Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach opadu koupelny v patře

Od: monika* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,prosím o radu dělali jsme novou kopupelnu v patře RD nové rozvody vody a odpady ,odvětrávací trubka je vyvedena ,ale jen do stropu půdy a není až ven nad střechu v koupelně je neustále zápach i když zavřu všechny vypustě u vany a umyvadla tak stejně to smrdí chci se zeptat jestli ta trupka na odpad musí být až nad střechu vertikálně nebo stačí dát koleno a vyvést jí po podlaze pod střechou ven.

Děkuji Monika

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

1x

Pokud se ta koupelna vůbec nepoužívá, tak vyschnou sifony a smrad se nemá kde zastavit, na to nestačí jenom zavřít výpustě zátkama, ale museli by se i ucpat přepady, na půdu by to chtělo dát aspoň přisávací hlavici, není 100%, ale aspoň něco.

doplněno 23.03.18 12:32:

A neni pod umyvadlem místo sifonu husí krk, který může být špatně natvarovaný?

doplněno 23.03.18 12:58:

Tak zkus poslat fotky

monika*
A fotky čeho? Na tu půdu se bojím
pecenkav*

Fotky těch sifonů

pecenkav*

A opravdu tam je jenom vana a umyvadlo?

A co třeba odpad pro pračku, wc a nebo odpad v podlaze ( gule )?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, běžně se trubka od odpadu vyvádí vertikálně (svisle) a až nad střechu. Pokud nemáte jinou možnost, tak by asi nemělo vadit její umístění horizontální (vodorovné) přes to koleno, ale zase až ven - zřejmě bude nižší "komínový efekt" (tah), ale pořád lepší, než jen na půdu. kde vzduch neproudí. Vycházím i z toho, že např. "wawky" mají také odtah horizontální a fungují dobře. Zdravím!

doplněno 23.03.18 12:00:

monika - ta trubka prochází stropem koupelny a končí na půdě? Je otevřená nebo je zavíčkovaná?

Kdo to tam takto udělal a proč? Proč nemohla být trubka vyvedena svisle až nad střechu?

doplněno 23.03.18 12:43:

Tak nic. Odpovědí se nedočkám, tak s tímto dotazem končím. Snad už jen - že ta trubka musí větrat je každému jasné.

hodnocení

0x

"ale jen do stropu půdy"? Myslíte že vyúsťuje na půdě?Ale s té půdy se nemá ten zápach do koupelny jak dostat.Takže ten zdroj zápachu je umyvadlo,vana?Jak máte vyřešeny sifony.S tím vodorovným vyvedením na střechu bych byl opatrný,v zimě se tam bude tvořit kondenzát a může to i celé promrznout

monika*
hodnocení

No jen jak to mám vysvětlit prostě do štítu střechy no není prostě uplně ven je vlastně jakoby nad stopem místnosti no o umyvadla sifon je a u vany nejsem si jistá tak to tam je udělané .

monika*
hodnocení

no je to koupelna pro syna až bude větší ,ale koupe se tam každý den umyvadlo teda ne to chodí dolů do kopupelny ale koupelnu jsme dodělali před týdnem a umyvadlo jsme určitě také použili tak za pár dní se snad voda neodpaří.Pravě že je to nejvíc cítít v té koupelně a je mě divny když ta trubka je zazděná strop zaštukovaný aby to tak smrdělo od ní

doplněno 23.03.18 12:37:

nene tam je sifon ale myslím pod vanou si myslím že není sifon ale krk musím se podívat .

monika*
hodnocení

no jde o to je to strarý barak stropy jsou rákosové a nechce se nám tam moc lezt aby se to nepropadlo a taky jsme doufali že to bude stačit a taky pak se to dává na střechu u misí se koupit ten kominek nebo nebo co to je podle druhu tašky a já fakt už nevím co je to za druh tažky

Moniko, proč to takhle komplikuješ?

Kup potrubí o stejném průměru jaké vede na půdu a nějak to nouzově propoj a třeba to prostrč ven oknem, pokud tam je. Když zápach se změnou potrubí zmizí, tak je to ono. Pak si na střechu nech vyrobit z plechu "jednu tašku" s otvorem pro průchod odvětrávací trubky.

Když bude šikovný klempíř, tak ti tam připájí i lem trubky a vytvoří otvor pro trubku.

Jak trubku budeš kryt shora je zase na tobě. Já jsem na trubku nasadil plastovou přesuvku s víčkem a po obvodu přesuvky jsem vyvrtal otvory o průměru 15mm. Ale klidně tam můžeš vyrobit plastovou stříšku.

monika*
hodnocení

0x
No jo tak to zkusime ale nedalo mě to a tak jem koupila čištič odpadu bio line a dala do vany a umyvadla a už to tak nesmrdí čuchala jsem do vany a nic ale to je asi jen na chvilku tak budem muset tu trubku nejak dostat ven .

monika*
hodnocení

0x
Pračka je dole a záchod ano je
Zápach opadu koupelny v patře
Zápach opadu koupelny v patře #2
Zápach opadu koupelny v patře #3

Podle fotek pod umyvadlem i pod vanou sifon máš.

Takže budeš muset dělat pokusy, Do umyvadla a do vany nalij půl litru vody a nech tuto místnost nepoužívanou. Nikdo tam nepůjde na WC ani k umyvadlu ani do vany. Pokud se tam i přes to objeví smrad z odpadu, tak se buď dostává z trubky na půdě a nebo ti třeba záchod v přízemí vytvoří v odpadním potrubí podtlak a vycucne to vodu ze sifonu. A protože sifon vany má nejmenší rozdíl hladiny, tak z vanového sifonu zmizí voda a dostane se tudy smrad. To by ale znamenalo, že ta trubka kterou se má odvětrávat odpadní potrubí je nahoře buď hodně zúžená a nebo úplně zaslepená.

Když to pád dnů bude bez smradu, tak zkusíš nahoře spláchnout záchod a zase budeš kontrolovat, jestli to nezačne smrdět přes sifon vany. To by znamenalo, že ti horní záchod udělá podtlak, který vycucne vodu ze sifonu.

Problém by mělo vyřešit to, když zkontroluješ konec té odvětrávací trubky.

monika*
hodnocení

0x
Ok zkusim to děkuji všem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]