Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavedení tří fází v panelovem domě

Od: robertdenk odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, do bytu v paneláku si zřizujeme třífázový proud, byli jsme na Cezu, vyplnili žádost, už nám přišla smlouva, že máme schváleno, rovnou jsme ji podepsali a poslali, zaplatili jsme poplatek 7500,-. A zajímá mě jestli je nějaká lhůta do kdy musíme dodat cezu revizi, tak aby nám poslali technika, který nám vymění stávající jistic na chodbě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

V bytovém domě taková úprava znamená v podstatě nový rozvaděč,protože do schodišťového jde jen jedna fáze.Bude potřeba zásah v domovním rozvaděči a kabeláž až na patro u bytu.Tam se třífázový elektroměr nevejde a bude to znamenat nový.A kabeláž do bytu.Na vše bude třeba ještě schválení schůzí vlastníků,případně družstva.Nechápu,proč takové výdaje do panelového bytu.

JABRAKA

Ani já to nechápu.

robertdenk
hodnocení

Asi jste ze starý školy, kde ještě vaříte na plynu, indukce jem mnohonásobně lepší a investice 7500 plus něco málo elektrikáři mi nepřijde jako částka, která mě zruinuje :)

111®

Jabraka není ze staré školy, on tomu jen nerozumí..nebo to mají tak blbě u nich v domě..

hodnocení

0x

Nevím podrobnosti o Vašem případě, ale obecně.

Navýšení máte domluvené a uhrazené s Čez distributorem, ale smlouvu a revizi předložíte Čezu prodeji. Já jsem zvedl telefon a zavolal na jejich linku a byl jsem velice spokojen s přístupem a radou. Dokonce i předvyplnili papíry.

doplněno 22.03.18 07:26:

Já se domnívám, že třífáze je normílně přivedena do rozvaděče, jen do bytů jsou jednofáze. Takže jen povolení, předrátování, revize a smlouva.

Nedovedu si představit panelák, který má přívod jen na jednu fázi. Pro několik bytů. Blbost.

hodnocení

0x

Dobrý den, neuvádíte podrobnosti, ale mám za to, že v té chvíli máte smlouvu o připojení odběrného místa. Technik od ČEZu provede pouze osazení elektroměru, případně spínacího prvku, pakliže budete mít dvoutarif. To ovšem udělá pouze v tom případě, že ten elektroměrový rozvaděč budete mít ze strany zákazníka na to nachystaný na tři fáze a osazen hlavní jistič před elektroměrem (toto není majetkem ČEZu, to musíte udělat za své) a mít provedenou revizi odběrného místa. S papírem o revizi zajděte pak na ČEZ, pak s Vámi sepíší novou smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny (nejspíš), pak Vám ten technik namontuje elektroměr, případně spínací prvek, a můžete odebírat elektriku.

olin*
hodnocení

0x
Na výměnu jističe si musíš pozvat firmu nebo známého, nahlásit odplombování kvůli výměně jističe a předrátování za třífázový rozvod dle dohody s ČEZ a potom revizák s revizí a na ČEZ, ty pošlou technika na výměnu s třífáz. Elektroměrem. Dříve ta platnost na předěl byla rok, dnes tu lhůtu nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vymena jistice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]