvky spínané mám pak i v pokojích - jsou v nich počítače a nabíječky na telefony. Ostatní - třeba zrovna chladnička, mrazák, router pro WIFI, mikrovlnka co nemá zálohovaný čas, pračka, myčka... tak ty nevypínám, to by nedávalo smysl.
Pokud ale chcete vypínat televizi i několikrát během dne, když jste doma, nebo budete se spotřebiči nějak hodně šachovat, pak Vám asi nezbude, než se ohýbat ke spínačům u zásuvek.
Jestli to realizujete zásuvkami se spínačem, zkuste si prosím vzpomenout a dejte třeba po roce-dvou nějakou zpětnou vazbu. Samotného by mě zajímalo jestli ty spínače u zásuvek budou dost kvalitní, aby vydrželi zátěž varné konvice a relativně časté spínání.
Pri trose dobre vuli (a spravnem prodratovani) by slo pouzit i toto www117.abb.com/... .
A z tohoto gewiss.cz/... bychom take neco poskladali.
@heda můžete nám dát informaci, k čemu tuto sestavu budete používat? Prozatím jsem se za dobu své dlouhodobé praxe s takovýmto požadavkem nikdy nesetkal...
Jak už napsal @majsterjoe jediné v ČR dostupné řešení je dvojrámeček, zásuvka + vypínač. V komentáři (elkoman) pak padlo, že Schneider umí vypínače až 16A. Je to pravda. Tady je jeden z nich. Údajně to umí i ABB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.