Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začalo mi čudit z bojleru (Dražice), uplně náhodou jsem šel do koupelny, koupelna zakouřená a smrad pálícího se plastu.
Bojler jsem jističem vypnul a neřešil jsem to, v zimě ohřívám vodu kotlem. Ale končí sezóna tak potřebuji dát bojler dohromady,
Je divný že už jsem jednou měnil ten termostat a pak to půl roku ohřívalo, kde může být problém?
3x
Problém je právě v tom termostatu na fastonu vodiče.Mohl tam být (a podle fotky tam byl) nedokonalý spoj, který se ohříval (vznikl oblouk mezi kontakty vodiče a termostatu) až došlo k tomuto.
Čistě teoreticky termostat může být v pořádku, jen to chce dát dohromady.
Ano, mohlo to tak být, ale ruku do ohně za to dát nemůžu. nevidím to rozpojené, nevím co a odkud je přesně spálené. Ale podle mého názoru to může být přesně jak píšete. A nebo taky ne? pochopitelně závada může být i u termostatu, ale málokdy se stane toto.
Vypněte přívod el. energie, sundejte fastony ze svorek, podívejte jestli došlo k zahoření uvnitř termostatu nebo opravdu vznikl problém mezi kontakty, poté očistit svorku na termostatu, vyměnit faston na kabelu, zapojit a zkontrolovat funkčnost.
Podobné závady jsem řešil u jiných spotřebičů a viníkem byl vždy přechodový odpor mezi kontakty. = zápach spáleniny, saze, očouzení. Výměna za pár kaček.
2x
Ano ,jsou to přechoďáky,a to skoro na každém kontaktu.Očistit už asi nepomůže ,budou vyžhavené nebudou pružit.Takže vyměnit.Měli by to být "klasické" votona.cz/...
doplněno 19.03.18 21:13:
Ježiš co jsem to tam dal
alarmax.cz/...
doplněno 19.03.18 22:22:
No s tím pájením nevím jestli je to dobrý nápad.To jako myslíte přímo k termostatu?Myslíte že ty kontakty jsou s materiálu který dobře spájíte?Máte vhodnou páječku , pájku (cín),tavidlo?Navíc cín oxiduje,teče ![]()
Takže myslíte že když jsem měnil tenkrát ten termostat, tak jsem měl pořídně očistit ty svorky nebo je vyměnit za nové? A nestalo by se to? Myslíte že když bych to teď jen očistil tak by to mohlo zase fungovat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.