Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat, jak je to s hypotékou pokud jsme si s přítelkyní vybrali koupi nemovitosti např o hodnotě 3M a každy máme malé finanční prostředky například přítelkyně 100 000,- a já 400 000,- Kč, Zajímám mě pokud by se brala hypotéka na oba i by byli spoluvlastníci oba, jak se to řeší v případě rozchodu atd.. Jestli to jde nějak ošetřit ohledně třeba podílem v nemovitosti, zkrátka že jeden z nich do toho vložil větší částku a pak se nemusel svojí části dělit a prakticky dávat tomu druhému? Podotýkám že nejsme vzití. děkuji za odpověď.
Rozdíl 400tis na začátku je celkem zanedbatelná částka, tu bych neřešil.
Spíš bych se zaměřil na to, co budeš dělat v průběhu hypotéky. Pro většinu populace je to závazek na velmi dlouhou dobu. Jak budeš řešit poměr splácení. Přítelkyně otěhotní, takže nebude moci splácet to, co dříve. Co uděláš? atd...
Expander, napadla mne varianta, která by mohla fungovat jako "fifty/fifty". Vložte každý 100 000,- a vy si zbytek peněz nechte na svém účtu. Pro domácnost si založte účet společný a z toho čerpejte. Váš účet si před sňatkem nechte notářsky ošetřit. Jsem spíš pro variantu, kdy mladí lidé spolu chtějí založit rodinu a začínají oba e stejným dílem.
podrobně by odpověděl asi notář, ale je to něco jako vyjmutí těch JEHO peněz ze SJM, ale nejsem odborník , tak píši jak mi "zobák narostl" ...prostě aby oba začínali od "od nuly". Nebo @ivzez ví něco ještě jiného? Poraďte, asi budeme také potřebovat
jj, v tomto dotaze názorně vidíte, proč má nemovitost vždycky patřit jen jednomu a proč manželské párky mají při žádosti o hypotéku výhodu. Jasná věc, manželé jsou sice dva, ale z hlediska majetkového práva jsou jen jeden.
Vy jste dva singlisti se vším všudy a to je potenciální problém. Odtud moje rada co dělat, jestli se chcete vyhnout aspoň některým problémům :
1/ Vezměte si celou hypotéku na sebe
2/ nebo ještě před hypotékou udělejte ze své přítelkyně svoji zákonitou ženu.
No a jen douška na závěr. Asi se budete muset trochu uskromnit, protože ten váš společný půlmilion nemusí na získání třímilionové hypotéky stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.