Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam v byte (bytovy dum cihlovy) na oknech na vychodni a jizni strane vnejsi rolety.
Dum se ma zateplovat.
Stavebni firma zada demontovat rolety. Demontaz, uprava toho bubnu a uprava hlinikovych lamel rolety, nasledna montaz by stala asi 7 500.
(pry ale nemuzou garantovat, ze na zateplene ramy oken bude vubec mozne vnejsi rolety upravene znovu namontovat)
Existuje pro tuto situaci nejake hospodarne reseni?
Vim o riziku tepelneho mostu a moznosti plesniveni okoli oken (nevim ted spravny nazev).
Poradte, prosim.
P.S. samozrejme bych rada zachovala vnejsi rolety, hlavne na jizni strane.
Já jsem to vyřešil už při zaměření rolet a požadoval jsem velikost s přihlédnutím na budocí zateplení. Před zateplením jsem rolety demontoval a po finálce namontoval zpět. U jedné jsem musel zkrátit kastlík o cca 5 mm.
Na několika domech jsem vyděl, že zateplení udělali přes Al profil rolety, ale to je dle mne špatně. Vzniká tam tepelný most a v budoucnu to může bý problém. Navíc při případném požadavku odstranění rolety (porucha, výměna) toto nelze provést bez destrukce špalety.
Přesně tento problém jsem také řešil.
Čí je dům? Máte na rolety povolení?
Já je neměl, ale na montáž rolet na okna je nepotřebuji.
Sám jsem to demontoval, s tím, že jsem majiteli oznámil, že je chci ale na nové okna dát zpět.
Pokud se jen zatepluje, není potřeba vůbec sundátat.
Zateplení provedli kopem nich.
Montáž byla zdarma, protože je to muj majetek a majitel mě nutil, je před výměnou oken sundat, s tím, že věděl, že je tam chci zpět.
Co je to za zlodějská firma, která chce za demontíž a montáž 7500?
Mě stále roleta i s montáži, před 15 lety ( a to bylo drahé) 10.000 Kč
Za demontář a montáž tak 1000 Kč a ani nic víc !
Nenechte se obalamutit. Neexistuje, NIC nebudu demontovat, jen proto že to chtějí.
Chtěli i demontovat klimatizaci. Ta ale nejde, neboť by přestala být funkční.
Poradili si, udělali to jen kam dosáhli.
Tohle zateplení stejně první 3 roky je spíše pro problémy, než se vše pod zateplením vypaří, pokud to vůbec udělají dobře, což v čechách moc neumí ( nebo vůbec? )
p.s. na klimatizaci mám povolení, a nezajímalo mne co majitel chce nebo nechce
Ať si poradí. Nebo zaplatí montáž a demontáž ze svého. Stejně to uhradíme MY v nájmu, nebo ne?
Dekuji za objasneni. Ne, doted se plisen netvorila, uvnitr mam vlhomery a okamzite vetram, nad 50 %.
Okna jsou na vychod a jih.
Mluvila jsem se stavbyvedoucm a samotnymi zateplivaci, ti v roletach nevidi problem, pry okolo, na spalety nalepi tensi vrstvu...
Okna jsou uz stejne olepene, jde to velice rychle.
Chgela jsem vedet, jestli je treba nejaka moznost, treba bych koupila termoizolacni maltu ci co...?
Pokud si stavební firma se zaměřením na zateplovací systémy nedokáže poradit s tak jednoduchým a běžným stavebním detailem jako jsou venkovní rolety, tak ať ukončí živnost, řemeslníci vrátí vyuční listy a majitel maturitu...co se týče ceny...nikdo neví ve kterém patře máte okno s roletama...ze vnitř se asi těžko budou dát demontovat a z venku záleží na výšce a použité technice...dá se však předpokládat, že při zateplení celé budovy budou mít kolem baráku lešení takže to nebude nijak složité.. roleta je akorát kastl, který drží pomocí pár hmoždinek a vrutu na stěně a max. je napojena kabelem na elektriku...co se týče tepelného mostu tak se to řeší tak, že se mezi omítku a kastl dává také izolace...
Tato "odpoved" mi nic neresi. Chtela jdem vedet, jaka je moznost zachovani vnejsich rolet a soucasne dodrzet standard zateplovani/zatepleni.
Cenu upravy rolet od dodavatele znam taky, i moznost, ze se opet mozna nebudou dat instalivat.
tato má odpověď řeší úplně vše. Pokud Vám stavební firma nedokáže zaručit, že roletu zpátky namontuje, tak je to špatná firma. Vy jako uživatel se nebudete přizpůsobovat firmě, ale firma Vám...Jestli v mé reakci nevidíte tu radu tak ji napíšu ještě jednou a polopatě.
VAŠE ROLETA ZŮSTANE NA MÍSTĚ A FIRMA V RÁMCI REALIZACE VYŘEŠÍ DETAIL DLE TECHNOLOGICKÝCH PŘEDPISŮ PRO ZATEPLOVÁNÍ BUDOV A DLE STAVEBNÍCH DETAILŮ, KTERÉ SE UČÍ ŘEŠIT VE 3.ROČNÍKU STAVEBNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.