Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze mít nižší dveře?

Od: heda* odpovědí: 11 změna:

Do malého vedlejšího skladu v rodinném domku bychom rádi dali nižší dveře než 197cm. Budou tam jen stav. kolečko, lopaty a pod. Je to možné?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x
Pokud jste trpaslíci, tak to může být dobrý nápad. V opačném případě počítejte s tím, že se tomu, kdo bude procházet, občas pěkně rozsvítí v hlavě.

hodnocení

3x
Používám atypické, samodomo vyrobené dveře do sklípku pod domem, vysoké cca 160 cm. Je v něm ruční + elektrické zahradní nářadí a potřeby, zahradní vodárnička, a plno dalších drobných, někdy i nepotřebných věcí. Znáte to - škoda vyhodit...
Při vstupu (a následném výstupu) v průměru jednou denně, počas 35 let bydlení, si pamatuji veeelmi málo setkání hlavy s vrchem zárubně. Většinou to bylo jen lehké škrtnutí, pohlazení, letmý dotyk. Dost citelný náraz a odřenou pokožku jsem zažil asi dvakrát, potoky krve a prasklou lebku nikdy.
S kalkulačkou to u mne vyšlo asi na jedno promile. Manželka je zřejmě pozornější, nebo si ťuknutí nechala pro sebe.
Některé plochy nižší zárubně můžete případně polepit tužší pěnovou gumou, molitanem a pod., potom naráz nebude tak drastický.
Já se na to chystám už řadu let...

barbakan*
hodnocení

2x

Tady se meze nekladou.

figurek*
hodnocení

2x

jj, vidím že jste ještě nevrazil hlavou do futra. Hned byste věděl co se nedělá.

olin*
hodnocení

0x
Kamarádka postavila barák a nekolaudovala-žádný hasiči, hygienici, elektrorevize apod. Od nového roku se nekolauduje-takže když si tam dáš malé dveře- tvůj problém...

radce*
hodnocení

0x

snad jen najít vhodnou zárubeň, nebo klasickou seříznout na míru i s dveřma, nebo i obložky to vyřeší

hodnocení

0x

197 cm zase není tak málo, člověk běžného vzrůstu si ani nevšimne. U obytného prostoru by to asi vadilo při případné kolaudaci, u skladu nářadí to nikdo řešit nebude.

Mám na chatě nišší dveře do sklípku (neměřil jsem o kolik) s betonovým překladem. Je to akorát tak, že si toho nevšimnete, ale se vzpřímenou hlavou neprojdete. Při vcházení to problém nedělá, každý se instinktivně sehne. Naopak při vycházení se praští každý *ee*, i když ho předem varuju. Praští se ale jenom jednou. Je to zážitek, který si pamatuje po zbytek života *smich*.

Hejkal - Jo jo, chatu mám cca 12 let a teprve vloni jsem tam konečně nalepil PVC podlahovou lištu :-D

hodnocení

0x

Možné to je.

poustu poradců argumentuje malou výškou, ale o okolik vůbec chcete snížit výšku. Klidně můžete, ale hold musíte se ohnout. Taky záleží, jaké dveře. Když papundeklové odříznete od spodního rámu, klidně se rozsypou.

pardon

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 22. 03. 2018 18:41:05
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

hodnocení

0x
Nižší dveře se dělají, jen když se nevejdou normální.
A jak zde již zaznělo, nižší dveře ničemu nevadí a po pár úderech si na to i člověk zvykne a ohýbá se automaticky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]