Nejste přihlášen/a.
Ahoj, záleží na směru svařování u cóčka? Jestli vést hubici zprava doleva nebo naopak? Popř. ze shora dolů nebo naopak? Díky
Díval jsem se na tule stránku s teorií ohledně svařování.
Překvapilo mě, co je uvedené pod nadpisem "Vliv sklonu hořáku". Mám jako profík s mezinárodními a evropskými certifikáty odsvařováno už přes 35 roků, tak si myslím, že z praxe mám dost zkušeností se svařováním jak tenkých plechů, tak i desek s tloušťkou až 15 cm.
Povrchová housenka je tam uvedená správně - když se "tlačí", tak není tak vysoká a vypadá lépe.
Ale závar je uvedený zcela obráceně - sice závar závisí na proudu, ale při "tlačení" je menší než při "tažení".
U vícevrstvých svárů se kořenové a výplňové housenky většinou "táhnou" kvůle lepšímu provaření, a krycí vrstva se "tlačí" kvůli lepšímu vzhledu.
Teorie je jedna věc a praxe jiná věc.
Na sklonu i směru svařování hodně záleží. A používání termínu "z prava do leva" je hodně zavádějící, protože se svařuje tak aby se svařenec co nejméně deformoval a také podle toho, jaký je k sváru přístup. Proto se stává, že se v praxi svařuje z leva do prava způsobem jako z prava do leva, nebo opačně, někdy se musí svařovat i k sobě nebo od sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.