Používám atypické, samodomo vyrobené dveře do sklípku pod domem, vysoké cca 160 cm. Je v něm ruční + elektrické zahradní nářadí a potřeby, zahradní vodárnička, a plno dalších drobných, někdy i nepotřebných věcí. Znáte to - škoda vyhodit... Při vstupu (a následném výstupu) v průměru jednou denně, počas 35 let bydlení, si pamatuji veeelmi málo setkání hlavy s vrchem zárubně. Většinou to bylo jen lehké škrtnutí, pohlazení, letmý dotyk. Dost citelný náraz a odřenou pokožku jsem zažil asi dvakrát, potoky krve a prasklou lebku nikdy. S kalkulačkou to u mne vyšlo asi na jedno promile. Manželka je zřejmě pozornější, nebo si ťuknutí nechala pro sebe. Některé plochy nižší zárubně můžete případně polepit tužší pěnovou gumou, molitanem a pod., potom naráz nebude tak drastický. Já se na to chystám už řadu let...
Kamarádka postavila barák a nekolaudovala-žádný hasiči, hygienici, elektrorevize apod. Od nového roku se nekolauduje-takže když si tam dáš malé dveře- tvůj problém...
197 cm zase není tak málo, člověk běžného vzrůstu si ani nevšimne. U obytného prostoru by to asi vadilo při případné kolaudaci, u skladu nářadí to nikdo řešit nebude.
Mám na chatě nišší dveře do sklípku (neměřil jsem o kolik) s betonovým překladem. Je to akorát tak, že si toho nevšimnete, ale se vzpřímenou hlavou neprojdete. Při vcházení to problém nedělá, každý se instinktivně sehne. Naopak při vycházení se praští každý , i když ho předem varuju. Praští se ale jenom jednou. Je to zážitek, který si pamatuje po zbytek života .
Hejkal - Jo jo, chatu mám cca 12 let a teprve vloni jsem tam konečně nalepil PVC podlahovou lištu
poustu poradců argumentuje malou výškou, ale o okolik vůbec chcete snížit výšku. Klidně můžete, ale hold musíte se ohnout. Taky záleží, jaké dveře. Když papundeklové odříznete od spodního rámu, klidně se rozsypou.
Nižší dveře se dělají, jen když se nevejdou normální. A jak zde již zaznělo, nižší dveře ničemu nevadí a po pár úderech si na to i člověk zvykne a ohýbá se automaticky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.