Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. pozná prosím někdo z jakého materiálu je tento náš parapet:? je to hliník? Je dost tenký ale o to nejde.Obdařil ho holub svým trusem a trus vyžral flek do šedé povrchové barvy parapetu.Mladá se to snažila vyčistit,no akorát to poškrábala,takže jsem obrousil uplně celý parapet a ted nevím co dál.Je to krásný stříbrný kov ,jenže otázka zní..
NEBUDE TO KORODOVAT? Je potřeba nátěr (v případě ,že ano- jaký?) nebo to mohu nechat takto bez povrchové upravy.?
Děkuji moc za každou radu zkušenějších
přídávám foto po obroušení,není ještě pořádně umytý ,je čmouhatý od omítky, kterou jsem trochu dodatečně zapravoval na špaletě
Z jakého plechu máte venovní parapet Vám neřeknu na 100%myslím,že by to mohl být Titan-Zinek (je hodně měkký a trhá se-stačí se párkrát opřít rukou o přečnívající kus a ...) nebo pozink .Běžně používané materiály pro venkovní parapety jsou - klasický pozink-Fe plech který je pozinkován,nebo plkech již z výroby opatřene antikorozní ochrannou vrstvou - barvou ,pak je to výše uvedený titan-zinek, měď,a občas (spíše výjímečně ) pak hliník.
Zkuste zda-li plech magnetuje,pokud ano pak je to pozink,který se po cca3 letech od montáže doporučuje natřít (základovka,pak cokoliv na železné kovy)Pokud je to cokoliv z ostatních ,byť měď a titanzinek se nenatírají,je možno je opatřit nátěrem-nejprve vhodná základovka a pak asi cokoliv.Hliníkové jsem viděl vždy natřené
Moc díky všem za odpovědi.Nevím ,zda ten trus narušil i ten kov ,ale narušil tu práškovou barvu, kterou to bylo nastříkáno a moje drahá to drhla až to vydrhla uplně i s nátěrem okolo:D přidávám foto. pod tím bylo něco zeleného a pod tím zeleným už čistý kov..tak jsem to obrousil uplně celé. Pokud teda není potřeba nátěr,( v případě,že je to hliník nebo ten titanzinek) tak to by bylo super.
doplním : ano měkké to bude ten kov,má ruzně poohýbané okraje ,jak fasádníci zateplovali tak to trochu poničili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.