Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasklení lodžie

Od: aiexa odpovědí: 8 změna:
Chceme zasklít lodžii. Bydlíme v Ostravě a při návštěvě stavebního úřadu paní oznámila, že tohle nedělají.
Byt máme v osobním vlastnictví a byt je nyní pod správou společenství vlastníků jednotek. Jak tuto situaci řešit? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

A co byste přesně potřebovala?

Pro běžné zasklení lodžie bezrámovým systémem (v dnešní době naprostá většina) nepotřebujete vůbec nic.

Pokud se jedná o rámový systém, který z venku mění podobu domu, pak je již potřeba stavební povolení.

hodnocení

0x

Nechystá společenství vlastníků revitalizaci domu? Aby se za rok nezačalo zateplovat a neměnila se zábradlí lodžií.

aiexa
hodnocení

Již je po revitalizaci. Balkon má klasické zábradlí, takže zasklení bezrámové a zadělání toho nehezkého zábradlí. Takže od skleněného az po podlahu.

Nerozumím - chcete posuvné zasklení až k podlaze?

To se nedělá, pouze horní část je posuvná.

petan86*

Jestli to dobře chápu, chce před stavajici zábradlí udělat jiné se zasklením (např connex) zakončené madlem a na to horní zasklení bezrámové např, typ vista, Ano toto je možné a běžně se to tak dělá-

Na strankách alumistr.cz/... (dodavatel zaklivacích systemu) si mužete vybrat firmu která se timto zabýva, kvalitní firma zajisti i staticky posudek pokud je vyžadován stavebním uřadem.

hodnocení

0x

Najděte si firmu co to dělá. Například v Zikádu jich je dost. Já osobně bych nezasklíval. Všude kde to znám se stal z balkonu akorát sklad. A taky to ubere světlo.

hodnocení

0x

Zadejte si do vyhledávání - Jiří Froněk - CATR. Mám od nich zasklený balkon již několik let a jsem velmi spokojená. Nezapomeňte si předem vyřídit všechna povolení. I toto mi ta firma za poplatek vyřídila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]