Nejste přihlášen/a.
Moc prosím: kupujeme byt a pán to tam dělal svým potřebám na míru. Takže na pračku mají malé místo, mají s horním plněním. Já bych potřebovala dát pračku a na ni sušičku cca 2 metry od přívodu vody a odpadu od pračky. Lze tam mít delší hadice na obojí? U odtoku jsme tu rady již četla, ale přítok nevím. Moc díky všem více znalým
Hanka
Problémy mohou nastat hlavně u odtoku - pokud se hadice neumístní správně. Kvůli větší vzdálenosti by se mohla natáhnout tak, že by celá ležela na zemi.
Hadice musí být instalována tak, aby byla co nejbíž pračky umístněna nad hladinou vody v pračce. Obyčejně se to dělá hned na zadní stěně pračky tak, že se udělá oblouk nahoru a dolů a teprve potom vede do odpadu. Pokud by se to nedodrželo, tak se pračka nenaplní vodou, ale voda při napouštění bude sama ihned z pračky odtékat.
Jinak na délce přívodu a odtoku opravdu nezáleží.
Děkuji... předpokládám, že ve zdi je to udělané správně. Jde mi o to, že bude větší vzdálenost mezi pračkou a tou zdí . prostě se hadice povede kus podél zdi a pak se připojí na ten odtok, dělaný přímo na pračku. To nevadí? Moc děkuji.
Když to tam bylo napojené a fungovalo to, tak by to mělo být dobré. Jen je nutné dodržet aby se odpadová hadice dostala nad hladinu vody v pračce, jak jsem jíž pdal.
Nejlépe je, když se ten oblouk na hadici udělá hned na pračce, protože když by byl odtok zvednutý dál od pračky (například ve zdi by bylo připojení cca 70 cm nad zemí), tak by to sice fungovalo, ale v případě, že budete chtít vyčistit sítko čerpadla, tak Vám na zem vyteče o dost víc vody - vyteče obsah hadice od pračky po nejvyšší místo odtoku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.