Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola kalkulace

Od: marek87* odpovědí: 20 změna:

Je to drahé - levné?
Jaké položky vám přijdou k smíchu?
Lokalita Praha - doba realizace 1měs. v jedné osobě (brigádník na vynošení materiálu do třetího patra).

natažení stěny lepidlem bez perlinky (1 vrstva lepidla) 51 Kč m2 x 5,8m2 = 296,-
penetrace podkladu stěny pod lepidlo 10 Kč m2 x 94,76m2 = 948,-
penetrace podkladu stropu pod lepidlo 12 Kč m2 x 39m2 = 468,-
natažení stěny lepidlem s perlinkou (1 vrstva lepidla) 93 Kč m2 x 94,76m2 = 8.813,-
natažení stropu lepidlem s perlinkou (1 vrstva lepidla) 110 Kč m2 x 39m2 = 4.290,-
penetrace podkladu stěny pod štuk 10 Kč m2 x 94,76m2 = 948,-
penetrace podkladu stropu pod štuk 12 Kč m2 x 39m2 = 468,-
štukování stěny 92 Kč m2 x 94,76m2 = 8.718,-
štukování stropu 109 Kč m2 x 39m2 = 4.251,-
sekání šlicu v cihle (do šíře 30mm, do hl.30mm) 51 Kč mb
zahození šlicu (do šíře 30mm, do hl.30mm) 32 Kč mb
obezdívka a podezdívka vany klasické 1.127 Kč /ks
přesun materiálu (pokud není připraven v patře realizace) 205 Kč/hod x 1hod. = 205,-
zdění z tvárnice ytong tl.75mm (bez natažení lepidlem) 201 Kč m2 x 1m2 = 201,-
zdění ze skleněných luxfer včetně spárování 850 Kč m2 x 1,26m2 = 1.071,-
podhled rovný (1x záklop 12,5mm, bez izolace) 269 Kč m2x 10,43m2 = 2.806,-
příplatek za opláštění podhledu hutnější sádrokartonovou deskou (protipožární, akustické, impregnované) 25 Kč m2 x 10,46m2 = 262,-
příplatek za opláštění příčky hutnější sádrokartonovou deskou (protipožární, akustické, impregnované) 30 Kč m2 x 13,29m2 = 399,-
příplatek za opláštění předstěny hutnější sádrokartonovou deskou (protipožární, akustické, impregnované) 15Kč m2 x 15.37m2 = 231,-
příčka (1x záklop z každé strany s izolací ) 292Kč m2 x 13,29m2 = 3.881,-
předstěna volně stojící (1x záklop, bez izolace) 223 Kč m2 x15,37m2 = 3.428,-
montáž akrylátu 16 Kč mb x 42,39mb = 678,-
montáž pouzdra pro zasunovací dveře (JAP - SDK) = 663Kč ks
osazení al. rohů 90 st. včetně tmelení a broušení 83 Kč mb x16mb = 1.328,-
penetrace stěny válečkem (1 vrstva) 10 Kč m2 x 94,76m2 = 948,-
penetrace stropu válečkem (1 vrstva) 12 Kč m2 x 39m2 = 468,-
malba stěny válečkem (1 vrstva - Primalex Polar) 35 Kč m2 x 94,76m2 = 3.317,- x 3 = 9.951,-
malba stropu válečkem (1 vrstva - Primalex Polar) 40 Kč m2 x 39m2 = 1.560,- x 3 = 4.680,-

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

2x

Dobrý den. Vzhledem k požadovanému množství a objemu prací vám jako stavební rozpočtář říkám, že cenová nabídka je velmi krásná! NA PRAHU!..*hej* dlouho jsem se nesetkal s takovou nabídkou od "živnostníka" pro soukromníka..nedávno jsem tu radil jednomu tazateli z Brna, a co ten mi posílal za ceny od řemeslníků*alene* bych je hnal tyčí..a ještě se cítili uražení když jim člověk řel, že jsou drazí..Pokud cena nebude na úkor kvality, tato nabídka je vzorová

marek87*
hodnocení

Velice Vám děkuji za názor.
Pěkný večer.

marek87*
hodnocení

Ještě bych se Vás rád zeptal, kolik byste si řekl za takovou kalkulaci?
Zaměření, výpočty, výběr a soupis množství konkrétního materiálu u dodavatele a pracovní postup mi zabralo přeci jen několik hodin času.
Rozhodně nechci být hamižný, ale na druhou stranu chápu že i taková práce něco stojí a netroufám si ani pomyslet, kolik by si účtovala konkurence.
Předem mnohokrát děkuji za odpověď.
S pozdravem,
Marek

