Nejste přihlášen/a.
Tak ono jde totiž o to, že tam kde je symbol sušičky přeškrtnut, tak se jedná o oblečení, které by se tím teplotním šokem mohlo srazit. Myslím to tak, že když dáte prádlo z pračky rovnou do sušičky, tak je hodně mokré a studené. Sušička vytvoří docela velkou teplotu během chvilky a to oblečení se v ní plácá dost dlouho, než úplně uschne a opravdu hrozí sražení. Ale když necháte takové svetry napřed volně usušit tak, aby nebyly vyloženě mokré, a pak je tam dáte na nízký stupeň, tak se nic nestane. Vyzkoušeno na opravdu drahých, synových svetrech a ten by řval jako pavián, kdybych mu zničila nějaký svetr za 5 tisíc. Já sušičku mám a používám ji vlastně jen na polosuché prádlo. Nikdy do ní nedávám úplně mokré, rovnou z pračky. Ale mám možnost sušit venku. V létě normálně na zahradě a v zimě v altánu pod střechou, nebo v koupelně. A přesto jsem si sušičku pořídila. Prádlo v ní znatelně změkne, ručníky jsou hebké, utěrky se pak lehce žehlí a až otevřete ten zásobník na prach, tak se nebudete stačit divit, co je v prádle ještě i po vyprání za nečistoty. Pak je také výborná na provětrání oděvů, nebo načechrání třeba polštářů a dek. Je to výborný pomocník a jsem ráda, že jsem si ji koupila.
Suším i takové oblečení a sušičku bych z baráku nedala!
Standartně v ní suším všechno, na program jemné prádlo.
sušička prádla je super vec- sušíme všetko okrem funk. prádla, nemám dojem, že by sa nám nejako zásadne zvýšila spotreba el. energie. Jediné čo mi na mojom type vadí (slovinský výrobca biel. techniky), je že sa nedá vybrať výparník a podriadne vyčistiť - takže som ju pracne rozoberal a snažil sa kompresorom vyfúkať. Ale takú údržbu robím pravidelne raz za čas 1-2 roky na každej technike.
Pro mne smysl má přesto, že v ní nesuším všechno. Na čem mi hodně záleží a nechci riskovat, že to pak bude o dvě čísla menší, to tam nedávám, přesto ji v zimním období využívám na ručníky, osušky, utěrky, prostěradla, povlečení na postele. Je to pro mne velký pomocník, ručníky a osušky jsou ze sušičky nádherně měkoučké i bez použití aviváže.
Někdo suší i takové oblečení v sušičce, ale když je tam napsáno, že se nemá sušit v sušičce, tak by se tam sušit nemělo. Obecně je nejlepší, když prádlo uschne volně na balkóně nebo venku. Sušením v sušičce se oblečení výrazně opotřebovává (obzvlášť takové, které se sušit nemá) a zkracuje se tím jeho životnost. V důsledku nesprávného zacházení pak z oblečení za chvíli budete mít hadr, který můžete vyhodit do popelnice. Ani na reklamaci by vám tak ošuntělé oblečení nevzali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.