Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu od zkušenných ,kteří pracují se dřevem.Dostala jsem dárek -viz foto-a nevím ,jak ji ošetřit,aby co nejdéle vydržela.Děkuji M
Co to prosím má být? K čemu to bude sloužit?
Krmítko: Takže ošetřit pouze tu nohu, ale ložnou plochu určitě ne, tu nechte bez ošetření. Leda nějakým bezpečným nátěrem /vhodným ke kontaktu s pitnou vodu a potravinami/.
Z praktického hlediska je takovýto výtvor jako krmítko nevhodný. Je potřeba přidělat ohrádku, aby ptactvo při příletu neshodilo všechno zrní ven na zem. Kolikrát se ptáci v krmítku melou a kosák to tam opanuje a nikoho nepustí. Též vítr valnou většinu potravy rozfouká.
Také stříška je nedostatečná. Krmivo má být zcela zastřešené, aby na něj nepršelo a nepadaly sněhové vločky. Zrní potom plesniví, nebo při mrazech zmrzne.
Také jsem si myslela, že to bude krmítko. Je pravda, že by se neměl ničím napouštět ten "jídelní stůl" urostřed, kam se bude sypat. Řešila bych to tak, že bych koupila nějakou lepší plastovou misku a tu tam přilepila. Byla by lepší nějaká z kovu, ale to se bude asi těžko sháňět. Nebo mne napadlo po stranách přidělat prkénka, tak 8 cm vysoká a tím by se zabránilo rozhazování semínek okolo a ani vítr by to pak nevyfoukal. Může se také proti dešti okolo přidělat průhledná folie a nechat otevřený jenom jeden díl. Jeden vstup ptáčkům stačí bohatě, dohodnou se. Sama jsem tady přemýšlela jak si udělat krmítko a na internetu jsem našla návod na krmítko z petky od kokakoly. Tak jsem to udělala a pak jsem si říkala, že je to blbost, protože se na tu vařečku vejde jenom jeden ptáček a že to pro ně bude problém. A nebyl. Za chvíli si zvykli a nalétavají jeden za druhým a ti ostatní sedí dole na keři pivoňky a čekají frontu až na ně přijde řada. Je to sranda je pozorovat, jak jsou chytří. Ale kosák tam teda nejde, ten je moc velký. Jenom sýkorky a vrabci. A tohle krmítko co je na obrázku je moc hezké, hned bych takové brala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.