Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiskření mezi PE a N

Od: jenicek* odpovědí: 11 změna:
Zdravím,mám takový dotaz. Když mi jiskří mezi PE a N , co to může dělat? Síť TN S bez chrániče.
P.S. dělá to když vypnu jistič.Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Že by provokativní otázka?... když jinde vysvětlujete dotazy ohledně elektřiny...

majsterjoe*
hodnocení

1x

já už bych na podobné otázky nereagoval. Vesměs se jedná o jediného člověka, který buď se snaží dostat po desítkách letech mimo obor zpět, nebo si někdo dělá legraci, a nebo se někdo šťourá do elekřiny jen tak.

Já se taky skalpelem neřežu na těle abych zjistil co je pod kůží.

Ale k odpovědi.

V zásuvce dotáhnout šrouby kontaktů vodičů

jenicek*
hodnocení

Tohle OPRAVDU není vtip. Je mi záhadou ,čím to je.

malyparanoik*
hodnocení

0x

Jestli chcete kvalitní odpověď, položte kvalitně otázku. Načrtněte schéma instalace a obvodu kde a v jakém stavu to jiskří ať je jasné o čem se bavíme.

jenicek*
hodnocení

Dělá to při vypnutém jističi na zásuvkovém okruhu.Přišel jsem na to tak,že jsem proměřoval zásuvky a kabely a že mezi vodiči to trošilinku jiskří. Když jsem jistič nahodil , tak jsem zjistil: L-N 230V
L-PE 230V
PE-N 6V
Čím to je? Víte to někdo?
malyparanoik*
22.03.18 21:10

Vyřešeno

hodnocení

0x

Vrátím se k otázce, když je myšlena vážně...jedná se o byt v paneláku nebo o samostatný domek...? Vypnul jste jistič jen toho problémového zásuvkového okruhu, hlavní i další jističe zůstaly zapnuty? dejte info...

doplněno 22.03.18 21:01:

Vypadá to na špatný kontakt N vodiče, úbytek napětí na N, mění se zatížením obvodu, můžete zkusit zatížit více a měřit; zkuste zkontrolovat spoje směrem k přívodu, až k bodu rozdělení na PE a N...

doplněno 22.03.18 21:02:

Tak jsem psal dlouho...vidím, že je vyřešeno...

jenicek*
hodnocení

Jedná se o byt v paneláku.Zkošel jsem dotáhnout šrouby v zásuvkách a věnečcích,ale pořád to jiskří. Vypnul jsem jistič toho okruhu,ne hl.jistič. Až po vypnutí hl.jističe byl klid.
tqweq

Ohmův zákon, typuju, že bod rozdělení není přizemněn, N je napěťově na úrovni PEN a PE jde dvapětkou přes trubky ve stoupačkách, které jsou uzemněné extra...

jenicek*
hodnocení

Zkontroloval jsem rozvaděč a bylo to klemou mezi svorkovnicí PE a N,,protože měla špatný kontakt. Po dotažení vše v pohodě. Na shledanou.

jenicek*
hodnocení

Ano,vyřešeno a nic "zatím" nejiskří. Kdyby se něco dělo,ozvu se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]