PS: níže přikládám dva odkazy na soubory pro zákazníka,
docs.google.com/...
docs.google.com/...

krtek66

ceny za zpracování rozpočtů jsou individuální...pokud se jedná o zpracování rozpočtu např. pro investora kdy položky vytváříte, počítáte a oceňujete, tak se dle celkové ceny dělí na 0,2-0,5% přičemž čím větší částka (bavíme se o milionech) tím větší procento..Někdo jede na hodiny nebo fixní částky...Mě osobně vychází RD za cca 3mil s DPH částka 6000,- za zpracování rozpočtu a výkazu výměr. Pokud bych byl firma, která dostane pouze výkaz a má doplnit ceny. Nic bych si neúčtoval, protože 1) náklady mám mít rozložené v cenové nabídce a za 2) dnešní doba je taková, že tímto poplatkem zákazníka hned odradíte a nebude od vás nic chtít..

marek87*
hodnocení

Dekuji za vysvetleni.
Mejte pekny a uspesny den.

tomkraken
hodnocení

0x

To jsou ceny včetně materiálu nebo za práci?

marek87*
19.03.18 18:08
za praci
krtek66

tak to pozor!...pokud všechyny položky jsou JEN za práci! tak v tom případě opravuji své původní tvrzení, že kalkulace je v pořádku!

marek87*
A v cem je tedy nejvetsi problem?
krtek66

no právě v tom, že je to JEN za práci. V celém to seznamu položek jsou téměř všechny položky koncipovány jako práce vč.materiálu a tomu je odpovídající i cena. Max. u těch sádrokartonů (podhled, příčka, předstěna) tam bych to teda asi zvýšil o nějakou stovku nebo dvě..ale jinak..tak jak je to napsané je to práce vč.materiálu..Nebo mi chce někdo namlouvat, že jako zaplatím přes 90,-/m2 štuku a ještě mi k tomu někdo bude účtovat materiál? Nebo mi vyzdí příčku z ytongu 75mm za 201,- a ještě k tomu cihlu? Vůbec jako...V tomhle byl ten háček...Jsem si říkal, že to jsou moc lidové ceny na Prahu

marek87*
Mrknete na cenik a jeho popis v zahlavi. Jedna se o ceny za praci bez materialu. cenikyremesel.cz/...
Vy byste rekonstruoval 2+1 o 50m² za 70tis. vcetne materialu? To by bylo opravdu smesne! Nevim z jakeho jste kraje, ale tady ani hodinovy manzel pod 270,- na hodinu nejde.
Kalkulace od ostatnich firem mi pod 100tis. nejdou.
krtek66

takže ujasněme si několik faktů..

1) rozpočtováním stavebních prací se živím už přes 10let a myslím, že docela slušně

2) vlastním certifikát na rozpočtování od RTS takže vyjma práce s tímto programem vím jak a z čeho je tvořena kalkulace a co obsahují jednotlivé položky. V konkurenčním Crossu sice ještě neumím kalkulovat na konkrétní firemní režie, ale vím jakým způsobem program pracuje a jak stanovuje cenu a čím jsou položky tvořeny.

3) bez ohledu na body 1 a 2 nosím většinu cen (až už materiálů nebo subdodávek) v hlavě což mi někdy usnadňuje a někdy i komplikuje život

4) nesjpíš jste asi nepochopil co na té stránce je, protože i přesto,že jste z ní vycházel tak i na té stránce je ta položka vytvořena relativně správně, tak jak má být a je to položka za práci vč.materiálu. Viz.pravidla pro rozpočtování a kalkulace vztahující se k bodu 2. V případě zájmu můžu podat detailní info.

5) Nepleťte si počítání v hodinové sazbě a počítání na jednotkové míry (m,m2,mb). Spousta řemeslníků to dělá a pak se cítí dotčení když je někdo na chybu upozorní

6) jsem z kraje Olomouckého, ale pracuji pro Zlínskou firmu. Pokud vezmu v potaz rozdíly mezi jednotlivými kraji tak rozdíly mohou být v řádech 10-15% .Nelze však oceňovat práci bez materiálu cenou, která odpovídá ceně s materiálem!

krtek66

jen pro informaci výtah některých vašich položek:

penetrace podkladu stěny pod lepidlo 10 Kč ---- D+M (penetrace, voda, nářadí, práce člověka, daně, zisk)

