Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte. Před 2 roky mi firma dělala koupelnu. Sprchový kout natřeli hydroizolací a já jsem si koupila Odtokový žlab OZ Ravak plastový s nerezovou mřížkou. Ten mi firma instalovala a položila dlažbu. Po roce mi začala povolovat dlažba, uvolňovaly se kachle, ale né ve sprcháči, ale před ním. Myslím si, že to bylo způsobeno, tím, že ve sprcháči to bylo natřeno hydroizolací a před ním ve zbytku koupelny, už né. Firma přijela, kachle vyndali a byla pod nima voda. Celou dlažbu vyrubali a také 2 řady obkládaček po celém obvodu koupelny.Boční stěny byly suché, nikde mokro, v podlaze nevede žádné potrubí, jen odpad na který se dopojoval žlab. Tvrdili mi tehdy, že to bylo tím, že jsem si koupila plastový žlab a že ten plast pracuje a tím se od dlažby odchlípnul a tak pod něj zatíkalo. Znova sprcháč natřeli hydroizolací, žlab znova instalovali, obložili ty boky a položili dlažbu. Teď po roce, se situace opakuje. Zase je uvolněna dlažba. Mám podezření, že tam zase bude voda. Prosím, co je špatně? Firma tvrdí, že ten žlab pořádně zaizolovala, že si zvlášť dali záležet. Dívala jsem se na video na Yotube, na montáž Od Ravaku. Tam technik pokládal dlažbu, až úplně ke hraně žlabu a pak to objel silikonem, pružným tmelem. My to máme tak, že dlažba je trochu výše nad hranou žlabu a je tam spára asi 5mm. Ta je spárovačkou zaspárovaná, k té hraně žlabu. Je toto správně? nemůže to být tím? Ještě možná další možnost, je to Rodinný dům, koupelna tam byla cca před 40-ti léty přistavena. Byla obložena stejným stylem, během let, už 2x a dlažba držela, nikde žádná vlhkost. byl vždy problém ji odsekat. Montér, před těmi 2 léty vytřískal v betonu dolu díru, aby měl větší spád pro žlab. Nikde nebyla žádná voda, vše suché, takže, co mi poradíte? Je to špatnou instalací žlabu, nebo vzlínající vlhkostí?, nešla by ta vlhkost i do stěn? Co mám použít za argument . když přijede majitel firmy? Děkuji.
Na fotkách je to špatně vidět, dlažba je černá a spárovačka taky.
Tak, asi koupelna, která byla postavena před 40-ti léty nějak vypadala, ale po 20-ti létech si ji rodiče nechali znova předělat k obrazu svému a nyní po dalších 22 letech si chtěli dopřát novou koupelnu, bezbariérový sprchový kout a samozřejmě byly třeba vyměnit i pozinkované vodovodní trubky za plastové. Samozřejmě se dělala i výměna hliníkových el. vodičů, za měděné.
Prostě normální rekonstrukce koupelny. Dotaz zní, v čem je chyba? Je žlab špatně instalovaný, nebo je chyba, že nátěr hydroizolací, je pouze pod částí, kde je sprchový kout, tedy na cca 1,5m2,a že není už na zbytku podlahy koupelny? tam právě ta dlažba, začala vždy odpadat... Mohlo by to snad nějak kondenzovat a stékat až k tomu sprcháči?
Toto nevíme.
Hydroizolace by rozhodně měla být po celé podlaze a vytažena i částečně na stěny (ve sprchovém koutu rozhodně až do výšky), měla by z celé místnosti vytvořit takovou vodotěsnou vanu. Pouze pod sprchovým koutem je to nedostatečné.
Takže myslíte, že by to mohla být tzv. zemní vlhkost? Pod sprcháčem to drží, ale na zbytku malé koupelny to odpadává.
Koupelna je malá 1,20m x 3,20m, sprcháč je v jednou rohu, takže hydroizolace je provedena na všech třech jeho stěnách a na ploše podlahy cca 1,5m2, dále už ty 2m není. tam se to právě loupe. Když se to loni bouralo, tak to bylo také tak. Beton byl nasáklý pod dlažbou a tam, kde je hydroizolace, pod sprcháčem u žlabu, tak tam stála voda. Mohlo to být , něco jako kondenzát že to tam zateklo z té části bez izolace? Nebo je to blbost? Předtím to nikdy nedělalo, bylo tam sucho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.