Dobrý den, chci se poradit se znalejšími, jaké řešení bude optimální s ohledem na životnost systému pochozí střechy. Máme verandu s nezatepleným stropem. Po střeše se výjimečně chodí kvůli střeše a čistění okapů, takže v plánu bylo po přidání tepelné izolace zakrytí plechem. Vzhledem k dveřím a ke sklonu by však polystyrenu bylo minimum, bude proto lepší zakrytí PVC a polystyrenu může být sice mizerných, ale v celé ploše stejných 11-12 cm. Bylo mi nabídnuto několik řešení. Klasika Protan GT, 2,4 mm, nebo o třetinu levnější SE 1,5 mm, prý to pro moji potřebu po zakrytí dlažbou na terče postačuje. Dále se nabízí AlkorPlan 1,5 + AlkorPlan Walkway 1,2 za cenu Protanu SE. Další varianta 2x Rhenofol CV 1,5 mm, vyztužené, ale výrobcem neoznačené jako pochozí (to by muselo mít vrchní vrstvu nevyztužené 1,5 CS) toto řešení je nejlevnější a s nejdelší zárukou. Mám zvolit dražší silnější jednovrstvou nebo levnější dvouvrstvý systém? A u dvouvrstvého, mám požadovat variantu označenou jako pochozí, nebo je výhodnější vzít to nejlevnější a raději zvolit zakrytí dlažbou na terče v místě přístupu ke střeše (nebo plošně a udělat z toho terasu)? Samozřejmě cena není nejdůležitější parametr, ale úspora potěší. Děkuju za názory.
Z vašich uvedených neznám ani jednu ale mám na kotelně fatrafol 810 a chodím po něm převážně v zimě (vymetání komínu) už asi 10let a bez problému.Fatra dělá i 814 a ta je přímo pochozí
Ano, výrobky fatrafol znám a zná je samozřejmě i realizační firma. Ta s nimi nepracuje (respektive pracuje nerada), prý má lepší zkušenosti s tenkými foliemi z důvodu lepší manipulace, pro ni lepší možnosti spojování a také nedokáže garantovat po svaření spoje z důvodu odlišné technologie svaru u těchto silnějších folií stejný odstín. Děkuji vám za odpověď podle vašich praktických osobních zkušeností, tím víc, že asi zde bude jediná. Nejspíš tedy požádám o jedno z nejlevnějších řešení a vylepším to chodníkem z dlažby na terče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.