Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kondenzační kotel

Od: martin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, kupuji automatický kotel na hnědé uhlí, pelety, ale stále přemýšlím nad plynovým kondenzačním kotlem. Mám starý dvougenerační dům, nezateplený, plastová okna a vytápěná plocha je cca 200 m2 (neznám tepelné ztráty). Zajímalo by mě, jaké by byly asi náklady za vytápění plynem za jednu sezónu a jaká je asi pořizovací cena se vším všudy. Děkuji, Škobrtal

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

0x
Naklady na palivo su asi zrovnatelne s peletami. Uhlie vyjde skoro 2x lacnejsie. Naklady na instalaciu su asi podobne ako u automatu az na nutnost plynovej pripojky. Samotny kondenzacny kotol bude asi o nieco lacnejsi ako automat.
miso*
PS: Na pelety, aby sa nepredrazeli je potrebny specialny horak, ktory si ich sam elektrikou alebo horucim vzduchom podpali a necha vyhasnut. Mozno sa doba uz zmenila, ale s retortovymi univerzalnymi horakmi, ktore tlacia palivo snekom zo spodu nemam pri peletach dobre skusenosti - velka spotreba pri poziadavke na utlm a maly vykon, rychle preharanie, vyletovanie peliet von z horaku.

jenda2*
hodnocení

0x

Nový komín pro plynový kondenzační kotel. Zhruba 1000 Kč za metr.

nikdo*
hodnocení

0x

Náklady na plyn za rok, podle dodavatele plynu, cca 50-60tis kč. (cca 4tis m3 ročně). Je to odhad podle mně, Nezateplená secesní vila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]