Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohláška nebo stavební povolení?

Od: jeaaanne* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chystáme se vybourat dveře z venku do sklepa a dveře v mezipatře z prádelny na budoucí terasu (terasa bude přízemní, zastřešená, od dveří povedou dolů schody). Manžel by rád rozměr terasy cca 6x8 m (strana domu má 6 m). Mám takový dojem, že pro terasu bude potřeba ohláška, ale chtěla bych se poptat, nevíte prosím někdo, jak je to u těch dveří? Potřebujeme na ně taky ohlášku nebo stavební povolení? A bude u terasy a dveří potřeba i souhlas sousedů? Je to více než 2 metry od plotu. Chystáme se na stavební úřad, ale zjišťuju info předem a z toho zákona moc moudrá nejsem.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stavba
hodnocení

0x

Jelikož měníte vzhled domu (terasa, dveře) tak budete potřebovat ohlášku. Všechny změny zahrnete dohromady.

jeaaanne*
hodnocení

Děkuji a nevíte, budeme potřebovat nějaký projekt? U terasy si myslím, že asi jo, ale u dveří? U těch na terasu to bude zakresleno asi v nákresu terasy, ale u těch sklepních, které jsou na jiné straně domu? Marně jsem se snažila najít nějaký soubor co je potřeba na stránkách stavebního úřadu, ale bohužel se mi tam nějaký "návod pro blbce" najít nepodařilo..

stavba

Projekt musíte mít. Druhé dveře, které nesouvisí s terasou neřešte, nikde to nezmiňujte.

krtek66

ano, na ohlášku potřebujete také projekt pro stavební povolení..stačí úplně obyčejný a jednoduchý..např. od studenta VŠ, kterému to orazítkuje někdo kdo má autorizaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]