Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka a vlastní zdroj

Od: expander odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chci se zeptat, jak je to s hypotékou pokud jsme si s přítelkyní vybrali koupi nemovitosti např o hodnotě 3M a každy máme malé finanční prostředky například přítelkyně 100 000,- a já 400 000,- Kč, Zajímám mě pokud by se brala hypotéka na oba i by byli spoluvlastníci oba, jak se to řeší v případě rozchodu atd.. Jestli to jde nějak ošetřit ohledně třeba podílem v nemovitosti, zkrátka že jeden z nich do toho vložil větší částku a pak se nemusel svojí části dělit a prakticky dávat tomu druhému? Podotýkám že nejsme vzití. děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

Prostě budete mít podíl jiný než 50/50

hodnocení

0x

Nemovitost můžete vlastnit třeba jeden 20% a druhý 80%, to není problém. Ale aby to bylo takhle jednoduchý, tak byste museli i splácet ve stejném poměru.

silumazo
hodnocení

0x

Rozdíl 400tis na začátku je celkem zanedbatelná částka, tu bych neřešil.

Spíš bych se zaměřil na to, co budeš dělat v průběhu hypotéky. Pro většinu populace je to závazek na velmi dlouhou dobu. Jak budeš řešit poměr splácení. Přítelkyně otěhotní, takže nebude moci splácet to, co dříve. Co uděláš? atd...

athenaise*
hodnocení

0x

Expander, napadla mne varianta, která by mohla fungovat jako "fifty/fifty". Vložte každý 100 000,- a vy si zbytek peněz nechte na svém účtu. Pro domácnost si založte účet společný a z toho čerpejte. Váš účet si před sňatkem nechte notářsky ošetřit. Jsem spíš pro variantu, kdy mladí lidé spolu chtějí založit rodinu a začínají oba e stejným dílem.

iz*

Jak se notářsky ošetřuje účet?

athenaise*

podrobně by odpověděl asi notář, ale je to něco jako vyjmutí těch JEHO peněz ze SJM, ale nejsem odborník , tak píši jak mi "zobák narostl" :)...prostě aby oba začínali od "od nuly". Nebo @ivzez ví něco ještě jiného? Poraďte, asi budeme také potřebovat *smich*

expander01

No ono právě většinu naších zdrojů chhceme použít k dobré Bonitě.

figurek*
hodnocení

0x

jj, v tomto dotaze názorně vidíte, proč má nemovitost vždycky patřit jen jednomu a proč manželské párky mají při žádosti o hypotéku výhodu. Jasná věc, manželé jsou sice dva, ale z hlediska majetkového práva jsou jen jeden.

Vy jste dva singlisti se vším všudy a to je potenciální problém. Odtud moje rada co dělat, jestli se chcete vyhnout aspoň některým problémům :

1/ Vezměte si celou hypotéku na sebe

2/ nebo ještě před hypotékou udělejte ze své přítelkyně svoji zákonitou ženu.

No a jen douška na závěr. Asi se budete muset trochu uskromnit, protože ten váš společný půlmilion nemusí na získání třímilionové hypotéky stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]