štukování stěny 92 Kč m2 --- D+M (štuk, voda, nářadí, práce člověka, daně, zisk)

příplatek za opláštění podhledu hutnější sádrokartonovou deskou -- pouze příplatek k ceně za změnu materiálu

obezdívka a podezdívka vany klasické 1.127 Kč /ks ---- D+M (cihla, voda, nářadí, člověk daně, zisk)

přesun materiálu (pokud není připraven v patře realizace) 205 Kč/hod --- přemístění materiálu z přízemí do místa určení

malba stěny válečkem (1 vrstva - Primalex Polar) 35 Kč m2 --- D+M (malba, voda, nářadí, práce člověka, daně, zisk) ..btw..maluje se ve 2 vrstvách na novou omítku a běžná cena je 37-40,-/m2

--------------------------

co se týče mzdy člověka, která je právě nejvíc ovlivněna ve kterém kraji bydlí, protože materiál je +/- stejný v celé republice tak v těchto položkách se počítá s údajem, že dělník/řemeslník bere 130,-/hod (čistého - k tomu se pak počítají ty daně) což je při průměrné době 8hodin denně a 20dnech v měsíci 20.800,- čistého + těch mojich 10-15% jako rozdíl mezi kraji... 23.800 x1,15= 24tis zakrouhleně...

krtek66

oprava poslední věty... 20.800 x 1,15 = 24tis čistého

fifalumufy
hodnocení

0x

Krtku66 co to meleš o té mzdě? Vůbec to nechápu?

Abych někomu mohl dát 24tis čistého, tak mě stojí min. 2x tolik.

Tedy reálně mě stojí 50tis měsíčně. Pokud jsem tedy schopen mu zajistit práci na 160hodin měsíčně a ani hodinu se mi nebude nikde vlákat, tak to máme cca 300Kč na hodinu. To musím vyúčtovat, nebo ho ihned vyrazit.

doplněno 20.03.18 11:28:

Ty to nechápeš. Tady nejde jen o daně. Zaměstnej si třeba jen jednoho člověka a uvidíš. Proč vůbec sem píšeš o nějaké čisté mzdě řemeslníka? To nemá žádnou vypovídající hodnotu.

To je jak vypočítat cenu rohlíku, že vezmu cenu mouky a vynásobít množstvím. Tedy rohlík stojí 0,2Kč. Plus tedy nějaké ty další náklady...

To je úplně mimo.

krtek66

však já nic takového nepopírám...přečti si to znovu..."...že dělník/řemeslník bere 130,-/hod (čistého - k tomu se pak počítají ty daně)..."

a to, že to nechápeš jen potvrzuje to co jsem psal výš...nic ve zlým;)

krtek66

mimo jsi ty...u každé položky, kterou jsem tazateli komentoval jsem do závorky napsal (v jednoduchém sledu) z čeho se položka skládá a co obsahuje. Daně a režie jsem napsal velmi obecně právě proto, abych tohle téma nemusel rozebírat do detailu, protože mu málo kdo rozumí. Ty nejsi vyjímka. Bohužel jsi ho otevřel.:)

tomkraken
hodnocení

0x

Ty ceny jsou za práci naprosto v pořádku,kor na Prahu. Jestli chce majitel rozpočet pouze na práci, tak není co řešit. Jestli někdo dělá za tyhle ceny včetně materiálu mám pro něj práci na několik let. Kbybych to naházel do crossu tak mi věřte že ta cena je úplně někde jinde

krtek66

No tak v Crossu to bude vždycky úplně mimo mísu. To už jsem zjistil. Jejich ceníky a defaultní ceny jsou buď podhodnocené nebo až moc přestřelené. Nikdy v pořádku. V Crossu dělá totiž kdejakej umělec co to neumí používat natož kalkulovat a oceňovat/kalkulovat potom po takovém expertovi jeho výkaz je docela umění. Hlavně super "Rkové" položky, kdy vytvoří 1 položku pro 10 prací s nesmyslnou měrnou jednotkou.*alene*. Na následující mnou položený dotaz jak se potom taková položka oceňuje pak dostanu typickou odpověď... "však to je normální běžná položka"...na to mu reaguju, že kdyby to byla běžná normální položka tak se tak blbě neptám..:-D...RTS se za ty roky zlepšilo a jejich ceníky jsou už docela přesné. :)...tak či tak...člověk tomu musí rozumět bez ohledu na použivaný program.

tomkraken
hodnocení

0x

A co se týče ceny za rozpočet= 0. Dělám třeba několik rozpočtů měsíčně a musí se to počítat v ceně stavby. Něco jiného je rozpočtář který se s tím výlučně živí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]