Nejste přihlášen/a.
Zdravím a pokládám další z mých laických otázek.
Na domku, který rekonstruuji je stará střecha tak bych s ní chtěl něco provést než začnu zateplovat podkroví. Jedna z variant byla nechat střechu renovovat. Údajně by to mělo prodloužit životnost střechy o 20 let. Spočívá to v tom, že střechu očistí wapkou od mechu, napenetrují a natřou nějakou spec. barvou. Má střecha by komplet vyšla na 30.000. Začal jsem ale přemýšlet o variantě výměny krytiny. Okukuji plech, konkrétně Lindab Ideal ( rova-czech.eu/... Na mojí střechu by plechy vyšly cca na 26.000 plus samozřejmě příslušenství a práce. Střecha by měla mít 96m2.
Otázka zní. Na kolik tak vyjde práce pokrývače a zda má někdo s touto krytinou nějaké zkušenosti.
Předem díky za Vaše postřehy.
Každý pokrývač si bere jinak.Jako cena krytin jde nyní dolů.Dnes mě volal pokrývač, že až o 20procent.
Nechte si udělat zdarma cenovou kalkulaci a podle toho si vyberete.My jich měli několik a ceny se dost liší.Vím o čem mluvím,zakázku jsme již po dlouhém pro a proti zadali.
Přeji Vám hodně štěstí
Záleží v jakém stavu střecha je?Pokud ale není nutná velká oprava kvůli zatékání a zateplení půjde provést zevnitř být na vašem místě volím variantu první a nejlevnější.A je tu i možnost,že impregnace není nutná pokud se eternit nedrolí.Pokud by jste chtěl vyměnit krytinu a nebudete si to dělat sám stoupnou vám velmi náklady zejména o demontáž a likvidaci staré krytiny a následnou montáž s nákupem nové krytiny.
No je to domek z 30-tých let. Zatékalo jen na jednom místě a to kvůli upadlému hřebenáči. Lať pod ním je shnilá. Teoreticky by stačilo vyměnit jen tu lať hřebenáče znovu přitlouct. Jenže se bojím, že takhle starý eternit už moc nevydrží. Navíc budu předělávat komín a zadělávat střešní okna, tak aby se to celé, až to toho šáhnu, nepo...
Jinak je mi jasné, že budu muset platit za likvidaci staré krytiny a montáž. Likvidaci bych si nějak zařídil (po kouskách bych to vozil do sběrného dvora, kde to občanům města berou zadarmo). Šlo mi o tu montáž. Je to zhruba 100, 200, 300 Kč/m2?
PS: není tady pokrývač z Jičínska?
... pokud střecha není přímo v havarijním stavu , ... pak bych na případnou opravu - v několika místech - využil materiál z části rozebrané střechy... a obnaženou část střechy ( pokud možno jižní část ) bych osadil kolektorama. Kolektory budou sice o málo dražší, ale na potřebné ( pouze místní ) opravě střechy ušetříte ( právě na ty kolektory ) ... a kolektory Vám pak budou postupně "vydělávat" ( "mazat" ) vložené náklady na zhotovení úplně nové střechy ( pokud byste ji přece jen musel udělat ) ... a nebo byste ( za pomoci kolektorů ) postupně vydělával ( tedy šetřil ) na pozdější "super-generální" opravu celé Vaší střechy.
Pokud nyní prachy "vrazíte" pouze do "generální" opravy ( tedy úplně nové ) střechy ( bez kolektorů ), pak půjde pouze o jednoúčelovou investici, ... zatím co instalací kolektorů byste "zabil" dvě "zlaté mušky" ... jednou RANOU!
Pořízení kolektorů bude sice ... o něco dražší, ale nebudete vkládat peníze do jednoúčelové investice ( pouze opravy střechy ), ... ale penízky - investované do kolektorů - se Vám budou postupně vracet ... až Vám postupně "smažou" všechny náklady ... a pomalounku, ... polehounku ... Vám ... začnou "kolektorky" ... tiše "vydělávat"! ( ... prostě ... pioužijte ... svoje ... jedny "prachy" ... 2x! ) ... Myslím si, že by to ale - ze všeho nejdříve - chtělo jednu "ostrou" tužku ... a pár minut počítání
... a nějakým tím výpočtem by se určitě udělalo vetší "jasno"!
... No a pak už budete všechno v pohodě!
... s plechovou střechou bych asi váhal, ... on je to při dešti docela "dobrý" rachot. ( pokud jste zvyklý na klid ) ... ale nejlepší je zajít k někomu, kdo má plechovou střechu ... právě v dešti ... a máte to z "první ruky" ... na vlastní uši, což je - po Vaši představu - to nejdůležitější! ... přeju šťastnou volbu ... a pevné nervy!
O kolektorech jsem uvažoval, ale bohužel nemám střechu na jih, takže účinnost by už nebyla taková. Na jih je štít domu Navíc by se i investici do kolektorů ještě přidala investice do kotle a nějakých těch směšovacích zařízení a cena by byla někde úplně jinde.
Kamarád mi od známého zjistil, že cena práce za metr by měla být podobná ceně za metr materiálu. Takže v tomhle případě by mě střecha mohla vyjít mezi 50ti a 60ti tisíci.
Tak teď musím vymyslet jakou cestou se dám. Buď jen dám do pořádku stávající (cca 1.000,-) nebo ji nechám zrenovovat (cca 30.000,-)a nebo nechám vyměnit eternit za plech (cca 60.000).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.