Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravný štukový tmel

Od: krtek66 odpovědí: 2 změna:

Ahoj, má někdo z vás reálnou zkušenost s opravnými štukovými tmely ať už v tubě pro pistol nebo v kýblu? Vím, že tohle existuje, ale nikdy jsem neměl možnost to vyzkoušet. Se sádrovými vím jak se pracuje a co se s nimi dá udělat a jaké kvalitě opravit. Mám ve štukové zdi díru průměr 10mm na hmoždinku a chtěl bych vědět zda tyhle "opravné tmely" to dokáží zamaskovat tak kvalitně jako kdyby zeď byla celá sádrová a opravoval bych to sádrou. O vyplnění samotné díry mi nejde. Pouze o zakrytí třeba 2-3mm vrstvy a sjednocení povrchu. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

10mm díra?Je to spíše dirka.Na takové stačí akryl tmel v tubě.Po kud jsou to poškození ne větší jako 5 cm,pak je akryl vhodný.Pokud je na stěně více defektů,používám finální stěrku.Používá se na sádrokartonové montáže.Musí nejprve zaschnout a podle vzhledu přebrousit brusnou síťkou.Pak je stěna podobná sádrokartonu.Sádru nepoužívám,protože je tvrdá a dělá pak problémy.

JABRAKA

krtek66

ta stěna je zaštukovaná takže sádrové tmely jsou nevhodné...sádra je hladká štuk má šutr...a 10mm je průměr..hloubka 5cm...je to po hmoždince..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oprava štuku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]